Članki in novice

clankiinnoviceNa tej strani boste našli tako novice o najnovejših dogajanjih v društvu Magičnost gibanja kot tudi zanimive članke izpod peres naših članov.

 

 

 

crtaclanki

Delavnica: OBRED – KO SI VZAMEM ČAS ZASE

obred 2OBRED – KO SI VZAMEM ČAS ZASE

Sreda 17.7.2019 ob 17.00 uri

Sostrska cesta 2 A, Ljubljana

Ko si želiš sprostiti um in telo ter se z meditacijo posvetiti sebi.

Ko si dovoliš, da obveznosti in skrbi za nekaj časa daš na stran in se z preprostimi dihalnimi, meditacijskimi in simbolnimi tehnikami usmeriš v svoje občutke in misli.

Preberi več

Članek: Odpiranje srca

odpiranje srcaKo odpiramo svoje srce, postajamo vse bolj ranljivi, hkrati pa vedno bolj notranje močni. Pri tem procesu je zelo pomembno, da najdemo osebo, ki ji resnično lahko zaupamo, jo notranje čutimo in se z njo povežemo na pravilen način. Kako vemo, da se lahko odpremo na varen in pravilen način? Najprej je pomembno zaupanje sebi, v to da se vse zgodi ob pravem času na pravem mestu. Ko je bolečina premočna, jo enostavno samo spustimo skozi telo.

Preberi več

  • Napisal Marjana Florjan
  • Kategorija: Članki in novice

Članek: Timov prihod

Timov prihod1Po porodniškem dopustu me je čakala stara služba in ločitev od otroka. Nič od tega mi ni bilo všeč. Pravzaprav me je proti koncu porodniškega dopusta začela grabiti panika, ker sem s hčerko neizmerno uživala in sem si želela biti ob njej ves čas še naprej. Želela sem si, da jo prva leta več vzgajava sama s partnerjem, ker sva čutila, da ji tako kot starša lahko dava največ ljubezni in podpore. A odhod nazaj v službo je bil neizogiben, saj nisem imela dovolj poguma in neke druge alternative za vir zaslužka, da bi službo lahko pustila in se posvečala samo otroku, čeprav sem si po eni strani to najbolj želela. V glavi sem ohranjala sliko svojih otroških sanj imeti družino, biti ženska v tej vlogi. Partner v tistem obdobju ni imel stalne zaposlitve in je zavedno in nezavedno zagovarjal, naj službo obdržim kot neke vrste redni vir dohodka. Tako sem se po letu dni vsak dan začela voziti v Ljubljano in ob tem ves čas čutila čustveno stisko. Iz službe sem se vračala utrujena in motilo me je, da nisem s hčerko, ker sem čutila, da če sem z njo, lahko naredim več koristnega, kot če hodim v službo.

Preberi več

Članek: Svoboda – pot Nenavezanosti

svoboda2Velikokrat slišimo besedo svoboda. Vendar kaj to sploh pomeni? Vsak jo razume in doživlja drugače. Ko bom svoboden, bom lahko šel na konec sveta, delal, kar bom hotel, imel veliko denarja, užival in se upokojil, saj so otroci že odrasli in imajo svoje življenje, itd. Toda svoboda ni zunanje stanje, temveč notranje stanje bitja. Svoboda je odgovornost do sebe in drugih. To ne pomeni, da lahko delamo vse, kar hočemo, saj ima vsako naše dejanje posledice.

Preberi več

Aktivna sobota - Delavnica Rekapitulacija preteklosti

Orel rekapitulacija zmanjšana dodaatnoAktivna sobota - Delavnica Rekapitulacija preteklosti

Kdaj: sobota 1.junij 2019 od 10. do 12. ure
Kje: Sostrska cesta 2a, Sostro, Ljubljana Dobrunje

Z rekapitulacijo, katero so odkrili starodavni mehiški šamani, lahko pridemo do notranjega miru in povezave s seboj. Ta meditacija je tehnika podoživljanja preteklosti s katero prebudimo in ozavestimo pozabljene spomine, bremena in boleče izkušnje, ki nas v sedanjosti podzavestno omejujejo.

Preberi več

Čakre in mi

slika A5DELAVNICA ZA IZŽREBANCE NAGRADNE IGRE NA SPLETNI STRANI BOGASTVO ZDRAVJA

Datum: 16.5.2019 ob 18.00 do 20.00

Lokacija: Zupančičeva ulica 27, 600 Koper

Poznaš čakre? Ali veš, da imajo velik vpliv na vsa področja našega življenja? Jih znaš napolniti in sčistiti? Od odprtosti in čistosti čakre je odvisno v kakšnem stanju so z njo povezani organi, kakšno je naše počutje, odnosi, ki jih imamo s seboj in drugimi, naš pogled na svet, način razmišljanja in še marsikaj.

Preberi več

OBRED NOVIH ZAČETKOV

OBRED NOVIH ZAČETKOVKo dobimo občutek, da je pravi čas, da se poslovimo od starih stvari.

Ko želimo v svojem življenju nekaj starega - pa naj gre za misli, občutke, prepričanja, način življenja, razmišljanja, navade in podobno – s pomočjo različnih meditacijskih tehnik, spustiti iz svojega življenja.

Preberi več

Aktivna sobota - Delavnica: Korak naprej, k sebi

slika Aktivna sobota Korak naprej k sebiČe si želiš stopiti korak naprej v svojem življenju, v odnosih, v službi ali skušaš najti rešitve za ponavljajoče stresne situacije, v katerih izgubljaš svojo energijo... potem si vabljen na delavnico "Korak naprej, k sebi" iz niza delavnic "Aktivna Sobota", ki potekajo vsak mesec v Sostrem. 11. maj 2019 od 10. do 12.ure

 

 

 

Preberi več

ILUZIJE ALI NAPAČNA PREPRIČANJA O SEBI IN SVETU

profimedia 0256852549 bigimageIluzije so vcepitve v čustveno, miselno in energijsko telo. Vplivajo na naše razmišljanje in na to, v kaj verjamemo. Vcepimo si jih lahko sami ali nam jih vcepijo starši, nekatere »hranita« družba in sistem, lahko pa jih s seboj prinesemo tudi iz kakšnega prejšnjega življenja. So naša notranja prepričanja, ki nas nezavedno silijo, da se vedno znova znajdemo v neprijetni situaciji, ki je v skladu z iluzijo. Svojo realnost si pač kreiramo sami. 

Preberi več