• Nadrejena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Članki in novice

Predvidevanja po astroloških znamenjih za leto 2018

napoved za leto 2018Skozi tarot karte in nebesne tranzite se v letu 2018 kaže preizkušnja za vsako znamenje in tudi vrlina, ki mu stoji ob strani. Bog obilja Jupiter letos s kratkoročnimi darili obsipava škorpijona, učitelj Saturn pa bo v naslednjih treh letih do kosti pretresel zemeljskega kozoroga. Uran po sedmih letih zapušča ovna in maja vstopi v znamenje bika, ki mu bo prinesel neobičajne in izvirne rešitve, vendar šele, ko bo bik spustil obrambne zidove. Tehtnici se obeta leto strastne transformacije, raku in škorpijonu pa se ob pravih korakih nasmiha sreča. Leto 2018 bo pomembnejše še za ovna, bika in vodnarja.

 

OVEN

Skozi ustvarjalnost, ki nima določene oblike in se izraža v vsakdanjih opravilih, priteka v življenje radost. Mi nismo lastniki svojih stvaritev – samo omogočimo energiji, da se izrazi skozi nas. Ustvarjalnost nikoli ni pridobitna, nastane iz ljubezni do tistega, kar počnemo, in v nas ustvarja ravnovesje. Materialno blagostanje skozi ustvarjalnost se zgodi le kot stranski učinek.

 

BIK

Čas odmika je prehodno obdobje, ki ne sme postati zatočišče za bolečino in nesrečo. Prepoznajte korenine občutkov zavrženosti in odrinjenosti v preteklosti ter odpustite staro bolečino. Stopite na sonce, sprostite se, bodite preprosti in se uravnovesite sami. Potrebno je preprosto a učinkovito, predvsem pa prostovoljno uravnovešanje s samim sabo in okolico. Življenje samó dela izravnave, a tokrat ne na način, ki ste ga vajeni.

 

DVOJČKA

Sodelovanje z drugimi je tisto, kar prinaša nove moči in omogoča rast nečesa večjega in lepšega. Le sodelovanje bo prineslo spremembo, ki jo potrebujete za uravnoteženje svojega življenja. Naj vas ne ustavi strah pred finančnim propadom, nemoč na čustvenem področju ali občutek izgubljanja kontrole; prepustite se spremembi in jo aktivno živite.

 

RAK

Leto prinaša zaključevanje starih procesov in nastavlja začetek nečesa novega, kar je povezano s konkretnim energijskim prebojem. Vendar pa boste potrebovali veliko potrpežljivosti, prilagajanja svojemu ritmu in sledenja srčnim ciljem, če boste želeli vzpostaviti temelje za obilje v prihodnosti. Bodite zvesti sebi in dovolite svoji esenci, da se razcveti in vas vpelje v prožno in srčno ustvarjanje. Poskrbite za čustveno uravnovešenost.

 

LEV

Določena vprašanja dobivajo odgovore, en krog se zaključuje, vendar še ni čas za akcijo. Čas je za prisotnost, opazovanje in potrpežljivost. Čakajte na pravi trenutek, v tišini, v sproščeni pozornosti, kljub temu da že brstijo popki nečesa novega. Pred skokom v novo je treba opustiti krutost do sebe, krivdo in strah pred porazom. 9 je številka, ki predstavlja zaključevanje preteklosti.  

 

DEVICA

Ko ugajamo drugim, zapostavljamo svoje življenje. Obdobje »ne« je letos pri devici v polnem razmahu in ji prinaša moč in zdravljenje, ki ju nujno potrebuje. Čustvena odmaknjenost v vseh odnosih, ki pa ne sme preiti v otopelost in brezbrižnost, omogoča postopen razvoj novega nivoja zavesti. Z jasno in odkrito komunikacijo, brez pretvarjanja in olepšav, se pogovorite o zadevah, ki vas najbolj žulijo.  

 

TEHTNICA

Čas je, da letos začnete živeti skladno s svojim notranjim svetom, s svojo zavestjo in strastjo. To pomeni prevzemanje odgovornosti za svoje življenje na vseh področjih, brez iskanja krivca za položaj, v katerem ste se znašli. Če se počutite stisnjeni v kot, je to zato, ker je čas, da se odločite, kako boste živeli. Ali ste pripravljeni na odkrito izražanje svoje moči skozi ustvarjanje tistega, kar imate najraje? Odločite se in sprejmite ustvarjalno silo v sebi.  

 

ŠKORPIJON

Zaupanje je tisto, ki vas vodi v pravi smeri, in ne preračunavanje ter dvom. Um ustavlja vašo moč, um je tisti, ki onemogoča vitalnosti, da bi se izrazila skozi vas. Odločitve, povezane s čustveno uravnoteženostjo, prinašajo negovanje moči, vitalnosti in uspeha. Ko se čustveni naboj sprosti, se energija prelije v zavest in zaznavo na drugih nivojih. Za uresničitev svoje poti boste to transformacijo nujno potrebovali.

 

STRELEC

Zdravljenje starih ran, čutenje bolečine in izražanje skozi žalost in jok. Toplina in čutenje sebe sta ključnega pomena za sprejetje občutka osamljenosti, v kateri ste se znašli. Niso vas drugi dolžni podpirati in sprejemati; najprej sami sprejmite najbolj zapostavljene dele v sebi, pa se bo vrnila vitalnost, moč in predanost za nadaljevanje vaše vizije. Vztrajanje pri čutenju in sprejemanju sebe bo obrodilo vidne sadove pri vašem delu.  

 

KOZOROG

Zaradi Saturna v vašem znamenju se začenja intenzivno triletno učenje na vseh področjih, poudarek pa bo na spuščanju vsega tistega, kar vam ne služi več. Pozornost imejte tukaj in sedaj in se ukvarjajte le s tem, kar lahko dosežete z dlanjo. Vse ostalo je izguba moči in energije, saj preteklosti ne morete spremeniti, prihodnost pa še ni določena. Moč usmerite v združevanje moškega in ženskega principa – v sebi in navzven, da boste lahko začrtali novo smer življenja. Učite se, učite se in še enkrat, učite se.

 

VODNAR

Skrbi o materialnih in telesnih stvareh povzroča um, ki se boji sprememb. Te so neizbežne in vas bodo vodile v obračanje vase in pomemben telesni prehod. Le znotraj sebe lahko najdete zavest in svojo najglobljo resnico. Ne glejte navzven, ker vas to vodi k presojanju in obsojanju drugih. Takrat se pozornost izgubi v utvarah, željah, starih navadah in rigidnih vzorcih.

 

RIBI

Želja po globokem ljubezenskem razmerju je čedalje močnejša. Ne gre več za iskanje občutkov zaljubljenosti, temveč globlje povezanosti v pristnem razmerju. Zreli ste, da se izrazite skozi vse izkušnje, čez katere ste šli, ter uporabite razumevanje in modrost za ustvarjalno izražanje svoje biti. Odnosi dobivajo globino in ostrino zavesti.  

 

Predvidevala Karmen M.