Članki in novice

clankiinnoviceNa tej strani boste našli tako novice o najnovejših dogajanjih v društvu Magičnost gibanja kot tudi zanimive članke izpod peres naših članov.

 

 

 

crtaclanki

Povezovanje češerike in maternice

Povezovanje češerike in maternice 2Umirila sem svoje misli in pozornost usmerila v središče glave, v češeriko. Že po nekaj dihih me je prešinilo, da naj povežem češeriko z maternico in tako vzpostavim boljši pretok duhovne zavesti. Takoj ko sem to storila, sem začutila špikanje v maternici – stvar res deluje. Pisanje članka je tako lažje steklo.

Preberi več

Odnos do življenjske sile

Odnos do življenjske sile KarmenV življenju se vsakemu ˝zgodijo˝ težki trenutki. Ti trenutki znajo včasih trajati več dni, tednov ali mesecev. Naj gre za bolečine in s fizičnim zdravjem povezane težave, občutke anksioznosti in tesnobe, depresije ali pa nezmožnost soočanja z življenjskimi okoliščinami, v katerih se znajdemo: v partnerstvu, pri delu, ki ga opravljamo, v družini, katere del smo, ali pa gre za materialno in finančno stisko.

Preberi več

Mia Brunej - po poklicu ekonomistka, po delu filmska in video ustvarjalka, po stažu partnerica in po srcu učiteljica zavesti

intervju mia 2Kdo je Mia Brunej?

Moja energija mi od mladosti naprej ni nikoli dovoljevala živeti neko ˝main stream˝ življenje, vedno je šla v skrajnosti, čeprav se je moja družina takrat zelo trudila, da bi me spravila v neke splošno sprejete okvire, kar se tiče izobrazbe, poklica, videza, obnašanja, življenjskih ciljev ... Tako da sem imela na voljo samo popolno samodestrukcijo oziroma samozanikanje ali pa iskanje poti, da se ta energija izrazi skozi življenje. Ker me je prvi način pripeljal na rob smrti (bolezen) že pred dvajsetim letom, je bil edini možen drugi način preživetja – da si oblikujem življenje po svoji podobi. Tako zdaj to počnem vsak dan sproti.

Preberi več

  • Napisal Erika Kralj
  • Kategorija: Članki in novice

Predstavitveni dogodek v novih prostorih

MG sostro september 20171V sredo, 13. septembra, smo v novih prostorih na Sostrski 2a v Ljubljani pripravili predstavitveni dogodek, na katerem smo praktično prikazali nekaj tehnik, ki jih izvajamo na naših delavnicah (Magičnost gibanja, Magičnost zvoka, Izrazni ples, Osebno trenerstvo in skupinske vadbe, …. ).

Preberi več

  • Napisal Erika Kralj
  • Kategorija: Članki in novice

Video: Taoistične vaje za zdravje notranjih organov

tretja oddaja.Still001V videu si lahko ogledate taoistične vaje za posamezne notranje organe. Učinkovitost vaj je odvisna od naše osredotočenosti na dihanje in vdihovanje energije v določen organ.

Pod videom najdete še podrobnejši opis izvajanja vaj, zdravljenja bolezni, naloge organov,...

Preberi več

Magičnost gibanja se predstavi

MG dogodek spletna13 9 PDFČlani skupine Magičnost gibanja smo se pred kratkim preselili v nove prostore, v katerih že izvajamo svoje delavnice in druge aktivnosti.

Prostori se nahajajo na Sostrski cesti 2a v Ljubljani, kjer v sredo, 13. septembra 2017, od 18.00 do 20.00 pripravljamo predstavitveni dogodek, na katerem boste izvedeli več o tem, kdo smo in kaj delamo.  

Preberi več

Ajša Svetlin - akademska glasbenica in učiteljica energijskih in meditacijskih tehnik

intervji ajša 4Ajša se od leta 2003 ukvarja s spoznavanjem sebe in poskuša vsak dan živeti čim bolj v stiku z lastnim bistvom. Spoznanja, do katerih pride med meditacijo, vnaša v svoje vsakdanje življenje, jih predaja skozi poučevanje igranja kitare, ukulele, vaj za razvoj glasu ter poučevanje energijskih in meditacijskih tehnik. Je avtorica priročnika za ustvarjalno poučevanje kitare Viva creativa, ustvarjalnega zvezka za kitariste in ustvarjalce začetnike Jaz ustvarjam glasbo, leta 2016 je izdala zgoščenko V tebi je vse in s svojim prispevkom Glasbenik srca kot soavtorica sodelovala pri knjigi Z namero do zavesti, srčnosti in svobode. Je članica skupine Magičnost gibanja in Magičnost zvoka.

Preberi več

Osvobodimo svoj ranjeni del in si podarimo ljubezen

Osvobodimo svoj ranjeni del in si podarimo ljubezen majaLjubezen je svobodna energija, najmočnejša sila v vesolju, energija pete dimenzije in je izredno pomembna v odnosu do sebe in do drugih. Je stanje in je del nas. Je nekaj višjega, nekaj izven običajnega zaznavanja sebe in sveta. Je čista energija srčne čakre, ki se kaže skozi nežnost, sočutje, odpuščane, sprejemanje pa tudi skozi pozornost, varnost, torej povsod, kjer prevladuje srce. V svojem jedru smo čista ljubezen. Kolikor smo jo zmožni dati sebi, kolikor jo čutimo v sebi, toliko jo lahko dajemo drugim in nič več. 

Preberi več