Koledar dogodkov

Po mesecih Skoči na mesec

JOGA NIDRA - jogijsko spanje: kako do globoke sprostitve

Podružnična šola Kovor, Kriška cesta 15, Tržič.,
Nedelja, 19. November 2017, 19:00 - 20:30

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 031 230 808

 

JOGA NIDRA – jogijsko spanje
nedelja, 19.11.2017 ob 19.00

Joga nidra ali jogijsko spanje je tehnika zavestnega sproščanja, ki nas pripelje do popolne telesne, mentalne in čustvene sprostitve. Učitelj nas vodi do popolnoma sproščenega stanja; stanja med budnostjo in spanjem, kjer ohranjamo zavedanje vsega in pridemo v stik s svojim nezavednim in podzavestjo.

Gre za eno najglobljih stanj sprostitve, kjer še vedno ohranjamo polno zavedanje. Ko smo enkrat vešči te tehnike in lahko brez težav sledimo navodilom učitelja in ob tem ne zaspimo ter ohranjamo zavest, pride do globoke sprostitve. Nič ni narobe, če nam to ne uspe – samo pomeni, da potrebujemo še nekaj več vaje in vztrajnosti, da do tega pridemo.

Joga nidra nas razbremeni, očisti vsakodnevni balast in prinese potrebno regeneracijo in krepčilno sprostitev na več nivojih – nekaj kar poleg spanja potrebujemo vsi, prav vsak dan. Redna praksa jogijskega spanja oz. joge nidre nam prinese boljši spanec, zmanjša stres, anksiozna in depresivna stanja, blagodejno vpliva na obremenjen živčni sistem, odpravlja notranje napetosti, ki se jih morda niti ne zavedamo, a jih občutimo na svojem telesu, izboljša odpornost telesa, spodbuja ustvarjalnost, … Lahko nam pomaga pri opuščanju slabih navad in vzpostavljanju novih.

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Pred samo jogo nidro bomo sprostili telo, ga zrahljali in pripravili na jogijsko spanje z nekaj preprostimi jogijskimi vajami in dihalnimi tehnikami.

Joga nidra se izvaja v položaju trupla oz. savasani, leže na hrbtu. Vedno želimo poskrbeti, da nam je pri tem udobno. S seboj imejte podlogo, odejo, lahko manjši vzglavnik, brisačo ali dve (za podlaganje, če imate bolečine v hrbtu ali zgolj za udobnejši ležeč položaj). Oblečeni bodite v udobna, topla oblačila.


PRISPEVEK: 15 evrov.
  
PRIJAVE: 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 031 230 808.