Članki in novice

clankiinnoviceNa tej strani boste našli tako novice o najnovejših dogajanjih v društvu Magičnost gibanja kot tudi zanimive članke izpod peres naših članov.

 

 

 

crtaclanki

Ajša Svetlin - akademska glasbenica in učiteljica energijskih in meditacijskih tehnik

intervji ajša 4Ajša se od leta 2003 ukvarja s spoznavanjem sebe in poskuša vsak dan živeti čim bolj v stiku z lastnim bistvom. Spoznanja, do katerih pride med meditacijo, vnaša v svoje vsakdanje življenje, jih predaja skozi poučevanje igranja kitare, ukulele, vaj za razvoj glasu ter poučevanje energijskih in meditacijskih tehnik. Je avtorica priročnika za ustvarjalno poučevanje kitare Viva creativa, ustvarjalnega zvezka za kitariste in ustvarjalce začetnike Jaz ustvarjam glasbo, leta 2016 je izdala zgoščenko V tebi je vse in s svojim prispevkom Glasbenik srca kot soavtorica sodelovala pri knjigi Z namero do zavesti, srčnosti in svobode. Je članica skupine Magičnost gibanja in Magičnost zvoka.

Preberi več

PRESELILI SMO SE NA NOVO LOKACIJO!

sostro

Člani društva Magičnost gibanja smo s 1. julijem preselili svoj sedež na novi naslov: Sostrska cesta 2a, 1261 Ljubljana – Dobrunje.

Novi prostori vsebujejo manjšo telovadnico in večnamenske sobe, ki so namenjene skupinskim in individualnim delavnicam, različnim drugim aktivnostim, začenjamo pa tudi s poletnim druženjem z otroki. Več o tem na tej povezavi.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na člane društva Magičnost gibanja, ki že izvajajo svoje delavnice v Ljubljani. Kontakte najdete tukaj.

Vabljeni na delavnice in ostale aktivnosti tudi vi! Spremljate pa nas lahko tudi preko FB strani Magičnost gibanja.

Osvobodimo svoj ranjeni del in si podarimo ljubezen

Osvobodimo svoj ranjeni del in si podarimo ljubezen majaLjubezen je svobodna energija, najmočnejša sila v vesolju, energija pete dimenzije in je izredno pomembna v odnosu do sebe in do drugih. Je stanje in je del nas. Je nekaj višjega, nekaj izven običajnega zaznavanja sebe in sveta. Je čista energija srčne čakre, ki se kaže skozi nežnost, sočutje, odpuščane, sprejemanje pa tudi skozi pozornost, varnost, torej povsod, kjer prevladuje srce. V svojem jedru smo čista ljubezen. Kolikor smo jo zmožni dati sebi, kolikor jo čutimo v sebi, toliko jo lahko dajemo drugim in nič več. 

Preberi več

Bojevniški horoskop

bojevniški horoskop natalijaKer ljudje še vedno težko sprejemamo življenje, se ves čas borimo. Enkrat sami s sabo, drugič z drugimi. Tokrat poletje prinaša planetarni izziv: boj s planeti, ne z ljudmi. Stvari so postale resne. Mogoče se bomo kmalu imeli rajši.

Preberi več

Poletna druženja za otroke v Ljubljani

matic in klara srcna gugalnica sept2016To poletje začnemo s prav posebnimi dejavnostmi za otroke. Pripravljamo druženja, tematske rojstnodnevne zabave, ustvarjalne ali glasbene delavnice, športne aktivnosti ali ''Gremo v gozd'' in tam spoznavamo naravo. Možnosti je veliko, prilagodimo pa se lahko tudi vašim željam in potrebam.

Preberi več

Moja melodija

MOJA MELODIJA dario 1ŽIGA ŽAGA, POJE ŽAGA

Večje zanimanje za glasbo se je pojavilo dokaj pozno v mojem življenju, v času srednje šole. Prej ji nisem posvečal posebne pozornosti. Na začetku sem se najbolj zagrel za rock glasbo, kar je povezano z nakupom moje prve kasete skupine Nirvana. Kasneje me je prevzel heavy metal z vso pripadajočo sceno, v katero je sodila ´dark´ zunanja podoba, obiskovanje koncertov, zasebnih zabav ter strastno norenje ob trdih kitarskih rifih. Ob drugih priložnostih se mi je v uho prilegla tudi klasična orkestralna glasba, new age in podobne zvrsti. To je bil čas pubertete, čas iskanja svojega jaza in iskanje pripadnosti v širšem družbenem okolju. Podzavestno sem iskal sprejetje v svetu, za katerega sem bil prikrajšan v svoji primarni družini. Zato sem se poistovetil z metal subkulturo, ker mi je bila podoba o sebi, da sem metalec, neznansko všeč.

 

Preberi več

O konceptih v naših glavah - Premislek o omejenosti našega uma

O konceptih v naših glavah Tala 1Zlomiti fiksirano mišljenje in s tem povezano staro osebnost je bil že od nekdaj eden izmed glavnih ciljev meditativnih praks. Opažam, da smo ljudje pravi mojstri v tem, ko razmišljamo, kako bi nekaj moralo biti. Naš um je nenehno nagnjen k temu, da ´predalčka´ različna področja naših življenj in ima za vsako od teh področij izoblikovano določeno mnenje, stališče, pravila, koncepte in ne nazadnje tudi vrednote. Velikokrat je s tem ´predalčkanjem´ uma povezana še ena njegova značilnost – primerjanje. V svoji glavi se vse preveč ukvarjamo s tem, kaj je prav in kaj ni, kaj bi bilo treba, kaj vse je treba še izboljšati, popraviti, kakšni bi morali biti drugi ljudje, da bi bilo nam dobro itd. Um je lahko naš pomočnik, lahko pa postane naš najhujši mučitelj. Zato je bil že v raznih starodavnih praksah meditacije vedno poudarek na utišanju uma oziroma na obvladovanju le-tega. Ljudje smo bistveno bolj navajeni delovati iz uma kot pa iz svoje energije in telesa. Ker smo ´trdi´ v svojem razmišljanju (in v svojem telesu), težko dojemamo določene stvari in težko sprejemamo spremembe v svoje življenje.

Preberi več

33. številka revije Magičnost gibanja

revija33Pred vami je 33. Številka elektronske revije Magičnost gibanja, kjer boste lahko prebrali tako zanimive zgodbe, kuharski recept, horoskop, se naučili novih tehnik ter Se povezali z izkušnjami in znanjem, ki so jih na papir prelili člani društva magičnost gibanja.
Z veseljem pa napovedujemo tudi izid novega DVD-ja –Magičnost gibanja 5: Moč ustvarjanja in izražanja – Tehnike za odpiranje in sproščanje energije na grleni čakri. Nekaj utrinkov s snemanja na bohorju v mesecu Maju na strani 25 in 26. Naslednja številka revije magičnost gibanja izide v Avgustu.

 

Utrinki z Bohorja: Snemanje tehnik za grleno čakro

DSC 0563Na sončno nedeljo, 28. maja, smo se člani skupine Magičnost gibanja odpravili na Bohor pri Senovem z namenom, da posnamemo tehnike za grleno čakro.
Snemanje je potekalo na dveh lokacijah, snemalno-organizacijska ekipa je poskrbela za učinkovit potek snemanja, sodelujoči člani, z vodjami na čelu, pa so zbrano in zelo usklajeno uprizorili tehnike, ki so namenjene vsem, ki si želijo očistiti, odpreti in sprostiti energije na grleni čakri in povečati moč ustvarjanja in izražanja.
Ker imamo v društvu tudi odličen »kulinaričen« del ekipe, ki ob posebnih priložnostih poskrbi za pripravo odlične hrane, tudi tokrat nismo ostali praznih ust.

Preberi več

Zaključna predstavitev knjige v Novem mestu

20170525 190917Zadnja v vrsti predstavitev knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode, ki so se na različnih lokacijah po Sloveniji odvijale vse od lanske jeseni, je potekala 25. maja v prostorih RIC-a v Novem mestu.

Na predstavitvi sta soavtorici Mia Brunej in Erika Kralj spregovorili o ženski kodi, energijskem čiščenju, zdravljenju z glasbo in upanju, da se z voljo in namero lahko spremeni vse težavne okoliščine, ki nam jih življenje postavi na pot. Obiskovalci so skupaj s predstavniki skupine Magičnost gibanja izvedli tudi nekaj tehnik in s tem tudi v praksi preizkusili, kako si z njimi lahko pomagamo do več energije in zavesti.