Članki in novice

clankiinnoviceNa tej strani boste našli tako novice o najnovejših dogajanjih v društvu Magičnost gibanja kot tudi zanimive članke izpod peres naših članov.

 

 

 

crtaclanki

  • Napisal Aleš Kramer
  • Kategorija: Članki in novice

Ustvarjalnost v življenju in na slikarskem platnu

sonce leze obdelanaUstvarjalnost je proces, ki ga lahko razumemo v ožjem pomenu ustvarjanja umetniških izdelkov ali pa kot odnos, ki ga imamo do lastnega življenja. Takšen pogled na življenje ima tudi Klara Dev, ki meni: »da če rišemo in ustvarjamo, potem delamo s svojo energijo, jo premikamo, usmerjamo, smo fluidni, kreativni, unikatni, najdemo nekaj svojega. Kreativna energija je zdravilna energija in je življenje. Imam veliko prakse, nič teorije, pa vseeno rišem.« V življenju se znajdemo v podobni situaciji: brez navodil za uporabo kako svoje življenje dojemati kot ustvarjalni proces in se v njem počutiti kot umetnik, ki ustvarja svojo največjo umetnino. Klara svoje življenje ustvarja kot članica skupine Magičnost gibanja, mamica osemletnemu Maticu, kreativna risarka, soavtorica knjige Z namero do zavesti srčnosti in svobode, piše članke za portale, snema tehnike za DVD-je, dela z otroki ...

Preberi več

  • Napisal Karmen Merlov
  • Kategorija: Članki in novice

Polona Božič: »Dokler so nam drugi krivi za vse, bo vedno vojno stanje, v umu in v svetu.«

02 Polona intervjuPolona je članica društva Magičnost gibanja, ki v Ljubljani vodi delavnice in individualne terapije, obožuje peko sladic, šiva čudovita krila in športne hlače, zaposlena je v družinskem podjetju, po poklicu pa je organizator v turizmu. Z delom na sebi se ukvarja osem let in pri svojih petintridesetih ugotavlja, da ji v življenju sploh ni dolgčas. Pogovarjali sva se o »življenju, vesolju in sploh vsem«.

Preberi več

Reportaža z dogodka "Izrazimo ustvarjalca v sebi"

Izrazimo sebe 13 10 20171Veliko ljudi ima prepričanje, da ne znajo risati ali, da nimajo dovolj znanja. Prav v ta namen sem v soboto 7.10.17 organizirala delavnico, kjer smo presegli svoje omejitve in risali na platno brez težav. Dobili smo se v Dekanih, kjer nam Društvo Zdrav podjetnik (www.zdrav-podjetnik.si) že sedmo leto prijazno odstopi svojo Eko točko za vse naše dogodke.

Preberi več

Povezovanje češerike in maternice

Povezovanje češerike in maternice 2Umirila sem svoje misli in pozornost usmerila v središče glave, v češeriko. Že po nekaj dihih me je prešinilo, da naj povežem češeriko z maternico in tako vzpostavim boljši pretok duhovne zavesti. Takoj ko sem to storila, sem začutila špikanje v maternici – stvar res deluje. Pisanje članka je tako lažje steklo.

Preberi več

Odnos do življenjske sile

Odnos do življenjske sile KarmenV življenju se vsakemu ˝zgodijo˝ težki trenutki. Ti trenutki znajo včasih trajati več dni, tednov ali mesecev. Naj gre za bolečine in s fizičnim zdravjem povezane težave, občutke anksioznosti in tesnobe, depresije ali pa nezmožnost soočanja z življenjskimi okoliščinami, v katerih se znajdemo: v partnerstvu, pri delu, ki ga opravljamo, v družini, katere del smo, ali pa gre za materialno in finančno stisko.

Preberi več

Mia Brunej - po poklicu ekonomistka, po delu filmska in video ustvarjalka, po stažu partnerica in po srcu učiteljica zavesti

intervju mia 2Kdo je Mia Brunej?

Moja energija mi od mladosti naprej ni nikoli dovoljevala živeti neko ˝main stream˝ življenje, vedno je šla v skrajnosti, čeprav se je moja družina takrat zelo trudila, da bi me spravila v neke splošno sprejete okvire, kar se tiče izobrazbe, poklica, videza, obnašanja, življenjskih ciljev ... Tako da sem imela na voljo samo popolno samodestrukcijo oziroma samozanikanje ali pa iskanje poti, da se ta energija izrazi skozi življenje. Ker me je prvi način pripeljal na rob smrti (bolezen) že pred dvajsetim letom, je bil edini možen drugi način preživetja – da si oblikujem življenje po svoji podobi. Tako zdaj to počnem vsak dan sproti.

Preberi več

  • Napisal Erika Kralj
  • Kategorija: Članki in novice

Predstavitveni dogodek v novih prostorih

MG sostro september 20171V sredo, 13. septembra, smo v novih prostorih na Sostrski 2a v Ljubljani pripravili predstavitveni dogodek, na katerem smo praktično prikazali nekaj tehnik, ki jih izvajamo na naših delavnicah (Magičnost gibanja, Magičnost zvoka, Izrazni ples, Osebno trenerstvo in skupinske vadbe, …. ).

Preberi več

  • Napisal Erika Kralj
  • Kategorija: Članki in novice

Video: Taoistične vaje za zdravje notranjih organov

tretja oddaja.Still001V videu si lahko ogledate taoistične vaje za posamezne notranje organe. Učinkovitost vaj je odvisna od naše osredotočenosti na dihanje in vdihovanje energije v določen organ.

Pod videom najdete še podrobnejši opis izvajanja vaj, zdravljenja bolezni, naloge organov,...

Preberi več