• Nadrejena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Članki

Čakre in mi

slika A5DELAVNICA ZA IZŽREBANCE NAGRADNE IGRE NA SPLETNI STRANI BOGASTVO ZDRAVJA

Datum: 16.5.2019 ob 18.00 do 20.00

Lokacija: Zupančičeva ulica 27, 600 Koper

Poznaš čakre? Ali veš, da imajo velik vpliv na vsa področja našega življenja? Jih znaš napolniti in sčistiti? Od odprtosti in čistosti čakre je odvisno v kakšnem stanju so z njo povezani organi, kakšno je naše počutje, odnosi, ki jih imamo s seboj in drugimi, naš pogled na svet, način razmišljanja in še marsikaj.

DELAVNICA ZA IZŽREBANCE NAGRADNE IGRE NA SPLETNI STRANI BOGASTVO ZDRAVJA

Poznaš čakre? Ali veš, da imajo velik vpliv na vsa področja našega življenja? Jih znaš napolniti in sčistiti? Od odprtosti in čistosti čakre je odvisno v kakšnem stanju so z njo povezani organi, kakšno je naše počutje, odnosi, ki jih imamo s seboj in drugimi, naš pogled na svet, način razmišljanja in še marsikaj.

Prav zato pa bomo temu posvetili celotno delavnico in svoje čakre spravili v red.

Prejšnja delavnica je potekala v Ljubljani, kjer je ena izmed udeleženk po koncu delavnice povedala takole:
»Prijetna in zanimiva izkušnja. Sem skeptik in to je bilo moje prvo srečanje s čakrami. Veliko sem se naučila pa tudi precej razširila pogled. Všeč mi je bila kombinacija predstavitve posamezne čakre, njenega vpliva in pomembnosti skupaj z aktivnostjo in sproščanjem.
Po delavnici sem se dobro počutila, bila polna energije in notranjega miru. Po dolgem času so bile moje misli prazne, kar je samo po sebi precejšen uspeh. Priporočam, lepa izkušnja.«

Da boš še bolje razumel/a delovanje čaker, pa sem napisala moje čutenje posamezne čakre, ki sem ga opisala tudi v svoji knjigi Z energijo živim:

KORENSKA ČAKRA ali MULADHARA
Barva: RDEČA
»Preko korenske čakre se povezujem z zemljo. Zemlja ima tudi svojo zavest in strašno moč zdravljenja. Glede na to, da nam daje vse, kar za svoje življenje potrebujemo, potem sploh ni dvoma, da je pomembno, kakšen odnos vzpostavimo z njo. Zemlja skrbi tudi za zdravje fizičnega telesa, zato se lahko z njeno energijo ozdravi marsikaj. Ko nisem prizemljena, čutim neko čudno meglo okoli glave, stvari pozabljam, govorim čudno in me kar odnaša v neplodna premišljevanja. Povezana z zemljo, pa sem v sebi, v svojem telesu čutim kako se pretaka moč, brez težav razmišljam in s epočutim odlično. To spremembo zaznam, ko izvedem par tehnik za hiter dvig energije in sem po izvedbi popolnoma prenovljena. Počutim se živo, močno in skoncentrirano.
SAKRALNA ČAKRA ali SVADHISTANA
Barva: (oranžna)-
»Spolno čakro čutim precej drugače, večdimenzionalno in globlje. Čutim v kakšno pomoč je moja maternica pri zaznavi energije in koliko ene nesnage je v njej. Ta določa potem moje počutje, kako sebe dojemam in se cenim, ali sprejemam svoje telo, spolnost, svoj spol, sposobnost transformacije občutkov in zmožnost kreiranja novih stvari. Ko je moja spolna čakra lepo napolnjena, me ponavadi vleče v željo po ustvariti nekaj novega. Bodisi slikam, kuham, pojem, igram na klavir ali plešem. V svojem telesu se počutim odlično, poživljeno in polno. Ko pa je v slabem stanju, pa nanjo čutim pritisk ali neke čudne vibracije. Če se nekdo napaja na moji spolni energiji tudi zaznam in si pogledam zakaj to dovoljujem ter presekam vezi in povrnem tej osebi in sebi energijo nazaj. Včasih čutim tudi fizično bolečino ali pa jo čutim izpraznjeno. V vseh omenjenih primerih si pomagam z dihanjem ali izvedem tehnike za maternico, da sprostim notranji pritisk in se znova napolnim.
Spolna čakra je zelo pomembna za naše življenje. S pomočjo spolne energije se ustvari novo bitje, ki biva celih 9 mesecev v mamini spolni čakri- v maternici. Velik del našega življenja se dogaja ravno v povezavi s spolom, spolnostjo, telesom, karizmo, odnosi... Vidite kako pomembna je in kaj vse zajema! Zaradi tega pa je tako zelo zlorabljena in imamo največ dela z njo. Prav vsak učenec luči, se lahko ujame v past, zato je potrebno redno čiščenje in ozaveščanje kaj vse je v spolni čakri, kako delujejo energije na nas in kaj privlačimo v svojo okolico. Največ je prav manipulacij s spolno čakro in zato tudi ogromno težav na tem predelu, saj nečista spolna čakra rada ustvarja iluzije, spodbuja hrepenenja in tako provocira čudne občutke. Naša naloga pa je preseči neprave načine delovanja ter zažareti v čisti spolni energiji in tako ustvarjati prečudovite stvari.
SOLARNI PLEKSUS ali MANIPURA
Barva: rumena;
Pleksus je središče telesa in ga zaznavam kot telesno in notranjo moč. Če izgubljam energijo, čutim rahlo bolečino na predelu vranice, ko sem jezna, pa čutim bolečino v jetrih. Če čutim svoje ledvice, vem, da me je nečesa strah, zato začnem v ta predel dihati zlato svetlobo. Še kot otrok in do nekje 22-ega leta sem imela vsako leto vsaj 1x, strašne bolečine v trebuhu. Od bolečine me je zvijalo, zdravniki pa niso nič ugotovili. Danes vem, da je bilo povezano s strahom, saj sem se marsičesa bala. Pleksus je povezan tudi z odnosom do očeta/z očetom, občutkom varnosti, zaželjenosti in samozaupanja. Z leti vsebolj krepim svoj pleksus in čistim tisto, kar me ovira. Izvajam tehnike za pleksus in potem grem v ozaveščanje zakaj me le-ta boli. Ko imam močen pleksus, sem samozavestna in stabilna, če je bolj »švoh«, pa me hitro lahko v kaj čudnega nekdo prepriča ali me nadvlada. Zato redno pazim, da je napolnjen, včasih si naredim na tem predelu tudi zaščito. Ker potekajo preko pleksusa vezi z drugimi ljudmi, vsake toliko naredim energijske odvezave in povrnem energijo, ki ni moja, ter svojo prejmem nazaj. Po takšnem dejanju prav začutim spremembo v moji energiji, pa tudi pri ljudeh, v zvezi katerih sem delala odvezavo opazim, da se je nekaj sprostilo.

SRČNA ČAKRA ali ANAHATA
Barva: zelena.
Srčne čakre dolgo časa sploh nisem čutila (razen v določenih primerih). Z leti se mi vsebolj pogosto odpira in takrat res uživam v tej lepi energiji. Ponavadi mi pri tem pomaga moj otrok ali partner, kakšen dober solzav film, dejanje/besede koga drugega, po rebirthingu, kjer sem ogromno spustila in predelala čustveno navlako ali pa se zgodi, ko grem v naravo. Takrat se res odprem in začutim ljubezen do celega sveta. Ko sem bila zaljubljena je bila tudi zelo odprta, zato razumem zakaj se tako radi zaljubljamo. Večji izziv je potem vezo izpeljati srčno na dolgi rok, za kar je potreben trud z obeh strani. Veliko imamo namreč nepredelanih občutkov iz preteklosti, ki se usedejo in otrdijo prav na področju srca. S potrpežljivostjo in ozaveščanjem lahko vse te občutke pozdravimo in tako bomo spet lepo odprti za ljubezen vseh vrst. Vedno začnimo pri sebi in potem širimo to ljubezen tudi na okolico. Prebrala sem, da čista srčna čakra seva navzven tudi kilometre daleč. To je res najlepši občutek, ki na svetu obstaja in ozdravi vse tegobe tega sveta.

GRLENA ali VISHUDHA
Barva: modra.
Grlo mi pomaga izraziti sebe preko pisanja, komunikacije, slikanja, igranja. Izražanje je moja močna točka že od majhnega, čeprav nekaterih stvari vseeno nisem znala skomunicirati na pravi način. Včasih sem težko kaj povedala mojim domačim, danes pa vse lažje, saj sem z izkušnjami videla, da se je s povedano besedo marsikaj med nami sprostilo. Četudi smo se vsi dobro izkašljali, smo na koncu prišli spet skupaj in začutili med nami ljubezen. Tako je tudi pri drugih odnosih. Opažam, da sem večkrat na nekoga kar nekaj jezna in če to ne povem, se to razraste v neke čudne filme v moji glavi. Seveda si pogledam najprej svoj del, zakaj me je ta oseba sploh spravila v jezo. Ko predelam pri sebi, potem skomuniciram tudi naprej in nemalokrat se zgodi, da ta oseba morda sploh ni mislila tako, ampak je rekla nekaj v afektu, iz nekih svojih občutkov, jaz pa sem jo narobe razumela. Res zanimivo kako vse dojemamo skozi neke projekcije in čeprav govorimo o enaki stvari, jo vsak od nas razume čisto po svoje. Zato za čisto grleno čakro pomaga tudi čiščenje projekcij, iluzij in predstav o samem sebi in svetu.

ČELNA ČAKRA ali AJNA
Barva: indigo-
Zunanji pritisk energij na čelno čakro čutim kot meglo okoli glave. Ali pa kot neko zaspanost in upočasnjenost miselnih tokov. Kot bi ti dal nekdo nekaj na glavo, da ne bi mogel prav razmišljati. Ko gledam svet, je še ta čudno zamegljen, razrešitve kakšnih problematičnih vprašanj pa ni od nikoder. Notranji dvogovor se pojača, kar naprej nekaj premlevam in se pogovarjam s seboj. Za čistost misli mi najbolj pomagajo tehnike za notranjo tišino, zen, gledanje v plamen, gong ali pa Plejadska komora. Potem sem kot osvežena in lažje razmišljam. Kdaj pa moram tudi dovoliti in sprejeti stanje takšno kot je (sploh ob polni luni ali retrogradenm Merkurju) ter pustiti času čas.

KRONSKA ČAKRA ali SAHASHARA
Barva: vijolična-
Povezave z Višjim Jazom sicer ne čutim vedno, ko pa jo, pa je to nekaj najbolj čudovitega. Po dobri delavnici, nenehnem nameravanju te povezave ali dobrem dnevu, se počutim kot da sem velika 3 metre. Z lahkoto zaznam višje nivoje in Mojstre in takrat mi je super dobro v svoji koži. Pokažejo se mi nove ideje in rešitve za težave, ki jih morebiti imam, celo telo pa prežame občtuek popolnega zaupanja in mirnosti. Srečna sem in pomirjena s seboj ter vem, da mi bo uspelo vse, česar se bom lotila. Povezavo je potrebno redno obnavljati in se veliko povezovati. Ko se v tem izmojstrimo, vse zunanje avtoritete izgubijo svojo moč, saj potem veš, da je edina prava tista iskra v tebi, ki jo nekateri poimenujejo Jaz sem, ki sem.«

Srečni nagrajenci naj se prijavijo po mailu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in pripišejo svoje podatke: ime in priimek, telefonsko in kraj bivanja. Lokacija delavnice: Župančičeva ul. 27, 6000 Koper. Vsa ostala navodila boste dobili po mailu.


Delavnico bom vodila avtorica knjige "Z energijo živim" ter večletna energijska učiteljica Leticija Fortin iz Kopra. V centru za dvig zavesti in delo z energijo v Kopru predajam znanje o energiji in veščinah, ki naučijo človeka upravljati s svojo energijo in odkrivajo skrite dimenzije sebe. K meni lahko pridete tudi na individualno terapijo, kjer se bomo usmerili na tisto, kar želite razrešiti. Delavnice pri meni so vedno močne in prebojne.