Članki in novice

clankiinnoviceNa tej strani boste našli tako novice o najnovejših dogajanjih v društvu Magičnost gibanja kot tudi zanimive članke izpod peres naših članov.

 

 

 

crtaclanki

Aktivna sobota - Delavnica Rekapitulacija preteklosti

Orel rekapitulacija zmanjšana dodaatnoAktivna sobota - Delavnica Rekapitulacija preteklosti

Kdaj: sobota 1.junij 2019 od 10. do 12. ure
Kje: Sostrska cesta 2a, Sostro, Ljubljana Dobrunje

Z rekapitulacijo, katero so odkrili starodavni mehiški šamani, lahko pridemo do notranjega miru in povezave s seboj. Ta meditacija je tehnika podoživljanja preteklosti s katero prebudimo in ozavestimo pozabljene spomine, bremena in boleče izkušnje, ki nas v sedanjosti podzavestno omejujejo.

Preberi več

Čakre in mi

slika A5DELAVNICA ZA IZŽREBANCE NAGRADNE IGRE NA SPLETNI STRANI BOGASTVO ZDRAVJA

Datum: 16.5.2019 ob 18.00 do 20.00

Lokacija: Zupančičeva ulica 27, 600 Koper

Poznaš čakre? Ali veš, da imajo velik vpliv na vsa področja našega življenja? Jih znaš napolniti in sčistiti? Od odprtosti in čistosti čakre je odvisno v kakšnem stanju so z njo povezani organi, kakšno je naše počutje, odnosi, ki jih imamo s seboj in drugimi, naš pogled na svet, način razmišljanja in še marsikaj.

Preberi več

OBRED NOVIH ZAČETKOV

OBRED NOVIH ZAČETKOVKo dobimo občutek, da je pravi čas, da se poslovimo od starih stvari.

Ko želimo v svojem življenju nekaj starega - pa naj gre za misli, občutke, prepričanja, način življenja, razmišljanja, navade in podobno – s pomočjo različnih meditacijskih tehnik, spustiti iz svojega življenja.

Preberi več

Aktivna sobota - Delavnica: Korak naprej, k sebi

slika Aktivna sobota Korak naprej k sebiČe si želiš stopiti korak naprej v svojem življenju, v odnosih, v službi ali skušaš najti rešitve za ponavljajoče stresne situacije, v katerih izgubljaš svojo energijo... potem si vabljen na delavnico "Korak naprej, k sebi" iz niza delavnic "Aktivna Sobota", ki potekajo vsak mesec v Sostrem. 11. maj 2019 od 10. do 12.ure

 

 

 

Preberi več

ILUZIJE ALI NAPAČNA PREPRIČANJA O SEBI IN SVETU

profimedia 0256852549 bigimageIluzije so vcepitve v čustveno, miselno in energijsko telo. Vplivajo na naše razmišljanje in na to, v kaj verjamemo. Vcepimo si jih lahko sami ali nam jih vcepijo starši, nekatere »hranita« družba in sistem, lahko pa jih s seboj prinesemo tudi iz kakšnega prejšnjega življenja. So naša notranja prepričanja, ki nas nezavedno silijo, da se vedno znova znajdemo v neprijetni situaciji, ki je v skladu z iluzijo. Svojo realnost si pač kreiramo sami. 

Preberi več

JOGA ZA OTROKE - predstavitvena vadba, Ljubljana

joga za otrokeJoga za otroke je prijetna in igriva vadba za otroke, na kateri se bodo otroci razgibali, prepoznavali svoja čustva, razvijali svojo ustvarjalnost, povečali sposobnost koncentracije ter se naučili umiriti in sprostiti. S pomočjo joge otroci pridobijo tudi večjo telesno gibljivost, moč, vzdržljivost ter razvijajo koordinacijo in ravnotežje. Poudarek pa je tudi na medsebojnem sodelovanju in spoštovanju. Namenjena je otrokom od 4. do 9. leta starosti.

 

Preberi več

Raztezne vaje za dobro počutje

6 stresicaGibljivo in fluidno telo je mladostno telo; gibljiva hrbtenica pa je življenje.

V svoj tedenski urnik vaj za fizično telo je pomembno vključiti tudi raztezne vaje; najbolje kot samostojen trening. Gibljivo telo je tudi energijsko bolj pretočno, saj raztezne vaje iz telesa odnašajo nabrana čustva, stres in rahljajo blokade iz preteklosti. Preden začnemo, si lahko postavimo namero oz. svoj osebni cilj – kaj točno želimo sprostiti iz telesa.

Preberi več

  • Napisal Marjana Florjan
  • Kategorija: Članki in novice

Kako in zakaj sem začel (balvansko) plezati

balvanijaOdkar sem se pred nekaj leti začel ukvarjati sam s sabo in svojimi občutki, me je pot večkrat vodila v naravo, predvsem na pohode po bližnjih hribih. Ob tem sem se začel navduševati tudi nad gorami, ki sem jih v mladosti redno obiskoval s starši. Ob vsem tem osebnem raziskovanju so mi pod roke začele prihajati razne bolj ali manj duhovne knjige (Osho, Castaneda ...). Nekatere so definirale plezanje kot aktivnost, kjer ni prostora in časa za razmišljanje, saj si primoran biti prisoten v trenutku sedanjosti in osredotočen le na to, kar počneš (kar je v bistvu terapija že sama po sebi). Spoznal sem tudi, da je za duhovno rast dobro, če stopiš izven svojih okvirjev, začneš preizkušati nove/nepoznane stvari, da te pot vodi v neznano in ne da se venomer vrtiš v istih krogih ter počneš iste stvari.

Preberi več