Članki

clankiinnoviceNa tej strani boste našli tako novice o najnovejših dogajanjih v društvu Magičnost gibanja kot tudi zanimive članke izpod peres naših članov.

 

 

 

crtaclanki

 • Napisal Ajša Svetlin
 • Kategorija: Članki

Članek: Trije glavni vzroki za izgubo energije, slabo počutje: pritoževanje, samopomilovanje, samopomembnost

freedomPoskusimo se zavedati svojih misli čez dan. Ko se nam v umu pojavijo misli pritoževanja (npr. zaradi zamude avtobusa ali zaradi človeka, ki nas je nespoštljivo ogovoril itd.), samopomilovanja (ne bo mi uspelo, nisem dovolj dober/a, ubogi jaz itd.), samopomembnosti ("Kako si upate tako govoriti z menoj, poslušajte me, ker samo jaz vem!" itd.), jih z namero in ukazom, da se transformirajo in izginejo, z izdihom odpihnemo iz svojega avričnega (energijskega) polja.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Članek: Božje usmiljenje

Božje usmiljenjeBolj ko se dvigujemo kot duša, bolj se zavedamo pomena Božjega usmiljenja. Vse se dogaja v skladu z Božjim načrtom in vse je tako kot mora biti. Stvarnik je resnično zelo dobrosrčen in milosten. Vsak izmed nas dobi točno določeno lekcijo, preko katere se najbolj razvija, seveda v skladu z dušnim načrtom.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Članek: Dvig duše

dvig dušeOb dvigu duše na višji ravni, je bistveno, da se upošteva osnovni zakon Vesolja, in sicer vse ob svojem času. Če se duša prehitro dviga, lahko ob tem utrpi nepopravljive posledice, saj se s pravilnim dvigom krepi celotno fizično telo posameznika in se nadgrajuje njegov DNK.

Preberi več

 • Napisal Marjana Florjan
 • Kategorija: Članki

Biti eno z vsem, kar je

Biti eno z vsemOsnova tantričnega pristopa do življenja je zaupanje samemu sebi. Šele takrat lahko postanemo eno z vsem, kar je. Ker pa ljudje največkrat dvomimo vase, v svoje odločitve, iščemo odgovore pri drugih ljudeh in jim s tem podzavestno dajemo svojo moč. Tako jo imajo drugi vedno več, mi pa vedno manj. Dobro je, da poslušamo soljudi, vendar je bistveno, da se odločamo na podlagi svoje intuicije, svoje modrosti. Samo na ta način lahko obdržimo moč v sebi in je ne razpršujemo.

Preberi več

 • Napisal Marjana Florjan
 • Kategorija: Članki

Spoznati samega sebe

IMG 20190926 141152Tantra je doktrina o spoznavanju samega sebe. Da potegnemo vso svojo energijo iz vseh inkarnacij nazaj k sebi in postanemo celoviti, dovršeni. Se zlijemo sami s seboj, nato pa s Stvarnikom. Naša duša postane eno, z vsem, kar je. Vendar tu ni mišljena spolnost. To se dogaja na dušni ravni vsakega posameznika, ko duša prehaja skozi različne stopnje evolucije. Zato je Tantra eno izmed znanj, ki je najbolj nerazumljeno.

Preberi več

 • Napisal Marjana Florjan
 • Kategorija: Članki

TEDEN ODPRTIH VRAT - VABLJENI!

Objava dogodka na spletu MG

VABLJENI NA TEDEN ODPRTIH VRAT, NA VADBE IN DELAVNICE DRUŠTVA MAGIČNOST GIBANJA

Potekale bodo od 17. do 21. septembra v prostorih društva Magičnost Gibanja v Sostrem.
Odpiramo novo sezono delavnic in vadb za vse, ki si želite okrepiti telo in zbistriti duha ob vodstvu izkušenih učiteljev iz društva Magičnost gibanja.Vsak udeleženec ob zaključku delavnice prejme darilo.

Vstop je prost! Obvezne so prijave na spodnjih kontaktih.

ČAS ZAME – GIBANJE IN SPROŠČANJE torek 18:30 – 20:00
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 905 059

PILATES petek 10:30 – 11:30
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 040 331 699

REKREACIJA Z MEDITACIJO petek 17:15 – 18:15
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 031 30 45 69

DELAVNICE NOTRANJA PREOBRAZBA petek 18:30 – 20:30
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 031 669 824

Tematska delavnica: ZEN KUNG FU petek 19:00 – 20:30
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 040 583 027

Tematska delavnica: MAGIČNOST ZVOKA sobota 18:00 – 19:30
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 393 802

 

Opisi posameznih delavnic:

ČAS ZAME – GIBANJE IN SPROŠČANJE
Vsak torek 18:30–20:00
Predstavitev: 17. 9. 2019
Na delavnicah boste:
- ogreli, razmigali in krepili fizično telo;
- z meditacijo sproščali stres, napetosti in misli;
- krepili odpornost in zdravje;
- napolnili baterije;
- predvsem pa si boste vzeli čas zase in se bolje počutili.
Delavnico vodita Klara Dev in Polona Božič
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 905 059

PILATES
Vsak petek 10:30–11:30
Predstavitev: 20. 9. 2019
- Si želiš oblikovati in okrepiti svoje telo?
- Odpraviti bolečine v križu?
- Razgibati telo, ker veliko sediš?
- Povečati gibljivost telesa?
- Sprostiti napetosti v ramenih in vratu?
- Umiriti misli?
Če se najdeš v kateri od zgornjih točk, pridi in preizkusi pilates vadbo.
Vadbe vodi Klara Dev.
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 040 331 699

REKREACIJA Z MEDITACIJO
Vsak petek 17:15–18:15
Predstavitev: 20. 9. 2019
Poudarek vadbe je na gibljivosti in moči z namenom izboljšanja splošnega počutja. Meditacija na koncu vadbe omogoča sprostitev telesa in naših misli.
Vadbe vodi Karmen Merlov.
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 031 30 45 69


DELAVNICE NOTRANJA PREOBRAZBA
Vsak petek 18.30–20.30
Predstavitev: 20. 9. 2019
Delavnice Notranja Preobrazba so namenjene vsem, ki si želijo poglobljeno in usmerjeno delo na sebi. Namen delavnic je prebujanje zavedanja in razumevanja sebe v toku življenjskih situacij. Zavedanje in razvijanje ljubečega odnosa do sebe predstavlja temelj za naš osebni in duhovni napredek.
Na rednih petkovih delavnicah bomo izvajali raznovrstne energijske in meditativne tehnike s katerimi se prizemljujemo in sidramo v prisotnosti tukaj in zdaj, krepimo fizično telo, sproščamo napetosti, zbiramo razpršeno energijo, čistimo energijske, čustvene in mentalne blokade, odpuščamo zamere, razrešujemo medsebojne odnose in režemo omejujoče vezi, osvetljujemo svoje negativne vzorce vedenja in pretekle napake, se povezujemo z višjimi nivoji, usmerjamo energijo v željene spremembe, cilje, situacije…
Na predstavitveni delavnici bomo izvedli nekaj preprostih in osnovnih dihalno gibalih energijskih tehnik primernih za vsakodnevno uporabo s katerimi lahko dosežemo hitro energijsko regeneracijo in telesno sprostitev.
Delavnice vodi Dario Sever.
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 031 669 824


Tematska delavnica: ZEN KUNG FU
Petek 20. 9. od 19:00 do 20:30
Zen kung fu je celovit trening telesa, uma in duha. Zen (kitajsko chan) pomeni meditacija, kung fu (kitajsko gong fu) pa mojstrstvo v določeni veščini ali početju.
Na predstavitvi bodo predstavljene enostavne samozdravilne tehnike čigonga in tajčija. Vaje pravilnega dihanja, dihanja po energijskih centrih v človeškem telesu, tehnike za sproščanje nakopičenega stresa v telesu, meditacijska tehnika zen. Udeleženci bodo lahko aktivno sodelovali po svoji želji.
Namen zen kung fu tehnik je zavedanje samega sebe (razsvetljenja), svojih čustvenih stanj, misli, prepričanj in fizičnega telesa oziroma aktivacija lastne energije, ognja – zavesti, zdravega borbenega duha, krepitev vztrajnosti, odločnosti, ostrine, izboljšanje posameznikovega zdravstvenega stanja.
Delavnico vodita Borut Malini in Jernej Deželak.
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 040 583 027

Tematska delavnica: MAGIČNOST ZVOKA
Sobota 21. 9. 2019 od 18:00 do 19:30
Na delavnici bomo izvajali energijske tehnike in zvočne meditacijske tehnike, z namenom samozdravljenja, povezave z višjim jazom.
Delavnico vodi Ajša Svetlin.
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 393 802

 • Napisal Marjana Florjan
 • Kategorija: Članki

Spolna čakra – vir ustvarjalnosti in kreativnosti

spolna cakraSpolna čakra je vir življenja, kreiranja in ustvarjanja. Od te čakre je odvisno, kakšne odnose imamo z drugimi ljudmi, seveda pa je spolna čakra v tesni povezavi s srčno čakro. Pravilno odprta spolna čakra je pogoj za pravilno odpiranje srca. Če so na spolni čakri blokade, potem po navadi tudi srčna čakra ne deluje pravilno. Zato je zelo pomembno, kaj delamo s svojo spolno energijo. Pravilna povezava spolne in srčne energije je pogoj, da pridemo do svobode. Vendar se ta povezava dogaja, ko je duša pripravljena na dvig. Nič ne gre na silo, saj v tem primeru naredimo več škode kot koristi. Poleg tega se s tem krepijo in odpirajo vse druge čakre, saj je delovanje le teh med seboj povezano.

Preberi več

 • Napisal Marjana Florjan
 • Kategorija: Članki

Članek: Svoboda

SvobodaTantra je znanje o svobodi. Pristna, prvotna tantra je znanje, ki govori o reinkarnaciji, o razvoju duše, ki se je skozi različna utelešenja razvijala do končne osvoboditve. Je pot odpiranja srca na pravilen način. Če srce ni pravilno odprto, lahko pride do nepopravljivih oziroma resnih poškodb. Predaja v duhu tantre govori o predaji izkušenj iz vseh inkarnacij, kar pripelje do samouresničenja. V preteklosti je bilo velikokrat tako, da se je učitelj od učenca oziroma učenke pravzaprav učil, saj je bil ta veliko bolj odprt in dovzeten za to vrsto znanja. Ko je učenec/-ka osvojil/-a lekcijo oziroma sprejel/-a učiteljev ukrep, je lahko tudi učitelj ozavestil določene stvari pri sebi. So bili pa ti ukrepi velikokrat zelo težki in naporni, saj je bilo treba dušo dvigniti na višjo raven zavedanja. In tako sta se oba dvigovala do končne samorealizacije. Zato so tudi bili potrebni ašrami oziroma različne vrste »izolacij«, kot npr. življenje v gorah, saj je bil to dolgotrajen proces. Danes se dvig duše odvija na veliko nežnejši in mehkejši način, saj so energije pretočnejše. V preteklosti so bile energije goste in temu primerni tudi učiteljevi ukrepi.

Preberi več

 • Napisal Petra Pavlin
 • Kategorija: Članki

Delavnica: OBRED – KO SI VZAMEM ČAS ZASE

obred 2OBRED – KO SI VZAMEM ČAS ZASE

Sreda 17.7.2019 ob 17.00 uri

Sostrska cesta 2 A, Ljubljana

Ko si želiš sprostiti um in telo ter se z meditacijo posvetiti sebi.

Ko si dovoliš, da obveznosti in skrbi za nekaj časa daš na stran in se z preprostimi dihalnimi, meditacijskimi in simbolnimi tehnikami usmeriš v svoje občutke in misli.

Preberi več

 • Napisal Marjana Florjan
 • Kategorija: Članki

Članek: Odpiranje srca

odpiranje srcaKo odpiramo svoje srce, postajamo vse bolj ranljivi, hkrati pa vedno bolj notranje močni. Pri tem procesu je zelo pomembno, da najdemo osebo, ki ji resnično lahko zaupamo, jo notranje čutimo in se z njo povežemo na pravilen način. Kako vemo, da se lahko odpremo na varen in pravilen način? Najprej je pomembno zaupanje sebi, v to da se vse zgodi ob pravem času na pravem mestu. Ko je bolečina premočna, jo enostavno samo spustimo skozi telo.

Preberi več