Članki

clankiinnoviceNa tej strani boste našli tako novice o najnovejših dogajanjih v društvu Magičnost gibanja kot tudi zanimive članke izpod peres naših članov.

 

 

 

crtaclanki

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Tantra kot znanost

Tantra znanostTantra v luči znanosti preučuje človeka kot celostno bitje in njegov obstoj. Da samo smo. Jaz sem, ki Sem. Jaz Sem. Izredno pomembno vlogo pri nastanku človeštva imajo visoko razvita bitja. V vsakem izmed nas je genski zapis. Nekateri imamo v naših celicah zapisane kode, smo na nek način kodirani. In to se ne more prenesti na druge osebe. Kodiranost naših celic pomeni, da imamo v sebi spomin na določene inkarnacije. In če v prejšnjih življenjih nalog, ki so nam bile dane nismo opravili zaradi različnih razlogov, jih moramo sedaj. Temu se ne moremo izogniti. Zato v svetu obstaja toliko znanja. In to znanje mora naprej.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Tantra v okviru duhovne osvoboditve

Tantra duhovnostPristna, prvotna, izvorna Tantra je znanje, ki je bilo dano posameznim dušam z namenom duhovne osvoboditve. Bistveno je, da se energija dviguje do srčne čakre. Če se to znanje prakticira na spolni čakri lahko pripelje do prehitre smrti. Zato pravimo Tantri tudi pot heroja, saj je zelo tanka meja med življenjem in smrtjo.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Pot usode

Pot usodeBolj ko se dvigujemo kot duša, bolj se zavedamo naše poti, katero kreiramo sami. So stvari katere lahko izbiramo oziroma jih spreminjamo. Nekaterih stvari pa ne moremo spremeniti, saj so posledica naših zavednih ali pa nezavednih odločitev. Lahko bi rekli, da so nam določene stvari usojene.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Vede, Bhagavad-Gita in Tantra

vedeVede, Bhagavad-Gita in Tantra so znanja, ki izhajajo iz Indije, pri čemer samo Tantra vodi do duhovne osvoboditve. Prvotno so bile Vede, nato Bhagavad-Gita in nazadnje Tantra.

Preberi več

 • Napisal Ajša Svetlin
 • Kategorija: Članki

Članek: Trije glavni vzroki za izgubo energije, slabo počutje: pritoževanje, samopomilovanje, samopomembnost

freedomPoskusimo se zavedati svojih misli čez dan. Ko se nam v umu pojavijo misli pritoževanja (npr. zaradi zamude avtobusa ali zaradi človeka, ki nas je nespoštljivo ogovoril itd.), samopomilovanja (ne bo mi uspelo, nisem dovolj dober/a, ubogi jaz itd.), samopomembnosti ("Kako si upate tako govoriti z menoj, poslušajte me, ker samo jaz vem!" itd.), jih z namero in ukazom, da se transformirajo in izginejo, z izdihom odpihnemo iz svojega avričnega (energijskega) polja.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Članek: Božje usmiljenje

Božje usmiljenjeBolj ko se dvigujemo kot duša, bolj se zavedamo pomena Božjega usmiljenja. Vse se dogaja v skladu z Božjim načrtom in vse je tako kot mora biti. Stvarnik je resnično zelo dobrosrčen in milosten. Vsak izmed nas dobi točno določeno lekcijo, preko katere se najbolj razvija, seveda v skladu z dušnim načrtom.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Članek: Dvig duše

dvig dušeOb dvigu duše na višji ravni, je bistveno, da se upošteva osnovni zakon Vesolja, in sicer vse ob svojem času. Če se duša prehitro dviga, lahko ob tem utrpi nepopravljive posledice, saj se s pravilnim dvigom krepi celotno fizično telo posameznika in se nadgrajuje njegov DNK.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Biti eno z vsem, kar je

Biti eno z vsemOsnova tantričnega pristopa do življenja je zaupanje samemu sebi. Šele takrat lahko postanemo eno z vsem, kar je. Ker pa ljudje največkrat dvomimo vase, v svoje odločitve, iščemo odgovore pri drugih ljudeh in jim s tem podzavestno dajemo svojo moč. Tako jo imajo drugi vedno več, mi pa vedno manj. Dobro je, da poslušamo soljudi, vendar je bistveno, da se odločamo na podlagi svoje intuicije, svoje modrosti. Samo na ta način lahko obdržimo moč v sebi in je ne razpršujemo.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Spoznati samega sebe

spoznati samega sebeTantra je doktrina o spoznavanju samega sebe. Da potegnemo vso svojo energijo iz vseh inkarnacij nazaj k sebi in postanemo celoviti, dovršeni. Se zlijemo sami s seboj, nato pa s Stvarnikom. Naša duša postane eno, z vsem, kar je. Vendar tu ni mišljena spolnost. To se dogaja na dušni ravni vsakega posameznika, ko duša prehaja skozi različne stopnje evolucije. Zato je Tantra eno izmed znanj, ki je najbolj nerazumljeno.

Preberi več

 • Napisal Marjana Florjan
 • Kategorija: Članki

TEDEN ODPRTIH VRAT - VABLJENI!

teden odprtih vrat 2019VABLJENI NA TEDEN ODPRTIH VRAT, NA VADBE IN DELAVNICE DRUŠTVA MAGIČNOST GIBANJA

Potekale bodo od 17. do 21. septembra v prostorih društva Magičnost Gibanja v Sostrem.
Odpiramo novo sezono delavnic in vadb za vse, ki si želite okrepiti telo in zbistriti duha ob vodstvu izkušenih učiteljev iz društva Magičnost gibanja.Vsak udeleženec ob zaključku delavnice prejme darilo.

Preberi več

 • Napisal Aleksandra Jamnik
 • Kategorija: Članki

Spolna čakra – vir ustvarjalnosti in kreativnosti

spolna cakraSpolna čakra je vir življenja, kreiranja in ustvarjanja. Od te čakre je odvisno, kakšne odnose imamo z drugimi ljudmi, seveda pa je spolna čakra v tesni povezavi s srčno čakro. Pravilno odprta spolna čakra je pogoj za pravilno odpiranje srca. Če so na spolni čakri blokade, potem po navadi tudi srčna čakra ne deluje pravilno. Zato je zelo pomembno, kaj delamo s svojo spolno energijo. Pravilna povezava spolne in srčne energije je pogoj, da pridemo do svobode. Vendar se ta povezava dogaja, ko je duša pripravljena na dvig. Nič ne gre na silo, saj v tem primeru naredimo več škode kot koristi. Poleg tega se s tem krepijo in odpirajo vse druge čakre, saj je delovanje le teh med seboj povezano.

Preberi več