Koledar dogodkov

Po mesecih Skoči na mesec

Izrazni Ples prisotnosti

Sostrska cesta 2a, Ljubljana, Sostro;,
Četrtek, 23. Avgust 2018, 18:30 - 20:30

Kontakt: Dario: 031 669 824, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Vsako delavnico sestavlja izbor energijskih dihalno gibalnih in meditativnih tehnik v kombinaciji z izraznim plesom in gibanjem.

Obisk je priporočljiv v športnih oziroma lahkih oblačilih ter voda. Cena delavnice je 20€, za brezposelne, študente in upokojence je cena 17€.

Za delavnico se je potrebno predhodno prijaviti na zgornjem kontaktu.

Na delavnicah izvajamo različne energijske in meditativne tehnike. Za razliko od ostalih delavnic v društvu Magičnost gibanja, na delavnicah "Izrazni ples prisotnosti" dodatno pozornost namenjamo plesnemu, kreativnemu izraznemu gibanju ob izbrani glasbi. Izrazni ples postane globinska samozdravilna tehnika, kadar ga prakticiramo z zavedanjem v prisotnosti, tukaj in zdaj. V ta namen izvajamo vodene plesne in druge tehnike. V Izraznem plesu lahko na svoboden, oziroma na svoj lasten način izrazimo to, kar je bilo potlačeno in neizraženo v preteklosti. In to je osvobajujoče. Zato je ples lahko tehnika za prizemljevanje, povezovanje s svojim fizičnim telesom, odpiranje in čiščenje čaker, transformacijo bremenečih čustev, sproščanje energijskih blokad, priklic nove energije v naš energijski sistem, povezovanje z višjim jazom... Plešemo ples srca z namenom povezovanja s seboj. Za delavnice ne potrebujete znanja o plesu. Niti ne potrebujete izkušenj. Vsekakor pa vam naj bo ples pri srcu.

Na delavnicah se učimo izrazne plesne sposobnosti in kako priti do stanja, da plešeš iz svoje notranjosti navzven, da plešeš, kakor ti narekuje telo, kakor ti narekuje energija, čustva.

Izrazna plesna sposobnost je lastnost, ki se kaže v ustvarjanju gibalnih, ritmičnih, prostorskih in dinamičnih sestavin plesa, v gibalnem dojemanju, sposobnosti zaznavanja in doživljanja ter izražanja kot tudi sporočanja s plesom. Kot posamezniki imamo različno razvite sestavine plesne sposobnosti. Nekateri so gibčnejši, drugi ritmično spretejši, tretji imajo boljšo telesno in prostorsko orientacijo. Zato je lahko nekdo kljub okornosti v gibanju izrazno zelo prepričljiv. Potenciali za gibalni izraz obstajajo pri vsakem človeku. Potrebno jih je samo vzbuditi in razvijati. Plesati iz jeze, praznine, žalosti, ljubezni povečuje sposobnost izražanja čustev. Na tej točki gre za ustvarjalno gibanje, ko si sami izmišlamo gibe, jih povezujemo in sestavljamo v plesno gibanje. Ne zanima nas zunanja podoba giba, ampak njegova kakovost, pristnost in izraznost. Uporabimo lahko vse stile in načine. Osnovno načelo ustvarjalnega gibanja je povezanost med gibanjem in notranjim doživljanjem ter čustvovanjem.

Na splošno so delavnice namenjene dvigu zavesti o sebi in svojem lastnem življenju. To nam prinaša več osebne svobode, ki jo zaživimo potem, ko se soočiti s svojimi navezavami, energijskimi in čustvenimi blokadami. Ko se odločimo se prične proces čiščenja in »prihajanja k sebi«. Vedno bolj smo povezani s svojim pravim jazom, višjim jazom. Z rednim izvajanjem energijskih tehnik se učimo delati s svojo energijo. Postopno prepoznavamo naše temne plati, kot tudi svetle in z ozaveščanjem obeh se lahko osvobodimo bremen življenjskih izkušenj, ki so nas zaznamovale. Delavnice niso same sebi namen ampak, da zavest in znanje, ki ga pridobimo potem prenesemo v svoje življenje in ga tudi praktično zaživimo.

V ta namen izvajamo tudi dihalno-gibalne tehnike s katerimi se prizemljujemo, dvigujemo nivo energije, sproščamo napetosti, odpiramo in polnimo svoje energijske centre... Tehnike delujejo na fizično telo, čustveno, mentalno, duhovna telesa in vsa telesa uravnovešajo tudi med seboj.