Koledar dogodkov

Po mesecih Skoči na mesec

Izrazni Ples - izrazno gibanje prisotnosti

,
Petek, 13. Oktober 2017, 19:15 - 21:15

 

IZRAZNI PLES - izrazno gibanje prisotnosti

  

Telo. Zvok. Stopala. Boben. Roka. Tukaj in zdaj. Gib. Forma. Kaos. Skok. Glava. Dih.
 
Zapreš oči. Narediš globok vdih in izdih. Glasba začne počasi polniti prostor s svojim ritmom. Pozornost preusmeriš na svojo notranjost.Vibracija glasbe premakne telo in nežno se uskladiš z njenim ritmom. Stopala vedno bolj odločno udarjajo. Življenje se prebuja. Skočiš in se zavrtiš. V telesu se začne nekaj premikati. Začutiš tesnobo. Zavestno vstopiš v tesnobo in dovoliš telesu, da z gibom izrazi, kar čutiš. Občutki se začnejo širiti in te v celoti preplavijo. Vztrajaš in plešeš ples tesnobe. Vse bolj intenzivno, vse bolj resnično. Vse dokler ... se ne sprosti. Občutki se stopijo. Telo pleše dalje, nežno, počasi, v tišini. Začutiš svežo energijo svobode, ki kroži okoli telesa. Melodija srca polni prostor in telo mu sledi.  
 
V letošnji sezoni delavnic društva Magičnost gibanja smo začeli z novimi rednimi delavnicami Izrazni Ples - izrazno gibanje prisotnosti. Potekajo vsak drugi teden ob petkih.
  
Izrazni ples  je tehnika, s katero lahko dosežemo mnogo več od običajnega naučenega plesa ali vzorčnega plesa, ki smo ga vajeni z zabav, koncertov in podobno. Lahko je tehnika za prizemljevanje, povezovanje s svojim fizičnim telesom, odpiranje in čiščenje čaker, transformacijo bremenečih čustev, sproščanje energijskih blokad, priklic nove energije v naš energijski sistem, povezovanje z višjim jazom. 
Na delavnicah se bomo učili izrazne sposobnosti, kako priti do stanja, da plešeš iz svoje notranjosti navzven, da plešeš, kakor ti narekuje telo, kakor ti narekuje energija, čustva. Plesali bomo ples srca z namenom povezovanja s seboj. Pomagali si bomo z različnimi vodenimi vajami, usmeritvami, navodili. Delavnice bodo vsebovale poleg plesne gibalne prakse tudi druge dihalne energijske tehnike. Za delavnice ne potrebujete znanja o plesu. Niti ne potrebujete izkušenj. Vsekakor pa vam naj bo ples pri srcu.
 
Prva delavnica je za obiskovalca brezplačna. 
Cena redne delavnice je 20 €.
Predhodne prijave: Dario gsm: 031 669 824, email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.