1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7

17Aleš predstavitev 1LJUBLJANA
Aleš Kramer
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
041 370 530

Že prvo vprašanje samemu sebi nam pove veliko. Kdo pravzaprav sem? Vprašanje, ki je tudi mojo življenjsko pot obrnilo na glavo. Od premlevanja, čutenja, spoznavanja filozofije in obstoja samega sveta v času odraščanja in potovanja skozi sistem te naše trenutne stvarnosti. In kolikor bolj sem se spraševal, kdo in kaj pravzaprav sem, vedno bolj me je ob trenutkih mirnosti in povezanosti z nečim višjim učilo, da nisem le um ali jeza ali vzorec, ki ga odigram v odnosu z naključnim mimoidočim sovrstnikom človeške vrste. Prav tako se nisem mogel nikoli popolnoma poistovetiti s tem, kar se učim ali delam. Nikoli ne bi sam sebi mogel reči samo sin, študent, strokovni sodelavec, poznavalec, filozof. Prek življenjskih izkušenj in izzivov se odpre veliko več kvalitet in sposobnosti, ki jih v sebi prepoznamo, potem pa jih lahko tudi negujemo in razvijamo.

17Aleš predstavitev 2V času odraščanja sem opazil svojo sposobnost občutenja energij in občutij odnosov med mojimi prijatelji in tudi moje dojemanje teh odnosov. Naše delovanje se lahko hitro prepoznajo kot maske in vzorci, če razumemo tudi zgodovino in družinske okoliščine. Pri delu na sebi sem tudi sam pri sebi lahko odkril vse mogoče maske, od prijaznega fanta do sebičneža, ob tem pa prepoznaval vse trike našega ega, da drugim in sebi skrijemo svojo resnično podobo, vse dokler ne prepoznamo, da si skrivamo pravzaprav rešitev, resnico in svobodo. Pri prepoznavanju energij je bilo tako v sebi zelo težko odkriti človeški, predvsem pa moški način delovanja potlačitve občutkov, kot sta jeza, strah in žalost.
17Aleš predstavitev 3V času izobraževanja me je najbolj privlačilo spoznavanje relacij odnosov, energij in dogodkov med osebami, med večjimi skupinami ljudi in celo med različnimi družbami, državami in civilizacijami, kar te lahko zapelje tudi v občutek večvrednosti in obenem odtujenosti, s čimer sem se moral spopasti kasneje pri delu na sebi. Sposobnost občutenja energij relacij našega trenutnega sistema sem lahko z dobro domišljijo in vizualizacijo povezal tudi s svojo ljubeznijo do zgodovine. Ob tem pa so me najbolj privabili ravno največji in najbolje organizirani imperiji, kar mi je v večjem delu življenja pomagalo pri reševanju različnih organizacijskih preprek. Ravno zato sem se odločil za študij politologije, kasneje pa sem bil zaposlen v delu civilne družbe, kjer sem se lahko soočal z vsemi ravnmi države in odnosov. Izkušnje iz tega mi sedaj pomagajo videti težave pri našem dojemanju nujnosti, da moramo živeti v sistemu in da drugače kot to, v čemer živimo sedaj, ne gre. Toliko bolj pa nas zgodovina uči ne samo o izkušnjah preteklosti, ampak o naših izkušnjah preteklosti, in s tem, kako to presekati. Med mojimi izkušnjami in videnji preteklosti je tako velik del predzemeljskih izkušenj, povezanih z izzivi sprejemanja in rokovanja s tehnologijo, do katere prihajamo zopet ravno v tem času, predvsem z vidika motivacije, ki se skriva za samo nujnostjo razvoja kakršnekoli tehnologije. Prav tako pa je bilo veliko življenj in izkušenj iz temne strani, kjer je bila glavna naloga priprava izkušenj in izzivov za srčno raven, sprejemanja vseh različnosti, odpuščanja in spoznavanja resnične brezpogojne ljubezni. Izziv v tem življenju je zato ravno trenutni sistem, za katerega tako neizmerno menimo, da brez njega ne gre, in zavedanje, da lahko na ravni srca združimo višje zavedanje o uravnoteženem življenju, energijah jina in janga, predvsem pa energijah pasti materializacije.

17Aleš predstavitev 4Poleg tega sem tudi ljubitelj ustvarjanja z zvokom in sliko. S pomočjo govora rad podajam vodene meditacije, s petjem pa občutim povezanost, najbolj v večglasnem petju. Tudi pri slikah in vizualizaciji rad raziskujem onkraj meja poznanega, na kar me napeljuje tudi ljubezen do spoznavanja astronomije in fizike. Ob vsem tem pa se je lepo vsake toliko tudi odpraviti na kakšen večji pohod v naravo, kjer lahko človek občuti energije Gaje in obenem sprejema celotno stvarstvo. Čutiti in občudovati tako mineralni svet, zelene gozdove ali živali. Prav nič nerodno ni pobrati hrošča, ujeti kobilico ali pustiti mravlji, da tudi ona prek mene odkrije nekaj novega.

Kdo smo in kaj delamo

Kdo smo in kaj delamo

Predstavitev društva Magičnost gibanja. Kaj počnemo, kje se nahajamo in kakšno je naše poslanstvo.  

Redne delavnice

Redne delavnice

Urniki naših rednih delavnic, ki se izvajajo po vsej Sloveniji. 

Napovednik dogodkov

Napovednik dogodkov

 Napovednik tematskih delavnic, predstavitvenih delavnic, predavanj in ostalih dogodkov v sklopu društva.      

Youtube kanal MG

Youtube kanal MG

Povezava na Youtube kanal Magičnost gibanja, kjer boste našli različne gibalno-dihalne in meditacijske tehnike.