Članki in novice

clankiinnoviceNa tej strani boste našli tako novice o najnovejših dogajanjih v društvu Magičnost gibanja kot tudi zanimive članke izpod peres naših članov.

 

 

 

crtaclanki

Raztezne vaje za dobro počutje

6 stresicaGibljivo in fluidno telo je mladostno telo; gibljiva hrbtenica pa je življenje.

V svoj tedenski urnik vaj za fizično telo je pomembno vključiti tudi raztezne vaje; najbolje kot samostojen trening. Gibljivo telo je tudi energijsko bolj pretočno, saj raztezne vaje iz telesa odnašajo nabrana čustva, stres in rahljajo blokade iz preteklosti. Preden začnemo, si lahko postavimo namero oz. svoj osebni cilj – kaj točno želimo sprostiti iz telesa.

Preberi več

  • Napisal Marjana Florjan
  • Kategorija: Članki in novice

Kako in zakaj sem začel (balvansko) plezati

balvanijaOdkar sem se pred nekaj leti začel ukvarjati sam s sabo in svojimi občutki, me je pot večkrat vodila v naravo, predvsem na pohode po bližnjih hribih. Ob tem sem se začel navduševati tudi nad gorami, ki sem jih v mladosti redno obiskoval s starši. Ob vsem tem osebnem raziskovanju so mi pod roke začele prihajati razne bolj ali manj duhovne knjige (Osho, Castaneda ...). Nekatere so definirale plezanje kot aktivnost, kjer ni prostora in časa za razmišljanje, saj si primoran biti prisoten v trenutku sedanjosti in osredotočen le na to, kar počneš (kar je v bistvu terapija že sama po sebi). Spoznal sem tudi, da je za duhovno rast dobro, če stopiš izven svojih okvirjev, začneš preizkušati nove/nepoznane stvari, da te pot vodi v neznano in ne da se venomer vrtiš v istih krogih ter počneš iste stvari.

Preberi več

  • Napisal Marjana Florjan
  • Kategorija: Članki in novice

Trikotnik

trikotnik 1V življenju se velikokrat srečamo s situacijo, ko smo v določenem odnosu udeleženi trije. Lahko rečemo, da smo v različnih trikotnikih, npr. mož-žena-ljubica ali pa tašča-snaha-sin oziroma mož. Kako reševati spore, ki se pojavijo v takšnem trikotniku?

Preberi več

  • Napisal Marjana Florjan
  • Kategorija: Članki in novice

Vitiligo

Vitiligo2012 sem rodila drugega otroka, čudovitega fantka. Celo nosečnost sem se ga zelo veselila, a kar je sledilo, si nikoli ne bi sama zaželela. Njegov prihod je našo družino postavil na glavo in jo razbil tako, da je nismo znali več sestaviti. V tistem obdobju, ko nas je premetavalo sem in tja, sem zbolela za avtoimuno boleznijo. Vitiligo je avtoimunska kožna bolezen, pri kateri pride do izgubljanja kožnega pigmenta. Na koži se pojavijo bele lise, ki sicer niso nalezljive, a znajo biti moteče, tudi estetsko. Meni so se pojavile le na obrazu, kjer jih je najtežje skriti. Čeprav sem pristala pri dveh dermatologih, se nikoli nisem resno ukvarjala s tem. Vsi so mi govorili, da je bolezen neozdravljiva in da se zna zelo razširiti, in ko pigment enkrat izgine, izgine za vedno. Jaz sem jo sprejela za svojo posebnost. Kaj pa naj bi?

Preberi več

  • Napisal Marjana Florjan
  • Kategorija: Članki in novice

Tantra – pot Svobode

reinkarnacijaTantra je znanost, veda o reinkarnaciji, o življenju in smrti. Vsem sta nam skupna rojstvo in smrt. Vsi se rodimo in umremo. Sami si izberemo uro, datum in kraj rojstva, starše, vrtec, če smo ga obiskovali, šolo, življenjske partnerje, prijatelje, službo.  Ko umremo, si sami izberemo način odhoda vse v skladu z razvojem naše duše. Tudi ljudi, ki nas bodo spremljali, saj s “smrtjo” odložimo telo, medtem ko duša odide v duhovni svet, da si izbere novo telo v novem življenju z drugačnimi lekcijami.  Medtem pa živimo življenje, ki smo si ga sami izbrali, izbiramo lekcije, ki se jih moramo v posamezni inkarnaciji naučiti, da bi se naučili Ljubiti. Ljubiti sami sebe! Bistvo Tantre je ravno zavedanje. Preseganje omejujočih vzorcev, navad, ki nas držijo v iluzijah in doseči mokšo – osvoboditev. Pot Tantre je pot Svobode. Največji “sovražnik” na poti Svobode je ego, v vseh možnih oblikah, kot npr. samopomembnost, vzvišenost, nezmožnost priznati napake, zagledanost v svoj prav, domišljavost, nadutost, narcisoidnost, prelaganje svojega dela odgovornosti na druge, iskanje krivcev in še bi lahko naštevali.

Preberi več

ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU

kekecRavnokar sem pritekla z mojega sprehoda, kjer sem dobila idejo za tale zapis. Na misel mi je prišel rek »Zdrav duh v zdravem telesu«, ki samo s parimi besedami pove... veliko. In potem sem se vprašala katere stvari mene najbolj izpolnjujejo in kaj vse delam, da pridem do notranjega zadovoljstva. Odkrilo se je nekaj področij, katera so predvidevam tudi vam pomembna in težite k temu, da jih uravnovesite ali popravite, kjer je potrebno. Svoje izkušnje z veseljem podelim tudi z vami, še bolj pa bom srečna, če se vam bodo nasveti zdeli koristni.

Preberi več

HARMONIJA

53 gozd klara

Danes se sprehajam po gozdu in na sprehajalni poti pred mano pade nekaj kostanja. Zraven razmišljam o blogu na temo harmonije v življenju. Kostanj pred mano me razveseli in ga vsa vesela naberem. Potem sem še malo razmišljala o vsem. Pa si mislim, da nekoga pa kostanj, ki mu pade pred noge ali mogoče celo na glavo, ne bi tako razveselil. Lahko je imel naporen in stresen dan, ko mu je šlo vse narobe in bi bil ta kostanj samo še pika na i, da se razburi. Nekdo pa ima stresno in težavno obdobje ter ga kostanj prav tako ne bi razveselil; mogoče ga še opazil ne bi.

Preberi več

  • Napisal Marjana Florjan
  • Kategorija: Članki in novice

Pot predaje – pot zaupanja

Pot predaje pot zaupanja AleksandraEna od osnovnih stvari poti Predaje je Zaupanje. Najprej zaupanje samemu sebi, šele potem drugim. In ker ljudje nimamo zaupanja vase, iščemo potrditev za svoje življenje zunaj sebe in s tem nezavedno predajamo moč drugim. Nimamo je več mi, imajo jo drugi. In celo živimo v prepričanju, da tako mora biti. Ključno pa je vzeti svojo moč nazaj, saj smo mi sami edini, ki lahko to naredimo. Sami odločamo, kaj bomo povedali, kdaj in komu. Nihče nima nad nami te moči, razen če je sami ne damo. In tukaj že lahko govorimo o zlorabi. Tudi zaupanje je lahko zlorabljeno, ne da bi se tega sploh zavedali ali pa se zavedamo na neki zelo globoki ravni.

Preberi več