Knjige

KNJIGE

Z NAMERO DO ZAVESTI, SRČNOSTI IN SVOBODE - IZ DNEVNIKOV IZKUŠENJ

GAJBA KROMPIRJA - UTRINKI S POTI OSEBNE RASTI

VIVA KREATIVA

SREČANJA Z NAGUALOM

JAZ USTVARJAM GLASBO

PESMARICA

 

Z NAMERO DO ZAVESTI, SRČNOSTI IN SVOBODE

Iz dnevnikov izkušenj

 

znamero 1Zapisi iz dnevnikov izkušenj o poti prebujenja, pasteh in izzivih dela na sebi, iskanju resnice in svobode duha.

Knjiga Z namero do zavesti, srčnosti in svobode nosi vpogled v dnevnike izkušenj, ki so jih zapisali člani skupine Magičnost gibanja. V njih so opisane pasti in izzivi, s katerimi se srečuje vsakdo, ki ga namera po širšem dojemanju življenja vodi skozi življenjske preizkušnje z namenom, da skozi njih raste, se preoblikuje in doživlja celovitost svojega bivanja.

Knjiga ne zahteva linearnega branja, temveč dopušča, da se bralec z vsebino dnevniških zapisov poveže na svoj način, da prisluhne svojemu lastnemu bistvu, ki ga skozi življenjske izkušnje vodi do resnice in svobode.

 Več o sami knjigi boste našli na tej povezavi.

 

 

 
 

GAJBA KROMPIRJA

Utrinki s poti osebne rasti

gajbakropmirja

To ni knjiga, ki bi reševala vaše težave. Nasprotno, pokazala vam bo še vse tiste, za katere sploh niste vedeli, da jih imate. Ampak nekje je treba začeti. Zavedanje je prvi korak.

V knjigi Natalija opisuje svoja občutja in življenjske izkušnje, ki pozornemu bralcu pokažejo odsev lastne človeškosti, odsev lastne podobe v ogledalu. S prispodobami in primerjavami s krompirčki nas povede do bistva, ki se skriva v zavedanju samega sebe. Rešitev obstaja v spuščanju starih in nepotrebnih zamer, oguljenih in zastarelih vzorcev ter spreminjanju sebe skozi proces soočanja s svojimi najglobljimi strahovi.

 

"Ker je življenje čudovito, ko sprevidimo, sprejmemo in opustimo naše omejujoče navade in okostenelo delovanje polno strahu. Tako imamo z vsakim dnem več in ne manj. Tako šele živimo tisto, kar smo. Lučke v temi …”

Iz popotnice Gajbi krompirja

gajbakropmirja2Pred nami je ena od najbolj ostrih, najbolj poštenih in neposrednih knjig o človeku, ki je kadarkoli nastala na našem področju! Z veliko ostrino, ki pa nikjer ne preide v prazno kritiko ali celo obsojanje, se Natalija loteva teme obnašanja, razmišljanja, delovanja same sebe – in, kar velja za njo, velja za vse, saj smo vsi narejeni po istem kalupu. Skozi naporno raziskovanje sebe, tudi skozi izkušnjo dna, teme, se je uspela dvigniti na zavidljivo raven razumevanja procesov življenja, ki so, kot rečeno, univerzalni. Nihče ne odstopa od njih in vsak gre skozi njih in se trenutno nahaja na tej ali oni točki evolucije.

Natalijini krompirčki so v resnici bonbončki: sladki, grenki, kisli, zelo pekoči z zelenim čilijem, zelo močnih okusov in vseh barv, ki nikogar ne morejo pustiti neprizadetega. Tako je tudi prav, zelo prav, kajti človeštvo je bilo predolgo v temi nevednosti, in kaj lahko bolj prebudi človeka kot poštena lekcija neizkrivljene resnice? Ja, resnica boli, to smo vsi izkusili, ko se pa nanjo navadimo oziroma sprejmemo – naše življenje zasveti v novi luči.

Bono in Rina Baršek

NAPOVEDNIK KNJIGE GAJBA KROMPIRJA

 

Naročila:
Karmen Merlov
Mobilni telefon: 031 30 45 69
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

VIVA KREATIVA

Priročnik za ustvarjalno poučevanje inštrumenta

viva creativa ovitekAjša Svetlin je septembra 2010 pri založbi Stella izdala priročnik Viva creativa. Priročnik vsebuje 106 strani in DVD z ustvarjenimi uglasbenimi pesmimi učencev, ki so nastale pri pouku kitare in jih predstavljajo učenci sami.

 

PRIROČNIK VSEBUJE:

* preproste postopke ustvarjanja lastnih skladb, uglasbitev pesmi (individualno, skupinsko, za starše in otroke) s petjem, kitaro in Orffovimi instrumenti
* osnovni postopek harmonizacije ustvarjenih melodij v duru in molu oz. kako ustvarjenim melodijam poiščemo ustrezne akorde
*  vaje za razvijanje ritmičnega in melodičnega posluha
*  postopek slušne vadbe instrumenta, ki zmanjša oz. odpravi tremo
*  ideje za popestritev poučevanja, izboljšanje vadbe, nastopanja
*  načine sodelovanja staršev pri pouku instrumenta
*  16 uglasbenih pesmi mladih ustvarjalcev v notni obliki in na dvd-ju

Naročila:
Ajša Svetlin
Mobilni telefon: 041 393 802
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 Več lahko izveste tudi na spletni strani: Muzika Guitara.

 

SREČANJA Z NAGUALOM

Pogovori s Carlosom Castanedo

nagualnaslovnicaZaložba Primus je izdala knjigo "Srečanja z nagualom: Pogovori s Carlosom Castanedo", ki so jo pomagali prevesti člani društva Magičnost gibanja. V Knjigi je Založba Primus je izdala knjigo Srečanja z nagualom: Pogovori s Carlosom Castanedo, ki so jo pomagali prevesti člani društva Magičnost gibanja. V njej je Armando Torres zbral nauke, ki jih je Carlos Castaneda predstavil skozi svoje življenje in delo in ki so avtorju vzbudili zanimanje za pot bojevnika. Bojevnika, ki daje največjo vrednost vseživljenjski disciplini, treznosti, samostojnosti in sposobnosti analitičnega sklepanja. V pogovorih se Castaneda in Torres dotakneta številnih tem: uničujoče človeške samopomembnosti in energijskega izčrpavanja, discipline, magičnih kretenj, sanjanja, evolucije zavesti itd.

 

 
NAPOVEDNIK KNJIGE SREČANJA Z NAGUALOM

 

CENA KNJIGE JE 20 EUR (+ poštnina) ter 18 EUR za člane društva Magičnost gibanja in redne obiskovalce delavnic društva.

Naročila:
Marjana Florjan
Mobilni telefon: 040 393 060
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

JAZ USTVARJAM GLASBO

ustvarjalni zvezek a. svetlinV juliju je izšel ustvarjalni zvezek za kitariste in ustvarjalce začetnike. Ima 102 strani in priloženo 150-minutno zgoščenko. Napisan je v obliki delovnega zvezka in delno učbenika. Naslov zvezka je: JAZ USTVARJAM GLASBO: SKLADAM, IMPROVIZIRAM, UGLASBIM PESEM. Vanj lahko otroci vpisujejo svoje glasbene stvaritve ali improvizirajo ob posnetkih na zgoščenki. Podani so tudi napotki za ustvarjanje, ki so le nakazane smernice - kako začeti ustvarjati in potem najti svoj način - vsakemu otroku ljubi način. Namen ustvarjalnega zvezka je prikazati različne načine, kako prebujati lastno ustvarjalnost in ustvarjalnost otrok (kako uglasbiti pesem, ustvarjati skladbe, improvizirati v različnih ritmih in zvrsteh, hkrati pa osmisliti teorijo glasbe in jo prenesti v prakso.

zgoscenka jaz ustvarjam glasboNekateri otroci najraje improvizirajo, nekateri pa raje uglasbijo pesem ali napišejo svojo skladbo. Zvezek je namenjem ustvarjalcem začetnikom - z nekaj prilagoditvami tudi za druge instrumente (flavto, klavir ...).

Na zadnji strani zvezka je malo natančnejši opis vsebine in namena zvezka, ki ga citiram spodaj.

»Ustvarjalni zvezek je nastal kot ˝otrok˝ priročnika Viva creativa za ustvarjalno poučevanje kitare, z namenom, da teorijo podpre s prakso; oziroma spodbudi h glasbenemu ustvarjanju tako kitariste kot tudi ostale instrumentaliste, vzgojitelje, učitelje … ter k iskanju novih načinov prebujanja glasbene ustvarjalnosti že ˝od malih nog˝.«

Na nastanek ustvarjalnega zvezka je vplivala ideja: »Naj vsak piše in ustvarja svoj učbenik skladb, improvizacij, uglasbenih pesmi!«; z ali brez notnega zapisovanja, in tako razvija svojo ustvarjalnost, se uči in spoznava z glasbo na slušni in ustvarjalni način v skladu s svojo rastjo in željami.

Namen ustvarjalnega zvezka je prikazati različne načine, kako prebujati lastno ustvarjalnost in ustvarjalnost otrok (kako uglasbiti pesem, ustvarjati skladbe, improvizirati v različnih ritmih in zvrsteh: mambo, bossa nova, valček, bluegrass …), hkrati pa osmisliti teorijo glasbe in jo prenesti v prakso.

KAZALO USTVARJALNEGA ZVEZKA (.PDF)

 

 Predstavitev ustvarjalnega zvezka Ajše Svetlin: "Jaz ustvarjam glasbo: improviziram, skladam, uglasbim pesem", na osnovni glasbeni šoli Franca Šturma 1. oktobra 2014

 

Na priloženi zgoščenki (150') so:

*posnetki akordičnih spremljav in različnih plesnih ritmov ter glasbenih zvrsti (mambo, samba, polka, valček, bluegrass, bossa nova, flamenko …), ob katerih lahko improviziramo v durovih, blues in pentatoničnih lestvicah na različne instrumente (flavto, ksilofon, kitaro, ukulele …)

*posnetki kitarskih akordičnih spremljav s postopnim naraščanjem tempa za lažjo usvojitev ritma

*posnetki 18 uglasbenih pesmic Ajše Svetlin in pesnice Zvezdane Majhen, ob katerih lahko igramo – lažje usvojimo ritem, melodije in akordične spremljave (za začetnike)

*posnetki ustvarjenih instrumentalnih skladb, ki služijo kot slušni primeri za spodbudo k ustvarjanju.

CENA ZVEZKA PRI ZALOŽBI STELLA 17,90 EUR ali po znižani ceni pri avtorici.

Naročila:
Pri založbi Stella ali Ajša Svetlin
Mobilni telefon: 041 393 802
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Več lahko izveste tudi na spletni strani: Muzika Guitara.

 

PESMARICA

 

Pesmarica SvetlinV pripetem dokumentu vaš čaka pesmarica, ki jo je zbrala in uredila Ajša Svetlin. Ob vsaki pesmi so poleg besedila navedeni tudi akordi za spremljajočo kitaro. Glasba je namenjena vsakomur. Zapomnite si: nikoli ni prepozno začeti nekaj čudovitega!

PESMARICA