Sodelovanje1Kot majhna punčka sem lahko več ur opazovala svojega strica, kako slika na platno. V njegovem ateljeju sem uživala; vonj barv in zvok čopičev me je pomirjal. Že takrat se mi je zdelo, da vse to paše v moj svet. Spomnim se, da sem bila najbolj srečna, če mi je dovolil, da sem lahko pobarvala na njegovi sliki kakšen detajl.

In ta strast se je v meni v zadnjih dveh letih ponovno prebudila, začela sem slikat. Na platno slikam tisto, kar vidim z zaprtimi očmi ali, ko gledam. Pa to niso vidne podobe iz materialnega življenja, ampak linije, črte, liki, gmote; slikam energije, ki jih vidim v danem trenutku. Ko slikam, sem izpopolnjena, čutim radost in ljubezen. Še posebej, ko vidim dokončan izdelek, ki se ujema s tistim, kar čutim.

 

Energija kreiranja Odločanje Sonce
energija kreiranja feb2015 odloanje feb2015 sonce feb2015

  Serija štirih slik z naslovom Transformacija - metulj (platno).

IMG 2158 IMG 2414 2
IMG 2422 2 IMG 2424 2

Takšne slike imajo lahko zelo močan učinek, če si jo na steno obesi nekdo, ki ve, da potrebuje določeno vzpodbudo na kateremkoli področju v življenju. Če na primer slika izraža moč, človek pa je šibek in utrujen, mu lahko slika ob spremenjenem načinu življenja pomaga doseči želeno stanje. Slike nam lahko pomagajo odpreti in pozdraviti določeno čakro ali organ v telesu, lahko nam pomagajo doseči ravnovesje, harmonijo ali mir, lahko pomagajo pri odpiranju srčne čakre in zaupanju in še in še. Slike pomagajo zdraviti človekov energijski sistem, kar pa se odraža na fizičnem, čustvenem in mentalnem nivoju. Seveda ob spremenjenem starem načinu življenja, preseganju vzorcev in blokad, ki nas oviraju in zadržjujejo na enem in istem mestu.

Srcnost1     Srčnost, ki je podprta z močnim solarnim pleksusom (platno 18 x 24 cm)
Sodelovanje1      Sodelovanje (platno 18 x 24 cm)
Zavedanje1      Zavedanje (platno 25 x 58 cm)
klara2248      Drevo na Soncu

Slika 'Drevo na Soncu' prikazuje sedanji trenutek, biti tukaj in zdaj. Simbolizira polno odgovornost za svoje življenje in črpanje energije iz lastnega Vira. Ko dosežemo takšno stanje, smo svobodni in neodvisni, osvobojeni vezi z občutki, ljudmi in dogodki. Smo tukaj in zdaj.

klara2243      Meditacija ob sliki


Lahko se ueležemo, usedemo ali stojimo. Udobno se namestimo in sprostimo. Vizualiziramo sebe v drevesu, v deblu. Poženemo korenine v središče Zemlje in dihamo z Zemljo nekaj časa. Potem vizualiziramo krošnjo, ki jo poženemo neskončno v Nebo in dihamo s kozmično energijo. Nato obe energiji z namero in dihanjem premešamo v telesu in si ponavljamo afirmacijo: »Jaz sem tukaj in zdaj. Prevzemam polno odgovornost za svoje življenje.« Na koncu dihamo in sprejemamo energijo Zemlje, Neba in naše afirmacije.

klara2242      Cvet
klara2240      Mavrica
Vizija      Vizija
yinyang      Yin – Yang: sodelovanje, harmonija in uskaljenost ženske in moške energije.

Ta slika je posebna, ker sem jo naslikala skupaj s svojim tri letnim sinčkom.

Odpiranje srca1      Odpiranje srca
Harmonijacaker1      Harmonija čaker: če so čakre pretočne, čiste in pravilno odprte, živimo v miru, harmoniji in povezanosti s samim seboj
Energija trikotnikov2.gif      Energija trikotnikov: Lik trikotnik ima tri kote, vsak je usmerjen navzven in v svojo smer. Kot je v bistvu špica in usmerja energijo naprej. Energija ne zastaja, ampak, se premika in gre v smeri akcije. Če smo sposobni energijo usmerjati naprej, živimo zavestno in polno življenje, smo sposobni spuščanja in transformiranja občutkov ter ne dovoljujemo egu (strahovi, dvomi, nezaupanje itd.), da bi nam vladal. Usmerjanje energije nazaj pomeni namreč izgubljanje le-te in stalno stopicanje na enem in istem mestu; pomeni živeti rutinsko življenje.
Prizemljevanje nove energije
poletje2016 3 poletje2016 2 poletje2016 1

  Serija štirih slik z naslovom Tra

 

 

Kontakt:

Klara Dev

Mobilni telefon: 040 331 699

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

Kdo smo in kaj delamo

Kdo smo in kaj delamo

Predstavitev društva Magičnost gibanja. Kaj počnemo, kje se nahajamo in kakšno je naše poslanstvo.  

Redne delavnice

Redne delavnice

Urniki naših rednih delavnic, ki se izvajajo po vsej Sloveniji. 

Napovednik dogodkov

Napovednik dogodkov

 Napovednik tematskih delavnic, predstavitvenih delavnic, predavanj in ostalih dogodkov v sklopu društva.      

Youtube kanal MG

Youtube kanal MG

Povezava na Youtube kanal Magičnost gibanja, kjer boste našli različne gibalno-dihalne in meditacijske tehnike.