1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7

27Erikakralj predstavitev 1LJUBLJANA
Erika Kralj
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
031 785 723

Moja pot dela na sebi se je intenzivno začela pri mojih petindvajsetih letih, ko sem spoznala eno od članic skupine Magičnost gibanja, ki mi je pomagala iz nemogočih stanj – pravzaprav sem bila komaj pri življenju. Visela sem na nitki, in če ne bi imela tako močne namere za življenje, se ne bi nikoli pobrala iz stanja, v kakršnem sem bila in tavala precej let svojega življenja.
Od nekdaj me je zanimalo neznano, višje resnice, mistika. Čutila sem, da v življenju obstaja nekaj več kot samo to, kar nam skušajo »prodati« mediji, učitelji, politiki, starši, ljudje v okolici. Vsakič ko sem se s sovrstniki ali prijatelji skušala pogovarjati o teh stvareh, sem naletela na zid in nerazumevanje in to me je vedno pahnilo v razočaranje. A nikoli nisem odnehala. Kljub temu da sem pri svojih rosnih dvajsetih letih doživela psihični zlom. Psihiatri so me etiketirali, diagnoza je bila popolna – akutna psihoza z izrazitimi motnjami mišljenja. Moje življenje se je obrnilo na glavo in nič ni bilo več tako kot nekoč. Sesule so se mi sanje, odnosi, samopodoba. Nisem več videla smisla v življenju. Šlo je tako daleč, da sem celo poskusila narediti samomor, pa mi ni uspelo.

27Erikakralj predstavitev 2Višji jaz je imel zame pomembnejšo nalogo, kot sem si sama takrat lahko predstavljala. Niti slučajno pa nisem čutila svoje vrednosti in nisem se zavedala, kakšne so moje kvalitete, sposobnosti, potenciali in kaj vse lahko ponudim svetu. Temu primeren je bil potem tudi moj način življenja – večno tavanje, iskanje odgovorov prek knjig, izkušenj drugih ljudi, vračanje na stare tire z odvisniškimi odnosi, trošenje energije za prazen nič. Dokler je nisem strošila do te mere, da sem bila tik pred smrtjo. Takrat me je to zbudilo, da sem začela iskati pomoč in jo tudi našla. Skupina Magičnost gibanja mi je predstavljala začetek bežnega spoznavanja globin svoje biti, ki je bila takrat še kako prekrita z vsem možnim balastom vzorcev, neozaveščenih travm, energijskih lukenj, ki sem jih imela v svoji avri zaradi svojega razuzdanega in nezavestnega življenja v svetu zlorab, manipulacij, laži in odvisnosti. Z delom v skupini se mi je začela dvigati energija in počasi sem začela prihajati k sebi. Začela sem početi stvari, ki sem jih vedno imela rada, a sem jih opustila zaradi prepričanj, ki sem jih usvojila v svojem življenju.

27Erikakralj predstavitev 4Petje je bilo od nekdaj moj srčni hobi, nato sem naredila še korak naprej in začela pisati in skladati svoje pesmi, prek katerih izlivam na plan svoje občutke. Rada delam z zvokom. Glasba me pomirja in vnaša v moje življenje smisel in radost. Danes večino zvoka – že pri govoru proizvajamo avtomatizirano, brez občutka, ne da bi čutili svoj pristni glas, ki označuje našo bit in pove marsikaj o tem, kdo smo. Včasih že iz barve glasu nekega človeka veliko zvemo o njem. Z zvokom lahko izražamo svoje občutke, zdravimo čustva, obudimo svojega duha in se dvignemo nad materialno raven svojega bivanja.

27Erikakralj predstavitev 3Velik del mojega življenja je zaznamovalo tudi nastopanje pred radijskim mikrofonom in na odru – z vodenjem različnih prireditev. Tudi govorništvo je posebna zvrst umetnosti, ki me je od nekdaj navduševala in bila v pomoč pri raziskovanju lastne biti pa tudi omogočila stik z različnimi ljudmi, ki so mi vsak na svoj način – prek kritik in pohval kazali pot naprej, v smeri raziskovanja svojih potencialov. Vmes sem doživela veliko vzponov in padcev, a kot pravijo največji modreci tega sveta: Iz napak se učimo in mojstrimo. A kljub vsemu – nič ni bilo zame bolj izpolnjujoče kot odločitev, da se posvetim rasti svoje duše. Ob vse večjem zavedanju, da vse v življenju ustvarimo sami, s svojim načinom razmišljanja, ki nam je večini privzgojen od otroštva, sem začela raziskovati, kaj je tisto, kar sem v življenju slepo sprejela prek sistema, in kaj je tisto, kar izhaja iz mene same – tiho vedenje, ki te usmerja po pravi poti življenja. Glede na rezultate, ki sem jih videla v svojem življenju, sem lahko sklepala, kje me prevzete misli še vedno omejujejo in kje vse so še moje šibke točke. Le z disciplino in vestnim delom na sebi ti lahko uspe usmerjati le-te na pravi način, v smeri svojih sanj, ki niso nič drugega kot klic tvoje duše po rasti, svobodi, širjenju in dajanju. To je naše skupno poslanstvo, s katerim lahko ustvarimo raj na zemlji. In nikamor nam ni treba iti, da bi to dosegli. Vse je tukaj in zdaj. Vdih in izdih. Nova priložnost. Ta trenutek.

Kdo smo in kaj delamo

Kdo smo in kaj delamo

Predstavitev društva Magičnost gibanja. Kaj počnemo, kje se nahajamo in kakšno je naše poslanstvo.  

Redne delavnice

Redne delavnice

Urniki naših rednih delavnic, ki se izvajajo po vsej Sloveniji. 

Napovednik dogodkov

Napovednik dogodkov

 Napovednik tematskih delavnic, predstavitvenih delavnic, predavanj in ostalih dogodkov v sklopu društva.      

Youtube kanal MG

Youtube kanal MG

Povezava na Youtube kanal Magičnost gibanja, kjer boste našli različne gibalno-dihalne in meditacijske tehnike.