Individualne terapije

 • Napisal Maja Radej
 • Kategorija: Uncategorised

Osvobodimo svoj ranjeni del in si podarimo ljubezen

Osvobodimo svoj ranjeni del in si podarimo ljubezen majaLjubezen je svobodna energija, najmočnejša sila v vesolju, energija pete dimenzije in je izredno pomembna v odnosu do sebe in do drugih. Je stanje in je del nas. Je nekaj višjega, nekaj izven običajnega zaznavanja sebe in sveta. Je čista energija srčne čakre, ki se kaže skozi nežnost, sočutje, odpuščane, sprejemanje pa tudi skozi pozornost, varnost, torej povsod, kjer prevladuje srce. V svojem jedru smo čista ljubezen. Kolikor smo jo zmožni dati sebi, kolikor jo čutimo v sebi, toliko jo lahko dajemo drugim in nič več. 

Preberi več

 • Napisal Aleš Kramer
 • Kategorija: Uncategorised

Oddaje Z namero do zavesti, srčnosti in svobode

ODDAJE: PREDSTAVITEV AVTORJEV KNJIGE

 

Cover youtube celotna SPLETNA

V februarju in marcu 2017 smo snemali serijo oddaj Z NAMERO DO ZAVESTI, SRČNOSTI IN SVOBODE. V vsaki oddaji vsako sredo od marca do maja predstavljamo enega od 10-ih avtorjev istoimenske knjige. Izvedeli boste, o čem smo se razpisali v knjigi in s čim se ukvarjamo, pokazali vam bomo tehnike, ki jih uzvajamo na delavnicah in zaključili s sporočilom za tiste, ki si boste oddajo tudi ogledali.

 

PRVA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode – MIA BRUNEJ

 

 

DRUGA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - ERIKA ŽLOGAR

 

 

TRETJA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - NATALIJA PAVLIN

 

 

ČETRTA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - MARJANA FLORJAN

 

  

PETA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - JERNEJ DEŽELAK

 

 

ŠESTA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - KLARA DEV 

 

 

SEDMA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - LETICIJA FORTIN

 

 

 OSMA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - AJŠA SVETLIN

 

 

DESETA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - ERIKA KRALJ

 

ODDAJE

PRVA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode – MIA BRUNEJ

V oddaji, ki jo vodi Erika Kralj, je soavtorica Mia Brunej govorila o svojem otroštvu, o ženski kodi, o tem, kako preseči lastne omejitve in očistiti svojo maternico. Pokazala nam je tudi nekaj tehnik za čiščenje spolne čakre in podala zelo koristen nasvet vsem ženskam, ki se želijo osvoboditi okov pričakovanj družbe.

 

 

DRUGA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - ERIKA ŽLOGAR

Pred vami je druga oddaja, v kateri se predstavlja še ena soavtorica knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode. Njeno ime je Erika Žlogar; v knjigi je pisala o zamolčani ženski moči, v pogovoru pa nam je osvetlila pojme kot so – temni/svetli jang in jin, povedala je, zakaj smo ženske začele zanemarjati svojo notranjo modrost, kako so bile ženske v preteklosti povezane s seboj in kako spet prebuditi svojo pravo moč, se vrniti k svojemu izvoru. Pokazala pa nam je tudi tehniko za prizemljevanje in zaupala svoje načrte za prihodnost.

 

 

TRETJA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - NATALIJA PAVLIN

V oddaji je soavtorica Natalija Pavlin spregovorila o abstraktnih doživetjih, ki prebujajo duha, nam prinašajo sporočila in nas vodijo v naše lastne globine. Avtorica poudarja pomen zavedanja, da je življenje lahko čudež, če ga znamo tako videti in če opustimo umske koncepte racionaliziranja, analiziranja dogodkov v našem življenju. Predstavila pa nam je tudi tehniko priprave na sanjanje in podala nasvet, ki vam lahko pomaga pri bolj zavestnem doživljanju življenja.

 

 

ČETRTA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - MARJANA FLORJAN

Marjana Florjan je soavtorica knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode, ki je omenjeno knjigo tudi lektorirala. Svoj del je naslovila Skozi labirint lastne podzavesti.

V oddaji govori o tem, kako jo je življenje pripeljalo na duhovno pot, kaj vse ljudje skrivamo v lastni podzavesti, ker se bojimo izraziti svoje občutke in misli ter kako se na pravi način soočati z njimi. Izpostavila je občutek jeze – kako ga obvladati in uporabiti kot gonilno silo.  Dotaknila pa se je tudi teme o izgubljeni moči maternice in pohlepu ter pokazala tehniko za aktivacijo merkabe (energijskega svetlobnega polja).

 

 

PETA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - JERNEJ DEŽELAK

Jernej Deželak, edini moški pisec knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode, je v svojem delu pisal o spoznanjih z duhovne poti.

V oddaji govori o obvladovanju jeze – kako jo pravilno usmeriti tudi v vsakdanjih situacijah, da ta ne preraste v nasilje. Veliko je povedal tudi o pomenu dinamičnih tehnik, ki nam pomagajo usmeriti jezo na pravi način. Zaupal nam je še nekaj izkušenj z mojstri iz ozadja, ki pritiskajo na naše šibke točke, in praktično prikazal eno od tehnik kung fu-ja.

 

 ŠESTA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - KLARA DEV

Soavtorica Klara Dev v knjigi Z namero do zavesti, srčnosti in svobode piše o svojih spoznanjih z duhovne poti, na katero je zelo vplival njen 7-letni sin. Svoj del v knjigi je naslovila Otrok, moj učitelj.

V oddaji razkrije, kako nas otroci preko igre učijo biti bolj sprejemajoči, potrpežljivi in odprtega srca. Obenem odpirajo tudi naše rane iz otroštva in nam pomagajo pri zdravljenju našega notranjega otroka, če mu le znamo resnično prisluhniti. Pokazala nam je tehniko za dvig energije na srčno čakro in podala nasvet staršem, ki se sprašujejo, kako izboljšati odnos s svojim otrokom in postati bolj zavesten starš..

 

SEDMA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - LETICIJA FORTIN

V tokratni oddaji se predstavlja Leticija Fortin, soavtorica knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode, ki je svoj del v knjigi zapisala v obliki intervjuja.

V pogovoru je med drugim govorila o tem, kaj pomeni biti povezan s svojim višjim jazom in kaj se zgodi, ko nismo povezani z njim. Opredelila je pravi pomen bojevništva, dotaknila pa se je tudi teme sužnjelastniških odnosov in kako spet začutiti enost z ljudmi in svetom okoli sebe. Pokazala nam je tehniko za prebijanje negativnih stanj (obupa, obsodb, zaspanosti, lenobe,...) in podala nasvet: »Sledite sebi!«

 

OSMA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - AJŠA SVETLIN

Ajša Svetlin, soavtorica knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode je v svojem delu pisala o glasbi.

Pogovor v tokratni oddaji je tako tekel predvsem na temo glasbenega poučevanja otrok, o tem, kako nas lahko kritike že v otroštvu omejijo pri razvoju naših glasbenih sposobnosti in kako jih spet obuditi. Prikazala nam je tudi zvočno tehniko za odpuščanje in podala nasvet vsem, ki se že ukvarjajo z glasbo ali si želijo ustvarjati na glasbenem področju.

 

DESETA ODDAJA: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode - ERIKA KRALJ

Erika Kralj, ki je do sedaj pripravila in vodila vseh preteklih devet oddaj, se tokrat predstavlja kot soavtorica knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode. Vprašanja ji je postavila Mia Brunej. Svoj del v knjigi pa je naslovila: O življenju, odnosih in glasbi.

V zadnji oddaji je spregovorila o tem, kako je stopila na duhovno pot, govorila je o duhovnem partnerstvu, o tem, kaj ji pomeni glasba in kako ji znanje o delu na sebi pomaga pri ustvarjanju le-te. Pokazala je tudi zvočno tehniko za srčno čakro in podala nasvet mladim ženskam, ki se iščejo v tem svetu. »Bodite to, kar ste!« je še zaključila.

 

 

 

 • Napisal Aleš Kramer
 • Kategorija: Uncategorised

Iz medijev

V nadaljevanju si lahko ogledate objave prispevkov članov društva Magičnost gibanja v različnih tiskanih medijih

 

Misteriji feb2017 knjiga

Misteriji, januar 2017

Magičnost gibanja: Večina motenj v odnosih z ljudmi je posledica preteklosti

Jana jan 2017

Jana, januar 2017

Društvo Magičnost gibanja: Če je uspelo nam, lahko tudi tebi

Celjan MGknjiga jan 2017

Celjan, januar 2017

Predstavitev knjige: Z namero do zavesti, srčnosti in svobode

Lady jernej

Lady, maj 2014

Jernej Deželak iz Društva za osebno in duhovno rast Magičnost gibanja: Šaolinske tehnike ali kung fu

Lady Marjana

Lady, marec 2014

Marjana Florjan iz Društva za osebno in duhovno rast Magičnost gibanja: Magične kretnje

Rina okt LL 2014

Rina, oktober / november 2014

Leticija in Lucjan Fortin, Društvo Magičnost gibanja: Tehnike za sproščanje napetosti

Rina Natalija jun 2014

Rina, junij / julij 2014

Natalija Pavlin, Društvo Magičnost gibanja: Spreminjanje starih navad s pomočjo energijskih tehnik

Lady Natalija jan 2014

Lady, januar 2014

Natalija Pavlin o poti vase: Gajba krompirja za osebnostno rast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Napisal Aleš Kramer
 • Kategorija: Uncategorised

Koledar 2017: Naročilo koledarja Društva Magičnostt gibanja

Koledar Magičnost gibanja 2017

 
V Društvu magičnost za leto 2017 pripravljamo koledar z energijskimi slikami in tehnikami za vsak mesec. Naj bo leto 2017 še bolj zavestno.

Redna cena koledarja: 7,00 EU. Prevzem po vseh krajih, kjer imamo delavnice.

Naročila zbiramo po telefonu: 040 822 023 ali e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Koledarje pa lahko dobite in prevzamete tudi osebno.

 
 
 • Napisal Aleš Kramer
 • Kategorija: Uncategorised

Delavnica zavestna nosečnost

nosecnicaDELAVNICA ZAVESTNA NOSEČNOST

Delavnica Zavestna nosečnost poteka:

- ob ponedeljkih ob 16.30 - 17.30 ure v prostorih društva na Kalingerjevi 7, v Ljubljani

 
KOMU SO NAMENJENE DELAVNICE

Za vse nosečnice, ki si želite v nosečnosti upoštevati vzgib oz. željo, ki se pojavi v tem obdobju - željo po iskanju miru znotraj sebe oz. iskanje globljega stika s samim seboj ter otrokom v vas.

 
OPIS VADBE IN TEHNIK

S pomočjo različnih meditacijskih in dihalnih tehnik prebudimo energijo v energijskih centrih, kar nam omogoča, da začutimo sebe, svoje občutke, ter se lažje zavedamo svojih misli.

Poleg vzpostavljanja povezave in pretočnosti pa se lahko soočamo tudi z morebitnimi strahovi in pričakovanji, ki nas ovirajo.

Ko se nosečnica zaveda in občuti samo sebe, svoje telo, se povezava z otrokom vzpostavi z nežnostjo in ljubeznijo. Tako lahko otrok sprejema občutke materinega zaupanja, umirjenosti in ljubezni.

Za vse, ki želite nosečnost začutiti in doživeti tudi z drugega, duhovnega vidika, se poglobiti vase ter spoznati:

 • da se povezava z dušico bitjeca, ki je v vas, začne že pred samim rojstvom  in ravno ta povezava vpliva tudi na celotno nosečnost, porod in kasneje starševstvo,
 • da si lahko dovolite začutiti občutke - strahove, dvome, ki se prebujajo v vas skozi nosečnost,
 • da si želite prepoznati svoje negativne vzorce delovanja, prepričanja, ki jih ne želite predajati naprej,
 • da je dušica v vašem trebuščku bitjece s svojo svetlobo, svojo energijo in svojo povezanostjo in ste mu pripravljene pomagati ohranjati to povezavo z njenim bistvom,
 • da notranja tišina in notranja moč prihajata iz občutka povezanosti s samim seboj ter sprejemanja samega sebe.

 

Več informacij:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 031/734 266

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 031/888 906

 

DELAVNICO VODITA

Petra Pavlin in Tia Ambrožič.

 • Napisal Aleš Kramer
 • Kategorija: Uncategorised

Delavnice in vadbe za otroke

4Ajsa predstavitev 1DELAVNICE IN VADBE ZA OTROKE

je namenjena otrokom po 13. letu starosti.
Za mlajše otroke je učenje mogoče le v prisotnosti staršev
(v parih - termin po dogovoru).

Energijski gibi imajo poleg namena krepiti zdravje, namen povrniti si energijo,
ki jo izgubljamo dnevno v stresnih situacijah.
Energijska vadba vključuje:

1. učenje gibov:
- za krepitev volje, moči (za premagovanje brezvoljnosti);

- za prebujanje energije z nogami (primer tehnik);

- za krepitev odločnosti (primer tehnik);

- za umiritev uma; za lažje doseganje koncentracije pri učenju ali poljubni dejavnosti (primer tehnik)

- Tagaya kretnje (za premagovanje strahu, osredotočenost, zviševanje motivacije, prebujanje kreativnih sposobnosti …)

2. dihalne vaje

3. kratke vizualizacije (po želji otrok):
        - kako zaščititi svoje energijsko polje in se osredotočiti na primer na pisanje testa ali    opravljanje dejavnosti v nemirnem okolju

-    vizualizacije namenjene obvladovanju treme, nemirnega uma, strahu pred izpiti, nastopi ...

         - vizualizacije nameravanja iskanja poklica (kaj bi želel v prihodnosti postati, kaj me razveseljuje, katere sposobnosti bi želel razviti ... )

Ajša Svetlin
Termin: VSAK  PETEK OB 18.45-19.45  (Pod kostanji 4, Nova vas)
Obvezne prijave na:  041 393 802

 

VADBO VODI

energijskaotrociajsaAjša Svetlin

Že od malih nog me je glasba navdihovala in razveseljevala, kar je povezano tudi z nekaterimi prejšnjimi življenji »v koži« glasbenika, kjer večinoma ni šlo vse po pravi poti. Ostala pa je ljubezen do glasbe in določene sposobnosti, poleg kupa napačnih vzorcev in prepričanj, ki jih vsakodnevno ozaveščam v meditaciji, da lahko vedno bolj stopam po poti srca, v stiku z resnico - svojim višjim jazom Avrelijem. Več...

 • Napisal Aleš Kramer
 • Kategorija: Uncategorised

Tržič

V nadaljevanju so predstavljene delavnice, ki se izvajajo v Tržiču. Prav tako člani društva izvajajo individualne terapije.

urnik trzic

Predhodne prijave na kontakte delavnic ali individualne delavnice:

Tadeja Gašperlin: 031 230 808; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 • Napisal Aleš Kramer
 • Kategorija: Uncategorised

Knjige

KNJIGE

Z NAMERO DO ZAVESTI, SRČNOSTI IN SVOBODE - IZ DNEVNIKOV IZKUŠENJ

RESNICE ŽIVLJENJA

GAJBA KROMPIRJA - UTRINKI S POTI OSEBNE RASTI

VIVA KREATIVA

SREČANJA Z NAGUALOM

JAZ USTVARJAM GLASBO

PESMARICA

 

Z NAMERO DO ZAVESTI, SRČNOSTI IN SVOBODE

Iz dnevnikov izkušenj

 

znamero 1Zapisi iz dnevnikov izkušenj o poti prebujenja, pasteh in izzivih dela na sebi, iskanju resnice in svobode duha.

Knjiga Z namero do zavesti, srčnosti in svobode nosi vpogled v dnevnike izkušenj, ki so jih zapisali člani skupine Magičnost gibanja. V njih so opisane pasti in izzivi, s katerimi se srečuje vsakdo, ki ga namera po širšem dojemanju življenja vodi skozi življenjske preizkušnje z namenom, da skozi njih raste, se preoblikuje in doživlja celovitost svojega bivanja.

Knjiga ne zahteva linearnega branja, temveč dopušča, da se bralec z vsebino dnevniških zapisov poveže na svoj način, da prisluhne svojemu lastnemu bistvu, ki ga skozi življenjske izkušnje vodi do resnice in svobode.

 Več o sami knjigi boste našli na tej povezavi.

NAPOVEDNIK KNJIGE  Z NAMERO DO ZAVESTI, SRČNOSTI IN SVOBODE

 

KNJIGA RESNICE ŽIVLJENJA

knjiga bono resnice

Knjiga »Resnice življenja«, avtorja Bona Barška,  je bila prvič izdana leta 1996 in razprodana v slabega pol leta. Skuša dati odgovore na bistvena vprašanja človekovega obstoja, njegovih odnosov z drugimi, njegovega zdravja in počutja, dotakne se tehnik samozdravljenja ali meditacij, konča pa se z obširno razlago numerologije kot ene najlažjih in najdragocenejših ostankov časov in civilizacij, o katerih se misli, da niso nikoli obstajali. Pomaga nam prepoznati svojo osebnost, svojo »usodo« in to tudi spremeniti.


Knjiga ponuja praktične napotke za veliko meditacij, čiščenje aure in čaker ter daje odgovore na vprašanja medsebojnih odnosov. Pozoren bralec pa bo odkril kopico zelo globokih idej, ki segajo v jedro vseh težav človeštva in posameznikov na Zemlji. Vzorci ali način razmišljanja vodijo ljudi v boljše ali slabše življenje, tu pa dobimo tudi napotke, kako lahko slabe vzorce premagamo in nadomestimo z dobrimi, kar nam prinese tudi stabilnost na vseh življenjskih področjih: na področju odnosov z drugimi, dela in nagrade zanj, kreativnosti, duhovnega razvoja.
Druga izdaja vsebuje goro popravkov, dodatkov, novih tehnik, natančnejših razlag, ki so prilagojene času 11 let po prvi izdaji. Kopica stvari je izbrisanih in nadomeščenih z novimi. Tisti, ki bodo knjigo vzeli v roke z željo po spoznanjih, jih bodo tudi dobili. Njim pa je knjiga tudi namenjena.

Naročila:
Pri založbi Pasadena ali Leticija Fortin
Mobilni telefon: 051 306 846
Elektronski naslov:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 

 

GAJBA KROMPIRJA

Utrinki s poti osebne rasti

gajbakropmirja

To ni knjiga, ki bi reševala vaše težave. Nasprotno, pokazala vam bo še vse tiste, za katere sploh niste vedeli, da jih imate. Ampak nekje je treba začeti. Zavedanje je prvi korak.

V knjigi Natalija opisuje svoja občutja in življenjske izkušnje, ki pozornemu bralcu pokažejo odsev lastne človeškosti, odsev lastne podobe v ogledalu. S prispodobami in primerjavami s krompirčki nas povede do bistva, ki se skriva v zavedanju samega sebe. Rešitev obstaja v spuščanju starih in nepotrebnih zamer, oguljenih in zastarelih vzorcev ter spreminjanju sebe skozi proces soočanja s svojimi najglobljimi strahovi.

 

"Ker je življenje čudovito, ko sprevidimo, sprejmemo in opustimo naše omejujoče navade in okostenelo delovanje polno strahu. Tako imamo z vsakim dnem več in ne manj. Tako šele živimo tisto, kar smo. Lučke v temi …”

Iz popotnice Gajbi krompirja

gajbakropmirja2Pred nami je ena od najbolj ostrih, najbolj poštenih in neposrednih knjig o človeku, ki je kadarkoli nastala na našem področju! Z veliko ostrino, ki pa nikjer ne preide v prazno kritiko ali celo obsojanje, se Natalija loteva teme obnašanja, razmišljanja, delovanja same sebe – in, kar velja za njo, velja za vse, saj smo vsi narejeni po istem kalupu. Skozi naporno raziskovanje sebe, tudi skozi izkušnjo dna, teme, se je uspela dvigniti na zavidljivo raven razumevanja procesov življenja, ki so, kot rečeno, univerzalni. Nihče ne odstopa od njih in vsak gre skozi njih in se trenutno nahaja na tej ali oni točki evolucije.

Natalijini krompirčki so v resnici bonbončki: sladki, grenki, kisli, zelo pekoči z zelenim čilijem, zelo močnih okusov in vseh barv, ki nikogar ne morejo pustiti neprizadetega. Tako je tudi prav, zelo prav, kajti človeštvo je bilo predolgo v temi nevednosti, in kaj lahko bolj prebudi človeka kot poštena lekcija neizkrivljene resnice? Ja, resnica boli, to smo vsi izkusili, ko se pa nanjo navadimo oziroma sprejmemo – naše življenje zasveti v novi luči.

Bono in Rina Baršek

NAPOVEDNIK KNJIGE GAJBA KROMPIRJA

 

Naročila:
Karmen Merlov
Mobilni telefon: 031 30 45 69
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

VIVA KREATIVA

Priročnik za ustvarjalno poučevanje inštrumenta

viva creativa ovitekAjša Svetlin je septembra 2010 pri založbi Stella izdala priročnik Viva creativa. Priročnik vsebuje 106 strani in DVD z ustvarjenimi uglasbenimi pesmimi učencev, ki so nastale pri pouku kitare in jih predstavljajo učenci sami.

 

PRIROČNIK VSEBUJE:

* preproste postopke ustvarjanja lastnih skladb, uglasbitev pesmi (individualno, skupinsko, za starše in otroke) s petjem, kitaro in Orffovimi instrumenti
* osnovni postopek harmonizacije ustvarjenih melodij v duru in molu oz. kako ustvarjenim melodijam poiščemo ustrezne akorde
*  vaje za razvijanje ritmičnega in melodičnega posluha
*  postopek slušne vadbe instrumenta, ki zmanjša oz. odpravi tremo
*  ideje za popestritev poučevanja, izboljšanje vadbe, nastopanja
*  načine sodelovanja staršev pri pouku instrumenta
*  16 uglasbenih pesmi mladih ustvarjalcev v notni obliki in na dvd-ju

Naročila:
Ajša Svetlin
Mobilni telefon: 041 393 802
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 Več lahko izveste tudi na spletni strani: Muzika Guitara.

 

SREČANJA Z NAGUALOM

Pogovori s Carlosom Castanedo

nagualnaslovnicaZaložba Primus je izdala knjigo "Srečanja z nagualom: Pogovori s Carlosom Castanedo", ki so jo pomagali prevesti člani društva Magičnost gibanja. V Knjigi je Založba Primus je izdala knjigo Srečanja z nagualom: Pogovori s Carlosom Castanedo, ki so jo pomagali prevesti člani društva Magičnost gibanja. V njej je Armando Torres zbral nauke, ki jih je Carlos Castaneda predstavil skozi svoje življenje in delo in ki so avtorju vzbudili zanimanje za pot bojevnika. Bojevnika, ki daje največjo vrednost vseživljenjski disciplini, treznosti, samostojnosti in sposobnosti analitičnega sklepanja. V pogovorih se Castaneda in Torres dotakneta številnih tem: uničujoče človeške samopomembnosti in energijskega izčrpavanja, discipline, magičnih kretenj, sanjanja, evolucije zavesti itd.

 

 
NAPOVEDNIK KNJIGE SREČANJA Z NAGUALOM

 

CENA KNJIGE JE 20 EUR (+ poštnina) ter 18 EUR za člane društva Magičnost gibanja in redne obiskovalce delavnic društva.

Naročila:
Marjana Florjan
Mobilni telefon: 040 393 060
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

JAZ USTVARJAM GLASBO

ustvarjalni zvezek a. svetlinV juliju je izšel ustvarjalni zvezek za kitariste in ustvarjalce začetnike. Ima 102 strani in priloženo 150-minutno zgoščenko. Napisan je v obliki delovnega zvezka in delno učbenika. Naslov zvezka je: JAZ USTVARJAM GLASBO: SKLADAM, IMPROVIZIRAM, UGLASBIM PESEM. Vanj lahko otroci vpisujejo svoje glasbene stvaritve ali improvizirajo ob posnetkih na zgoščenki. Podani so tudi napotki za ustvarjanje, ki so le nakazane smernice - kako začeti ustvarjati in potem najti svoj način - vsakemu otroku ljubi način. Namen ustvarjalnega zvezka je prikazati različne načine, kako prebujati lastno ustvarjalnost in ustvarjalnost otrok (kako uglasbiti pesem, ustvarjati skladbe, improvizirati v različnih ritmih in zvrsteh, hkrati pa osmisliti teorijo glasbe in jo prenesti v prakso.

zgoscenka jaz ustvarjam glasboNekateri otroci najraje improvizirajo, nekateri pa raje uglasbijo pesem ali napišejo svojo skladbo. Zvezek je namenjem ustvarjalcem začetnikom - z nekaj prilagoditvami tudi za druge instrumente (flavto, klavir ...).

Na zadnji strani zvezka je malo natančnejši opis vsebine in namena zvezka, ki ga citiram spodaj.

»Ustvarjalni zvezek je nastal kot ˝otrok˝ priročnika Viva creativa za ustvarjalno poučevanje kitare, z namenom, da teorijo podpre s prakso; oziroma spodbudi h glasbenemu ustvarjanju tako kitariste kot tudi ostale instrumentaliste, vzgojitelje, učitelje … ter k iskanju novih načinov prebujanja glasbene ustvarjalnosti že ˝od malih nog˝.«

Na nastanek ustvarjalnega zvezka je vplivala ideja: »Naj vsak piše in ustvarja svoj učbenik skladb, improvizacij, uglasbenih pesmi!«; z ali brez notnega zapisovanja, in tako razvija svojo ustvarjalnost, se uči in spoznava z glasbo na slušni in ustvarjalni način v skladu s svojo rastjo in željami.

Namen ustvarjalnega zvezka je prikazati različne načine, kako prebujati lastno ustvarjalnost in ustvarjalnost otrok (kako uglasbiti pesem, ustvarjati skladbe, improvizirati v različnih ritmih in zvrsteh: mambo, bossa nova, valček, bluegrass …), hkrati pa osmisliti teorijo glasbe in jo prenesti v prakso.

KAZALO USTVARJALNEGA ZVEZKA (.PDF)

 

 Predstavitev ustvarjalnega zvezka Ajše Svetlin: "Jaz ustvarjam glasbo: improviziram, skladam, uglasbim pesem", na osnovni glasbeni šoli Franca Šturma 1. oktobra 2014

 

Na priloženi zgoščenki (150') so:

*posnetki akordičnih spremljav in različnih plesnih ritmov ter glasbenih zvrsti (mambo, samba, polka, valček, bluegrass, bossa nova, flamenko …), ob katerih lahko improviziramo v durovih, blues in pentatoničnih lestvicah na različne instrumente (flavto, ksilofon, kitaro, ukulele …)

*posnetki kitarskih akordičnih spremljav s postopnim naraščanjem tempa za lažjo usvojitev ritma

*posnetki 18 uglasbenih pesmic Ajše Svetlin in pesnice Zvezdane Majhen, ob katerih lahko igramo – lažje usvojimo ritem, melodije in akordične spremljave (za začetnike)

*posnetki ustvarjenih instrumentalnih skladb, ki služijo kot slušni primeri za spodbudo k ustvarjanju.

CENA ZVEZKA PRI ZALOŽBI STELLA 17,90 EUR ali po znižani ceni pri avtorici.

Naročila:
Pri založbi Stella ali Ajša Svetlin
Mobilni telefon: 041 393 802
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Več lahko izveste tudi na spletni strani: Muzika Guitara.

 

PESMARICA

 

Pesmarica SvetlinV pripetem dokumentu vaš čaka pesmarica, ki jo je zbrala in uredila Ajša Svetlin. Ob vsaki pesmi so poleg besedila navedeni tudi akordi za spremljajočo kitaro. Glasba je namenjena vsakomur. Zapomnite si: nikoli ni prepozno začeti nekaj čudovitega!

PESMARICA