• Nadrejena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Članki in novice

Predstavitvena delavnica v Izoli - Čiščenje osebne zgodovine

IzolaV torek, 23. januarja 2018, smo izvedli delavnico v Mestni knjižnici Izola. Posvetili smo se posebni tehniki za brisanje osebne zgodovine, imenovani REKAPITULACIJA. To je mogočna tehnika, ki pomaga povrniti vso tvojo energijo iz preteklosti nazaj.

 

 

Člani MG smo prenesli naše osebne izkušnje s to tehniko ter ugotovili, da je nihče od prisotnih ne pozna. Veliko je bilo govora tudi o občutkih,  v katerih je ujeto ogromno naše energije. Strinjali smo se, da imamo vsi določene ščite pred čutenjem, saj nas je Izola1naših pravih občutkov bodisi sram, strah, bodisi si jih ne dovolimo pokazati drugim. Poudarili smo tudi, da je za to tehniko ves čas potrebna določena vztrajnost in konstantna namera. Tudi kasneje, ko smo tehnike že vešči, se pojavijo upori, zato je potrebno, da imamo določeno disciplino, s katero premagujemo vsa ta stanja, ki nas vlečejo nazaj.


Na koncu smo tehniko izvedli v praksi. Nekateri udeleženci so močno začutili svojo energijo, svoje blokade in občutke in le-te predihali.  Čeprav zna biti soočanje z lastnimi občutki boleče in na prvi pogled grozno, pa se potem, ko jih predihamo, počutimo lažje in bolj svobodne. In to je tudi namen rekapitulacije.

Leticija Fortin