1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7

4Ajsa predstavitev 11CELJE
Ajša Svetlin
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
041 393 802

Že od malih nog me je glasba navdihovala in razveseljevala, kar je povezano tudi z nekaterimi prejšnjimi življenji »v koži« glasbenika, kjer večinoma ni šlo vse po pravi poti. Ostala pa je ljubezen do glasbe in določene sposobnosti ter želja, da sledim poti srca, v stiku z resnico - svojim višjim jazom. Ta želja me je leta 2003 pripeljala v skupino Magičnost gibanja, ki jo vodita Rina in Bono Baršek.

4Ajsa predstavitev 12

Z rednim izvajanjem tehnik se je izboljšalo moje zdravje, okrepila sem povezavo z višjim jazom, hkrati pa se je v meni prebudilo zavedanje, da sem kreator svojega življenja, takšnih in drugačnih kreacij (bolezni, težav …), za katere sem vedno le sama odgovorna. Postopno z dvigom zavesti in energije sem začela poleg poučevanja kitare, poučevati tudi energijske gibe in različne meditacijske tehnike (individualno in v skupini).

4Ajsa predstavitev 13Na delavnicah Magičnost zvoka v Celju in Ljubljani sodelujem S Tio Amrožič, Benotom Virgulinom in Damjanom Medveškom, kjer poleg omenjenih tehnik poučujemo še zvočne meditacijske tehnike ob spremljavi instrumentov:  šamanskih bobnov, indijanskih flavt, kristalnih posod, didgeridoo ...  Zdravilno moč zvoka glasu ali instrumentov uporabljamo v različne namene: za umiritev uma, čiščenje in polnjenje čaker, raztapljanje blokad, zdravljenje telesa in duha, osvobajanje potlačenih občutkov iz podzavesti, prebujanju moči, okrepitev povezave z višjim jazom … Na skupinskih delavnicah Magičnost gibanja v Celju pa sodelujem z Marjano Florjan in Jernejem Deželakom.
Na rednih skupinskih delavnicah članov društva Magičnost gibanja, nadgrajujemo svoje znanje, širimo zavest, ustvarjamo skupne projekte (snemamo dvd-je s tehnikami, pišemo brezplačno elektronsko revijo Magičnost gibanja, snemamo tehnike za youtube kanal Magičnost gibanja …).
Oktobra 2016 bo izšla naša skupna  knjiga Z namero do zavesti, srčnosti in svobode, v kateri sem v poglavju Glasbenik srca opisala mojo pot prebujenja. Poglavje govori o uporabi energijskih in meditacijskih tehnik z namenom ponovne prebuditve povezave z lastnim bistvom in iskanju resnice v sebi, učenju iz izkušenj, zdravilni moči glasbe, svobodi glasbenika ustvarjalca/učenca/učitelja, pomenu enakovrednih odnosov med učencem in učiteljem - poučevanju in izvajanju glasbe s srcem ter spodbuja k iskanju odgovorov v sebi kako živeti življenje Glasbenika srca/duha. Poglavje je možno prebrati na povezavi - knjižica Glasbenik srca.
4Ajsa predstavitev 10Leta 2014 sem na kitaro in clavinovo v sodelovanju z Dariom Severjem ustvarila glasbene podlage za nekatere meditacije v knjigi 13 kreativnih meditacijskih tehnik za vsak dan Natalije Pavlin.

4Ajsa predstavitev 5

V letu 2015 pa zgoščenko V tebi je vse. V njej ob spremljavi akustične kitare prepevam svoje pesmi, ter pesmi Zvezdane Majhen in Valerie Kraševec. Pesmi odkrivajo sporočila kozmične zavesti. Namensko sem jih uglasbila v počasnejših ritmih, da so besedila pesmi slišna, ter da zgoščenko lahko uporabimo tudi za  meditacijo, umiritev uma, sprostitev.
 

 
Uglasbena pesem: Spoznanja 

O poučevanju glasbe/kitare:

4Ajsa predstavitev 2

Po končanem študiju kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani in specializaciji v Nizozemski sem leta 2003 začela poučevati kitaro v glasbeni šoli, vendar s svojim načinom poučevanja nisem bila zadovoljna. V meni so je prebudilo vprašanje: Kaj pomeni poučevati s srcem in želela sem najti odgovor. Postopno sem v meditaciji - v povezavi z višjim jazom prejela navodila kako poučevati, katere vzorce obnašanj, prepričanj je potrebno izkoreniniti, ozavestiti pri sebi, da lahko vedno bolj gradim harmonične, spoštljive in enakovredne odnose, ki so osnovni pogoj za neoviran prenos znanja, prebuditev ustvarjalnosti, novih idej in načinov.
4Ajsa predstavitev 3Z zapisovanjem idej, kako poučevati na bolj ustvarjalen način, je tako leta 2010 nastal priročnik za ustvarjalno poučevanje kitare z naslovom Viva creativa (Živela ustvarjalnost!), iz katerega se je razvila ideja, da naj vsak otrok (kdor zato pokaže zanimanje) piše, ustvarja svoj učbenik skladb, uglasbenih pesmi, sestavlja svoj učni načrt v skladu s svojimi željami in zmožnostmi in tako je nastal julija 2014 Ustvarjalni zvezek z naslovom Jaz ustvarjam glasbo: Improviziram, Skladam, Uglasbim pesem.

4Ajsa predstavitev 9

Da bi se lahko pri poučevanju čim bolj prilagodila glasbenim željam otrok (da igrajo glasbo, ki jo imajo radi), sem se pred leti odločila za samostojno poučevanje doma. Poučujem klasično, akustično kitaro in ukulele, otroke po sedmem letu starosti in odrasle. Mlajše otroke poučujem igranje na otroške instrumente, ki so lažje priučljivi (kljunasto, indijansko flavto, ksilofon, metalofon, sintetizator zvoka ...). V času šolskih počitnic poleg naštetega organiziram individualne in skupinske tečaje za učitelje, vzgojitelje, predavanja z različnimi temami:

Kako spodbujati ustvarjalno rast otrok; Načine ustvarjanja, uglasbitve pesmi in improviziranja; Kako spodbujati razvoj posluha in pomen igranja, ustvarjanja glasbe po posluhu …

4Ajsa predstavitev 7Več o mojem delovanju, projektih, člankih … pa je opisano tudi na spletni strani:
Musica guitara.
www.ajsasvetlin.blogspot.com

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Kdo smo in kaj delamo

Kdo smo in kaj delamo

Predstavitev društva Magičnost gibanja. Kaj počnemo, kje se nahajamo in kakšno je naše poslanstvo.  

Redne delavnice

Redne delavnice

Urniki naših rednih delavnic, ki se izvajajo po vsej Sloveniji. 

Napovednik dogodkov

Napovednik dogodkov

 Napovednik tematskih delavnic, predstavitvenih delavnic, predavanj in ostalih dogodkov v sklopu društva.      

Youtube kanal MG

Youtube kanal MG

Povezava na Youtube kanal Magičnost gibanja, kjer boste našli različne gibalno-dihalne in meditacijske tehnike.