• Kategorija: Uncategorised

Vrste delavnic

 V nadaljevanju si lahko preberete več o vsebini in poteku naših delavnic.

 

VRSTE REDNIH DELAVNIC

MAGIČNOST GIBANJA

DELAVNICA ZAVESTNA NOSEČNOST

HATHA JOGA

ZEN KUNG FU

GYROKINESIS® – UMETNOST GIBANJA IN ČUTENJA

ENERGIJSKE VADBE IN TRENINGI

DELAVNICE IN VADBE ZA OTROKE

MAGIČNOST ZVOKA

 

OSTALI PROGRAMI

PROGRAMI SPROSTITVENIH TEHNIK

TEMATSKE DELAVNICE

VRSTE REDNIH DELAVNIC

 

MAGIČNOST GIBANJA

Delavnice Magičnost gibanja predstavljajo usmerjeno in poglobljeno delo na sebi za prebujanje zavesti. Posamezna delavnica je tematsko zaokrožena kot samostojna enota, ki omogoča kontinuirano ozaveščanje notranjih/čustvenih/energijskih procesov posameznika. Udeleženci izvajajo raznovrstne energijsko-gibalne, meditacijske in dihalne tehnike, katerih namen je spoznavanje svojih omejitev, se z njimi soočiti in jih premagati.

Na delavnicah se s pomočjo energijskih tehnik in meditacije:

 • učimo učinkovitih meditacijskih tehnik za uporabo v vsakodnevnem življenju
  zbiramo svojo razpršeno energijo in se prizemljujemo
  čistimo in zdravimo čakre
  pripravljamo svoje fizično in energijsko telo za proces zdravljenja
  ozaveščamo negativne vzorce vedenja in pretekle napake
  razrešujemo medsebojne odnose in režemo omejujoče vezi
  učimo se tehnik sproščanja
  usmerjamo energijo v spremembe in nove načine delovanja
  odkrivamo svoje poslanstvo in vizijo
  se povezujemo z višjimi nivoji ...

Poleg tega na delavnici s pogovorom ozaveščamo stresne in težavne situacije v življenju. Z dihalnimi tehnikami, kot so rebirthing, rekapitulacija ali krožno-povezano dihanje, udeleženci pridejo do bistva problema, ga začutijo in skozi proces najdejo sebi lastno rešitev iz situacij, ki jih ne želijo več ponavljati.

 

DELAVNICA ZAVESTNA NOSEČNOST

Nosečnost je priložnost, da se umirimo, povežemo same s seboj ter otrokom, ki ga pričakujemo. S tem, ko najdemo stik same s seboj in omogočimo pretok skozi telo, vnesemo v svoje življenje zaupanje in notranjo umirjenost. S pomočjo različnih meditacijskih in dihalnih tehnik prebudimo energijo v energijskih centrih ter poiščemo negativne vzorce, občutke, ki nam onemogočajo pretočnost telesa. Poleg vzpostavljanja povezave in pretočnosti se lahko soočamo tudi z različnimi strahovi in pričakovanji, ki nas ovirajo.

Ko se nosečnica zaveda in občuti samo sebe, svoje telo, se povezava z otrokom vzpostavi z nežnostjo in ljubeznijo. Tako lahko otrok sprejema občutke materinega zaupanja, umirjenosti in ljubezni.

Delavnica je namenjena temu, da se:
•    notranje umirite oz. dosežete notranji mir
•    povežete same s seboj
•    povežete z otrokom
•    prebudite energijo energetskih centrov
•    izboljšate zavedanje

 

HATHA JOGA

Pri redni praksi hatha joge se osredotočamo na psihofizično zdravje in celostno vplivamo na svoje dobro počutje. Uporabljamo asane (telesne položaje) in poglabljamo zavedanje svojega telesa. Pazimo na pravilno izvedbo asan, da ne pride do morebitnih poškodb, in hkrati lajšamo, postopoma odpravljamo že obstoječe zdravstvene tegobe. Med samo prakso joge uporabljamo dihalne tehnike, pranajame in meditacijske tehnike. Mesečno svojo izkušnjo poglobimo tudi na rednih delavnicah Gong joga.
Namen naše prakse je zdravo, gibko, močno ter fleksibilno telo ter hkrati sprostitev in umirjen um, iskanje ravnovesja, občutenja, da živimo tukaj in zdaj.

 

ZEN KUNG FU

Zen kung fu je celovit trening telesa, uma in duha. Zen (kitajsko chan) pomeni meditacija, kung fu (kitajsko gong fu) pa mojstrstvo v določeni veščini ali početju.

Namen zen kung fu delavnic je zavedanje samega sebe (razsvetljenja), svojih čustvenih stanj, misli, prepričanj in fizičnega telesa oziroma aktivacija lastne energije, ognja – zavesti, zdravega borbenega duha, krepitev vztrajnosti, odločnosti, ostrine. Ko se v celoti zavedaš dogajanja v sebi, lahko kreativno deluješ in ukrepaš v vseh danih življenjskih situacijah, ne da bi pri tem izgubljal svojo energijo in bil razočaran.

 

GYROKINESIS® – UMETNOST GIBANJA IN ČUTENJA

Gyrokinesis je fizična in energijska vadba, ki se najprej izvaja sede na stolih in kasneje na tleh. Je metoda gibanja in dihanja, ki nežno deluje na celotno telo, odpira energijske poti, stimulira živčni sistem, povečuje gibljivost in skozi ritmično, razgibano, uravnoteženo in tekoče gibanje ustvarja večjo funkcionalno moč. Posameznika popelje v njemu nove sfere dojemanja svojega telesa in mu ponuja neskončen razpon svojega gibanja. Vsebuje osnovne elemente joge, plesa, gimnastike in či gonga.

V trening je vključeno celotno telo, poudarek pa je na sedmih osnovnih gibanjih hrbtenice: izteg, upogib, stranski upogibi, kroženja, spiralni zasuki in rotacije hrbtenice. Poleg osnovnega gibanja hrbtenice in medenice tehnika zahteva tudi optimalno vključevanje vseh posameznih sklepov telesa.

Vadbeno tehniko uporabljamo na različnih ravneh: postrehabilitacija, trening plesalcev, baletnikov, vrhunskih športnikov in vseh, ki želijo izboljšati prožnost telesa, predvsem hrbtenice, in vzpostaviti ravnovesje uma in duha. Telo z vadbo postane prožnejše, odpornejše in vitalnejše. Priporočljiva je za vse, ki občutijo kakršnakoli neravnovesja v telesu, saj stremi k vračanju v popolno ravnotežje mišičnih skupin, ki so zaradi nepravilne drže in veliko sedenja skrajšane ali nepravilno tonizirane. Učinkovita je tudi pri rehabilitaciji po raznih poškodbah.

 

ENERGIJSKE VADBE IN TRENINGI

Energijske vadbe in treningi so namenjeni krepitvi in vitalizaciji fizičnega telesa, boljšemu počutju in prebujanju življenjske energije. Izvajamo vaje in tehnike, ki blagodejno vplivajo tudi na naše energijsko telo ter nam tako pomagajo doseči večjo energijsko pretočnost, prizemljenost, stabilnost, moč, zaupanje vase in notranji mir.
Prvi del energijske vadbe ali treninga je aktivne in dinamične narave, saj izvajamo različne vaje in energijske tehnike za krepitev volje, odločnosti, moči, sproščamo napetosti in stres iz telesa, zbiramo energijo v vitalne centre in krepimo svoje energijsko telo. V drugem delu pa je čas namenjen umirjanju in meditaciji. 

 

DELAVNICE IN VADBE ZA OTROKE

Energijska vadba za otroke je namenjena otrokom po 13. letu starosti. Za mlajše otroke je učenje mogoče le v prisotnosti staršev (v parih - termin po pogovoru). Energijski gibi imajo poleg namena krepiti zdravje, namen povrniti si energijo, ki jo izgubljamo dnevno v stresnih situacijah. Energijska vadba vključuje učenje gibov (za krepitev volje, moči), za prebujanje energije z nogami, za krepitev odločnosti, ter za umiritev uma (za lažje doseganje koncentracije pri učenju ali poljubni dejavnosti).

Drugi sklop energijske vadbe spadajo dihalne vaje, v tretji sklop pa kratke vizualizacije (po želji otrok). Z vizualizacijo otrokom predstavimo:

•   kako zaščititi svoje energijsko polje in se osredotočiti na primer na pisanje testa ali

•   kako opraviti dejavnosti v nemirnem okolju

•   predstavimo tudi vizualizacije namenjene obvladovanju treme, nemirnega uma, strahu pred izpiti, nastopi ...

•   vizualizacije nameravanja iskanja poklica (kaj bi želel v prihodnosti postati, kaj me razveseljuje, katere sposobnosti bi želel razviti ... )

 

MAGIČNOST ZVOKA

Izvajamo dve različni vrsti zvočnih delavnic. Prva je namenjena učenju energijskih gibov, meditacijskih in zvočnih tehnik ob spremljavi šamanskih bobnov, didgeridooja, gongov, kristalnih posod, indijanske flavte ...
Vabljeni vsi, ki želite svoje telo očistiti, regenerirati, sprostiti in napolniti z zdravilnim zvokom.
V prvem delu delavnice izvajamo gibalno dihalne tehnike za dvig in zbiranje energije.
V drugem delu z zavestnim dihanjem raztapljamo blokade na fizičnem, čustvenem in duhovnem nivoju. Ozaveščamo omejujoče vzorce razmišljanja in delovanja ter vzpostavljamo energijsko pretočnost.

Druga delavnica pa je namenjena prebujanju energije z lastnim glasom. Vabljeni vsi, ki želite s pomočjo svojega glasu aktivirati skrite potenciale samozdravljenja. Glas je močno orodje celotnega človeškega energijskega sistema, preko grlene čakre z zvokom komuniciramo z zunanjim svetom in materializiramo notranje želje, cilje in vizijo. V prvem delu delavnice bomo s pomočjo gibalno-dihalnih tehnik najprej dvignili in zbrali energijo. V drugem delu pa se bomo posvetili svojemu glasu, in z njegovo pomočjo prebudili notranjo energijo. Z glasovno meditacijo bomo dvignili nivo energije, ki jo bomo nato preusmerili v zdravljenje in svojo vizijo. 

OSTALI PROGRAMI

PROGRAMI SPROSTITVENIH TEHNIK

Zaradi stresnih situacij, s katerimi se zaposleni vsakodnevno srečujejo, smo pripravili programe (tečaje, delavnice, izobraževanja), na katerih se lahko naučijo gibalnih in dihalnih energijskih tehnik, ki blagodejno vplivajo na počutje, zdravje in psihofizično pripravljenost. Ob tem prepoznavamo škodljive vzorce in navade, ki jih lahko z določenimi praksami tudi presegamo.

Naši programi so pripravljeni tako, da udeleženci aktivno sodelujejo ter pridobijo znanje, ki ga lahko praktično uporabijo v vsakodnevnem življenju.

Programi so namenjeni organizacijam, podjetjem, šolam, vrtcem … Vsebino in trajanje programa priredimo organizaciji in delovnem procesu, v katerem zaposleni delajo.

V kolikor vas program zanima, ga lahko predstavimo osebno, kjer lahko tehnike prikažemo tudi v praksi.

Kontakt: Leticija Fortin (051 306 846, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.); Tala Bevk (070 620 109, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.); Klara Dev (040 331 699, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

 

TEMATSKE DELAVNICE

Poleg rednih delavnic in vadb v društvu organiziramo tudi tematsko usmerjene delavnice. Urnik in opise teh najdete v našem napovedniku.