1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9

 

znamero 1Z NAMERO DO ZAVESTI, SRČNOSTI IN SVOBODE

 

Predgovor

Zapisi iz dnevnikov izkušenj o poti prebujenja, izzivih dela na sebi, iskanju resnice in svobode duha, so nastajali dobro leto. V njih so opisane pasti in izzivi s katerimi se srečuje vsakdo, ki ga namera po širšem dojemanju življenja vodi skozi življenjske preizkušnje z namenom, da skozi njih raste, se preoblikuje in doživlja celovitost svojega bivanja. Knjiga je namenjena vsem, ki imajo namero, da prisluhnejo svojemu lastnemu bistvu, ki ga skozi življenjske izkušnje vodi do resnice in svobode.

 

Oglejte si kratki video napovednik

Vsebina knjige izhaja iz večletnega preučevanja in samospoznavanja desetih članov skupine Magičnost gibanja, ki z namero zasledujejo znanje o zavestnem, srčnem in svobodnem življenju. Magičnost gibanja je skupina povezanih posameznikov z znanjem in zavestjo, da je treba preseči stanje obupa in nesmisla. Raziskujejo sebe in svoje sposobnosti, da bi se osvobodili omejujočih navad, vzorcev negativnega razmišljanja in delovanja ter zaživeli s polno zavestjo. So iskalci znanja in neprestano iščejo orodja za razrešitev problemov. Ta orodja so energijske gibalno-dihalne in meditacijske tehnike, ki jih učijo na individualnih in skupinskih delavnicah po vsej Sloveniji. S pomočjo teh tehnik lažje obvladujejo čustvene in mentalne energije in jih uporabljajo v dobro sebe in drugih.

Kdor nima težav z abstraktnim razmišljanjem in se zaveda, da je vse energija in da je od naše sposobnosti obvladovanja lastne energije oziroma od nas samih odvisno tudi naše življenje – dobrodošel med nami.

 

ODDAJE: PREDSTAVITEV AVTORJEV KNJIGE

 

Cover youtube celotna SPLETNA

V februarju in marcu 2017 smo snemali serijo oddaj Z NAMERO DO ZAVESTI, SRČNOSTI IN SVOBODE. V vsaki oddaji vsako sredo od marca do maja predstavljamo enega od 10-ih avtorjev istoimenske knjige. Izvedeli boste, o čem smo se razpisali v knjigi in s čim se ukvarjamo, pokazali vam bomo tehnike, ki jih uzvajamo na delavnicah in zaključili s sporočilom za tiste, ki si boste oddajo tudi ogledali.

 

Tukaj si lahko ogledate oddaje.


 Iz dnevnikov izkušenj
znamero 3

Knjiga Z namero do zavesti srčnosti in svobode nosi vpogled v deset dnevnikov izkušenj, ki so jih zapisali člani skupine Magičnost gibanja. Vsebina opisuje pasti in izzive s katerimi se srečuje vsakdo, ki ga namera po širšem dojemanju življenja vodi skozi življenjske preizkušnje z namenom, da skozi njih raste, se preoblikuje in doživlja celovitost svojega bivanja.

Zaradi raznovrstnosti avtorjev ima vsak vpogled iz dnevnika izkušenj svoj slog pisanja, dinamiko in zaznavnost, kljub temu pa vsak zapis v sebi nosi enotnost neustavljive namere po širši sliki zavedanja življenja.

Knjiga ne zahteva linearnega branja, temveč dopušča, da se bralec z vsebino dnevniških zapisov poveže na svoj način, da prisluhne svojemu lastnemu bistvu, ki ga skozi življenjske izkušnje vodi do resnice in svobode.

 

Vsebina

duševna otopelost – stresne situacije v službi – ovire v življenju so priložnost za rast – premik iz začaranega kroga ponavljanj – iskanje učitelja in resnice – odkrivanje osebne zgodovine – izzivi pri delu na sebi – učenje iz izkušenj – vzpostavitev povezave z lastnim bistvom – zdravilna moč glasbe – zdravljenje notranjega otroka – kaj nas učijo otroci – transformacija vcepljenih ženskih vzorcev in čustvenih travm – nič ni naključje – širša slika sebe kot duše – premik iz vloge žrtve – nenavadne življenjske izkušnje – zavestno sanjanje – srečanja s smrtjo – izražanje lastne ustvarjalnosti – obilje, ljubezen, sodelovanje – izbira je tvoja.

Kratek vsebinski pregled po avtorjih in poglavjih najdete tukaj.

 

Redna cena knjige: 24,00 EUR +  poštnina (4,50 EUR)

Naročila zbiramo po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefonu: 051 681 136

Ob naročilu se lahko dogovorite tudi za osebni prevzem knjige.

 

S knjigo potujemo po vsej Sloveniji

Knjigo predstavljamo po večih krajih v Sloveniji, v letu 2017 nas najdete na naslednjih lokacijah:

25. maj 2017 - Novo mesto: RIC Novo mesto, Topliška cesta 2, ob 19.00. 

Med drugim smo bili gosti v oddaji  Klepet ob kavi. Z voditeljico Jasmino smo se o novi knjigi Z namero do zavesti, srčnosti in svobode pogovarjale Mirela Smajić Zuber iz Založbe Primus ter Erika Kralj, Marjana Florjan in Leticija Fortin iz društva Magičnost gibanja, kar si lahko pogledate v spodnjem posnetku.

 

 Z namero do zavesti, srčnosti in svobode; Magičnost gibanja in založba Primus


Pogledate pa si lahko še posnetke predstavitev iz Izole in iz Slovenskega knjižnega sejma

 

Predstavitev knjige Z namero do zavesti srčnosti in svobode Izola,

15. november 2016

 

Predstavitev knjige Z namero do zavesti srčnosti in svobode - knjižni sejem Ljubljana,

25. november 2016

 

VSEBINSKI PREGLED PRISPEVKOV V KNJIGI

Marjana Florjan: SKOZI LABIRINT LASTNE PODZAVESTI

Skozi labirint lastne podzavesti je poglavje, v katerem Marjana piše o lastnih izkušnjah na poti raziskovanja lastne podzavesti. Dotika se poglavitnih tem, s katerimi se posameznik srečuje na duhovni poti, ko se uči obvladovati lastno energijo. Pri tem poudarja, da je za vstop v lastne čustvene globine nujno potrebna disciplina izvajanja energijskih tehnik, obvladovanja miselnih procesov ter zavezanost Resnici, ki raztaplja vse iluzije in ščite, s pomočjo katerih smo se naučili pred svetom in pred samim seboj skriti svojo čustveno bolečino.
Z vidika ženske odkrito opisuje svojo bitko za energijsko samostojnost – kako aktivirati lastno moško, jang energijo – ter vzorce, ki ženske silijo v odvisnost od tuje moške energije, namesto da bi aktivirale moč svoje maternice.
V zadnjem delu razkriva energijo pohlepa, ki je povezana z manipulacijo, željo po moči in nadzoru nad drugimi – energijo, ki jo vsi zelo skrivamo.

 

Jernej Deželak: SPOZNANJA Z DUHOVNE POTI

Rdeča nit Jernejevega prispevka je moški pogled in doživljanje duhovne poti ter kako s pomočjo duhovne discipline doseči notranjo svobodo – »doseči duha«.
Dotika se opisa o novi dobi, to je čas energijskih sprememb in razvoja zavesti. Piše o podzavesti, kjer je shranjen spomin na vse naše pretekle izkušnje iz tega in prejšnjih življenj, o duhovni poti ter dejstvih, ki odkrivajo izvor moških težav, s katerimi se morajo soočiti na poti samoraziskovanja. Poudarek je na izvajanju tehnik, o ozaveščanju omejujočih vzorcev našega delovanja. Opisuje tudi o izkrivljenosti moške energije in posledicah le-te, ki se kažejo v svetu, v medosebnih odnosih.
V posebnem poglavju Jernej razkrije slovenske mojstre modrosti iz ozadja, ki pomagajo bojevnikom na duhovni poti. Na koncu dodaja kratek predogled starodavnih duhovnih tehnik (či, gong, taj či, kung fu, joga …).

 

Leticija Fortin: DUHOVNOST V PRAKSI

Leticija je na podlagi svojih osebnih izkušenj in vprašanj, ki jih je prejela pri delu z ljudmi, dobila idejo, da svoj prispevek napiše v obliki intervjuja. V njem je 12 poglavij, v katerih se dotika različnih tem na poti duhovne rasti. Med drugim govori o kraji energije, notranjih sovražnikih, kako biti zavesten starš, o prejšnjih življenjih, kodi, o izkušnjah z delavnic ter tudi o razočaranju nad duhovnostjo.
V pogovoru so prepletene zgodbe njenih osebnih doživljanj z zgodbami udeležencev delavnic. V prispevku se dotakne tudi praktične uporabe duhovnosti in pomenu dela na sebi ter jih poveže v osnovno namero, ki je širjenje zavesti in pridobivanje izgubljene energije.
Leticija poudari tudi pomen orodij, s katerimi si pomagamo pri ozaveščanju, da bi vsak, ki začne z delom na sebi, lažje razumel sebe in procese, ki jih doživlja. Prek tega bralec dobi tudi vpogled v ozadje svojih čustev, misli in načinov delovanja v vsakdanjem življenju ter odgovor, kako naj se nanje odziva.

 

Tala Bevk: PREJŠNJA ŽIVLJENJA

Poglavje o prejšnjih življenjih odkriva pomen raziskovanja naše osebne preteklosti, ki ni vezana samo na to življenje. Energije naših staršev so odsev energij, ki smo jih prinesli že s seboj iz prejšnjih življenj in kažejo na naše karmične napake, vzorce in blokade, ki pa jih je mogoče predelati zgolj z globljim ozaveščanjem in soočanjem. Takšno delo privede tudi do fizičnega čiščenja in posamezniku omogoči, da se dokončno osvobodi starih energij. Tala v poglavju opozori na to, da je poglobljen proces samozdravljenja sicer lahko dolgotrajen in naporen, vendar živimo v času, ko so nam energije zelo naklonjene za tovrstno izravnavo energij in za to, da aktiviramo svojo čisto energijo, od katere smo se s karmičnimi napakami nekoč davno ločili.
V poglavju je razložen karmičen krog vzorcev oziroma občutkov, v katere smo se skozi različna življenja ujeli (navezanost na željo, pohlep, nasilje, jeza, krivda in žalost). Poseben poudarek je tudi na obrazložitvi, zakaj je 90 odstotkov motenj, ki se nam dogajajo v odnosih z ljudmi, ki so nam najbližje, posledica preteklosti.
Poglavje zaključi z nasveti o tem, kako lahko obvladujemo svoje podoživljanje preteklosti in kakšnim fizičnim reakcijam smo lahko v tem procesu izpostavljeni.

 

Natalija Pavlin: DOŽIVLJANJE ONKRAJ OBIČAJNEGA

V prispevku je poudarek na abstraktnih situacijah, ki jih z običajnim umskim razumevanjem ne moremo razložiti. Nenavadna doživljanja so življenjske izkušnje, ki nam prinašajo posebna sporočila in nas večinoma za vedno zaznamujejo. Z racionalizacijo in posplošitvijo abstraktnih doživetij se odrečemo nerazložljivi sili vesolja in s tem odvzamemo moč tistemu, kar nas v ključnih življenjskih trenutkih lahko reši.
Natalija je abstraktna doživljanja predstavila v treh poglavjih: izkušnje, ki jih doživimo v spremenjenih stanjih zavesti (npr. globoka meditacija); sanje in zavestno sanjanje ter srečanja s smrtjo.
Poglavja so opremljena s krajšim teoretičnim uvodom in opisom izbranih osebnih izkušenj. Najbolj je razdelano poglavje o sanjanju, kjer Natalija opiše prvo srečanje fizičnega telesa in zavesti v sanjanju. Podrobneje se dotakne ponavljajočih se nočnih mor in njihovih sporočil ter zaključi s sanjami kot vzporednim svetom, kjer se je ravno tako kot v vsakdanjem življenju možno naučiti zavestnega delovanja.  

 

Mia Brunej: OD PRAZNE ŽENSKE DO POLNE ŽENSKE

Mia v svojem zapisu govori o razvoju ženske kode v času enega življenja. Skozi zapis, v katerem tudi neposredno in odkrito opisuje svoje izkušnje, razloži, kaj vse energijsko vpliva na razvoj ženske od otroka do deklice in odrasle ženske. Pojasni tudi, kako se je možno z različnimi izkušnjami in privzgojenimi vzorci, posledice katerih v današnjem času doživlja mnogo novodobnih žensk, spopadati s pomočjo ozaveščanja in energijskih tehnik. V svojem zapisu vse ženske, ki se v njenih izkušnjah prepoznajo, usmeri h krepitvi lastnih potencialov in povezovanju z lastnim bistvom ter ponovni vzpostavitvi izvornega energijskega ravnovesja. Razumevanje zapisa pa je v veliko pomoč tudi moškim, ki želijo biti svojim partnerkam, hčerkam ali prijateljicam v iskreno oporo na njihovi poti.

 

Erika Žlogar: IZGUBLJENA ŽENSKA MOČ

V prispevku Erika piše o pomenu in smislu ženske energije, od njene prave zasnove do danes, kjer se je močno spremenila in izrabila tudi zaradi prevlade racionalnega pogleda na svet ter logičnega razmišljanja. Z umom lahko pridemo samo do določenega razvoja zavesti, nadaljnji razvoj je mogoč prek subtilnih zaznav, ki jih razvijamo s pomočjo povezanosti s seboj, poslušanjem lastne modrosti in prakticiranjem različnih energijskih tehnik, ki nam poleg dviga zavesti krepijo vpogled v naš notranji svet.
Bolj ko se zavedamo svoje preteklosti, izkušenj in družbenih idej, ki smo jih brez ugovora vzeli za svoje in jih ponotranjili, lažje se lahko začnemo osvobajati vseh vzorcev in blokad, ki smo jih prejemali vezane na naš spol.
Teoretičnemu delu prispevka sledi še praktični del z različnimi energijskimi tehnikami, ki nam omogočajo, da prebrano vsebino začutimo globlje v sebi in v sebi prepoznamo vzorec delovanja lastne energije.

 

Klara Dev: OTROK, MOJ UČITELJ

Klara opisuje resnične dogodke s sinom, ki so ji pustili poseben pečat in ji razširili obzorje. V teh letih se je soočala s svojim nadzorom in spuščala (predajala) prepričanja, kako bi moralo biti (po njeno), ter se učila sprejemanja, razumevanja, potrpežljivosti, dajanja, sodelovanja in povezovanja s sinom. Odkrivala je (in še odkriva) resnico o sebi, življenju in odnosih.
Poglavja so lahko v pomoč pri različnih situacijah z otrokom, saj lahko služijo kot ideje, kako reagirati in razumeti otroka, da ga poslušamo in tudi slišimo, spoštujemo in ne omejujemo pri njegovem razvoju in procesih, ki so del odraščanja.
Dotakne se naslednjih tem: biti tukaj in zdaj, potrpežljivost, zaupanje in sprejemanje, notranja moč, volja, akcija, resnica, nadzor, zdravljenje notranjega otroka, povezava, sodelovanje med mamo in otrokom, zaščita otroka ter svoboden odnos z otrokom.

 

Erika Kralj: O ŽIVLJENJU, ODNOSIH IN GLASBI

Erika v svojem delu knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode opisuje, kako jo je življenje po številnih izkušnjah in preizkušnjah pripeljalo do točke, ko se je zavedla, da mora korenito spremeniti življenje, sicer bi zdrvela v življenje 'mrtvega' človeka brez zavesti in energije ter življenjske ustvarjalnosti. Začela je stopati po poti duhovnega dela na sebi, se ukvarjati z glasbo, kar ji je pomagalo, da je začela izražati svoje potlačene občutke in s tem zdraviti svoje rane preteklosti. S pomočjo glasbe in ozaveščanja svoje preteklosti, predvsem v partnerskih odnosih, je začela odkrivati vse globlje dele sebe – znanje, zavest, skrite potenciale ter tudi veliko potlačenih izkušenj in občutkov.
V svojih poglavjih piše o začetku duhovne poti, o delu v skupini, o tem, kaj pomeni biti sam in biti v partnerstvu, kakšne so pasti partnerstva, kdo je bojevnik, kako se je povezala z glasbo in o zdravljenju bolečih občutkov ...
Na koncu Erika z bralcem deli še izsek iz svojega osebnega dnevnika, kjer izpostavi bistvo bivanja, povezovanja in spoštovanja vsega, kar obstaja na planetu Zemlja.


Ajša Svetlin: GLASBENIK SRCA

Ajša v svojem prispevku govori o svoji poti prebujenja, iskanju resnice v sebi, učenju pri mojstru iz ozadja, o zdravilni moči glasbe, svobodi glasbenika ustvarjalca/učenca/učitelja, o poučevanju s srcem, moči misli, pomenu enakovrednih odnosov med učencem in učiteljem, ki so osnovni pogoj za prenos znanja, razcvet ustvarjalnosti ...

 
 
 

Skupina Magičnost gibanja

Magičnost gibanja je skupina povezanih posameznikov z znanjem in zavestjo, da je treba preseči stanje obupa in nesmisla. Raziskujemo sebe in svoje sposobnosti, da bi se osvobodili omejujočih navad, vzorcev negativnega razmišljanja in delovanja ter zaživeli s polno zavestjo. Smo iskalci znanja in neprestano iščemo orodja za razrešitev težav. Ta orodja so energijske gibalno-dihalne in meditacijske tehnike, ki jih učimo na individualnih in skupinskih delavnicah po vsej Sloveniji. S pomočjo teh tehnik lažje obvladujemo čustvene in mentalne energije in jih uporabljamo v dobro sebe in drugih.

Kdor nima težav z abstraktnim razmišljanjem in se zaveda, da je vse energija in da je od naše sposobnosti obvladovanja lastne energije oziroma od nas samih odvisno tudi naše življenje – dobrodošel med nami.
www.magicnost-gibanja.si

Kdo smo in kaj delamo

Kdo smo in kaj delamo

Predstavitev društva Magičnost gibanja. Kaj počnemo, kje se nahajamo in kakšno je naše poslanstvo.  

Redne delavnice

Redne delavnice

Urniki naših rednih delavnic, ki se izvajajo po vsej Sloveniji. 

Napovednik dogodkov

Napovednik dogodkov

 Napovednik tematskih delavnic, predstavitvenih delavnic, predavanj in ostalih dogodkov v sklopu društva.      

Youtube kanal MG

Youtube kanal MG

Povezava na Youtube kanal Magičnost gibanja, kjer boste našli različne gibalno-dihalne in meditacijske tehnike.