• Kategorija: Uncategorised

Vrste delavnic

 V nadaljevanju si lahko preberete več o vsebini in poteku naših delavnic.

 

VRSTE REDNIH DELAVNIC

MAGIČNOST GIBANJA

DELAVNICA ZAVESTNA NOSEČNOST

HATHA JOGA

 

GONG JOGA

ENERGIJSKE VADBE IN TRENINGI

DELAVNICE IN VADBE ZA OTROKE

MAGIČNOST ZVOKA

IZRAZNI PLES PRISOTNOSTI

 

OSTALI PROGRAMI

PROGRAMI SPROSTITVENIH TEHNIK

TEMATSKE DELAVNICE

VRSTE REDNIH DELAVNIC

 

MAGIČNOST GIBANJA

Delavnice Magičnost gibanja predstavljajo usmerjeno in poglobljeno delo na sebi za prebujanje zavesti. Posamezna delavnica je tematsko zaokrožena kot samostojna enota, ki omogoča kontinuirano ozaveščanje notranjih/čustvenih/energijskih procesov posameznika. Udeleženci izvajajo raznovrstne energijsko-gibalne, meditacijske in dihalne tehnike, katerih namen je spoznavanje svojih omejitev, se z njimi soočiti in jih premagati.

Na delavnicah se s pomočjo energijskih tehnik in meditacije:

  • učimo učinkovitih meditacijskih tehnik za uporabo v vsakodnevnem življenju
  • zbiramo svojo razpršeno energijo in se prizemljujemo
  • čistimo in zdravimo čakre
  • pripravljamo svoje fizično in energijsko telo za proces zdravljenja
  • ozaveščamo negativne vzorce vedenja in pretekle napake
  • razrešujemo medsebojne odnose in režemo omejujoče vezi
  • učimo se tehnik sproščanja
  • usmerjamo energijo v spremembe in nove načine delovanja
  • odkrivamo svoje poslanstvo in vizijo
  • se povezujemo z višjimi nivoji ...

Poleg tega na delavnici s pogovorom ozaveščamo stresne in težavne situacije v življenju. Z dihalnimi tehnikami, kot so rebirthing, rekapitulacija ali krožno-povezano dihanje, udeleženci pridejo do bistva problema, ga začutijo in skozi proces najdejo sebi lastno rešitev za izhod iz situacij, ki jih ne želijo več ponavljati.

 

DELAVNICA ZAVESTNA NOSEČNOST

Nosečnost je priložnost, da se umirimo, povežemo same s seboj ter otrokom, ki ga pričakujemo. S tem, ko najdemo stik same s seboj in omogočimo pretok skozi telo, vnesemo v svoje življenje zaupanje in notranjo umirjenost. S pomočjo različnih meditacijskih in dihalnih tehnik prebudimo energijo v energijskih centrih ter poiščemo negativne vzorce, občutke, ki nam onemogočajo pretočnost telesa. Poleg vzpostavljanja povezave in pretočnosti se lahko soočamo tudi z različnimi strahovi in pričakovanji, ki nas ovirajo.

Ko se nosečnica zaveda in občuti samo sebe, svoje telo, se povezava z otrokom vzpostavi z nežnostjo in ljubeznijo. Tako lahko otrok sprejema občutke materinega zaupanja, umirjenosti in ljubezni.

Delavnica je namenjena temu, da se:
•    notranje umirite oz. dosežete notranji mir
•    povežete same s seboj
•    povežete z otrokom
•    prebudite energijo energetskih centrov
•    izboljšate zavedanje

 

HATHA JOGA

Pri hatha jogi, ki je danes najbolj poznan stil joge, je v ospredju krepitev in sproščanje telesa, krepitev koncentracije, usmerjanje pozornosti na stabilen, tekoč dih. Z redno prakso hatha joge se počutimo močne, stabilne v svojem telesu, dihanje je tekoče in neovirano, um se umiri. Pridemo do umirjenega stanja, do tišine, ko smo pripravljeni na pranajame in meditacijo.

Položaji, asane, so zaporedni, ustvarjajo moč, fleksibilnost, odprtost v telesu. Pripeljejo nas do občutka, da lažje gibamo, premikamo celo telo. Sproščamo napetosti v telesu. Vse nas preko telesa vodi k umirjenem stanju. Nekaj izmed pozitivnih učinkov, ki jih z redno prakso opazimo, je večja fizična moč in disciplina, izboljšana cirkulacija in fleksibilnost, stabilno dihanje, jasen in umirjen um, zmanjšanje stresa in sprostitev, … Delujemo na doseganju celotnega ravnovesja.

 

GONG JOGA

Vadba joge, ki jo v ozadju ves čas spremlja igranje na gong, spodbuja gibanje življenjske energije skozi telo; ga zdravi, zavest pa prebuja za preobrazbo. Z zaporedji asan, kombiniranih z zavestnim dihom, namero in pozornostjo odpremo pretok energije in poskrbimo, da telo in um postaneta dojemljiva za globoko sproščanje in meditacijo. Ko v sproščenem, meditativnem stanju doživljamo in sprejemamo zvok ter vibracijo gonga, ob tem tudi čistimo podzavest, uravnotežamo čustva in prebujamo intuicijo.
Gong joga traja 90 minut.
Komu je delavnica namenjena?
•    Kombinacija joge in gong kopeli je doživetje, ki nas popolnoma umiri.
•    Vsaka delavnica ima svojo namero.  
•    Prečisti nas starih energij in naredi prostor za novo.
•    Delavnica je namenjena vsem, ki si želijo globoke sprostitve ter narediti prostor za novo, svežo energijo in spodbuditi proces samozdravljenja ter sebe doživeti onkraj fizičnega zavedanja.

 

ENERGIJSKE VADBE IN TRENINGI

Energijske vadbe in treningi so namenjeni krepitvi in vitalizaciji fizičnega telesa, boljšemu počutju in prebujanju življenjske energije. Izvajamo vaje in tehnike, ki blagodejno vplivajo tudi na naše energijsko telo ter nam tako pomagajo doseči večjo energijsko pretočnost, prizemljenost, stabilnost, moč, zaupanje vase in notranji mir.
Prvi del energijske vadbe ali treninga je aktivne in dinamične narave, saj izvajamo različne vaje in energijske tehnike za krepitev volje, odločnosti, moči, sproščamo napetosti in stres iz telesa, zbiramo energijo v vitalne centre in krepimo svoje energijsko telo. V drugem delu pa je čas namenjen umirjanju in meditaciji. 

 

DELAVNICE IN VADBE ZA OTROKE

Energijska vadba za otroke je namenjena otrokom po 13. letu starosti. Za mlajše otroke je učenje mogoče le v prisotnosti staršev (v parih - termin po pogovoru). Energijski gibi imajo poleg namena krepiti zdravje, namen povrniti si energijo, ki jo izgubljamo dnevno v stresnih situacijah. Energijska vadba vključuje učenje gibov (za krepitev volje, moči), za prebujanje energije z nogami, za krepitev odločnosti, ter za umiritev uma (za lažje doseganje koncentracije pri učenju ali poljubni dejavnosti).

Drugi sklop energijske vadbe spadajo dihalne vaje, v tretji sklop pa kratke vizualizacije (po želji otrok). Z vizualizacijo otrokom predstavimo:

•   kako zaščititi svoje energijsko polje in se osredotočiti na primer na pisanje testa ali

•   kako opraviti dejavnosti v nemirnem okolju

•   predstavimo tudi vizualizacije namenjene obvladovanju treme, nemirnega uma, strahu pred izpiti, nastopi ...

•   vizualizacije nameravanja iskanja poklica (kaj bi želel v prihodnosti postati, kaj me razveseljuje, katere sposobnosti bi želel razviti ... )

 

MAGIČNOST ZVOKA

Izvajamo dve različni vrsti zvočnih delavnic. Prva je namenjena učenju energijskih gibov, meditacijskih in zvočnih tehnik ob spremljavi šamanskih bobnov, didgeridooja, gongov, kristalnih posod, indijanske flavte ...
Vabljeni vsi, ki želite svoje telo očistiti, regenerirati, sprostiti in napolniti z zdravilnim zvokom.
V prvem delu delavnice izvajamo gibalno dihalne tehnike za dvig in zbiranje energije.
V drugem delu z zavestnim dihanjem raztapljamo blokade na fizičnem, čustvenem in duhovnem nivoju. Ozaveščamo omejujoče vzorce razmišljanja in delovanja ter vzpostavljamo energijsko pretočnost.

Druga delavnica pa je namenjena prebujanju energije z lastnim glasom. Vabljeni vsi, ki želite s pomočjo svojega glasu aktivirati skrite potenciale samozdravljenja. Glas je močno orodje celotnega človeškega energijskega sistema, preko grlene čakre z zvokom komuniciramo z zunanjim svetom in materializiramo notranje želje, cilje in vizijo. V prvem delu delavnice bomo s pomočjo gibalno-dihalnih tehnik najprej dvignili in zbrali energijo. V drugem delu pa se bomo posvetili svojemu glasu, in z njegovo pomočjo prebudili notranjo energijo. Z glasovno meditacijo bomo dvignili nivo energije, ki jo bomo nato preusmerili v zdravljenje in svojo vizijo. 

 

IZRAZNI PLES - IZRAZNO GIBANJE PRISOTNOSTI

Na delavnicah izvajamo različne energijske in meditativne tehnike. Posebno pozornost namenjamo plesnemu, kreativnemu izraznemu gibanju ob izbrani glasbi. Izrazni ples postane globinska samozdravilna tehnika, kadar ga prakticiramo z zavedanjem v prisotnosti, tukaj in zdaj. V ta namen izvajamo vodene plesne in druge tehnike. V Izraznem plesu lahko na svoboden, oziroma na svoj lasten način izrazimo to, kar je bilo potlačeno in neizraženo v preteklosti. In to je osvobajujoče. Zato je ples lahko tehnika za prizemljevanje, povezovanje s svojim fizičnim telesom, odpiranje in čiščenje čaker, transformacijo bremenečih čustev, sproščanje energijskih blokad, priklic nove energije v naš energijski sistem, povezovanje z višjim jazom... Plešemo ples srca z namenom povezovanja s seboj. Za delavnice ne potrebujete znanja o plesu. Niti ne potrebujete izkušenj. Vsekakor pa vam naj bo ples pri srcu.

Na delavnicah se učimo izrazne plesne sposobnosti in kako priti do stanja, da plešeš iz svoje notranjosti navzven, da plešeš, kakor ti narekuje telo, kakor ti narekuje energija, čustva.

Izrazna plesna sposobnost je lastnost, ki se kaže v ustvarjanju gibalnih, ritmičnih, prostorskih in dinamičnih sestavin plesa, v gibalnem dojemanju, sposobnosti zaznavanja in doživljanja ter izražanja kot tudi sporočanja s plesom. Kot posamezniki imamo različno razvite sestavine plesne sposobnosti. Nekateri so gibčnejši, drugi ritmično spretejši, tretji imajo boljšo telesno in prostorsko orientacijo. Zato je lahko nekdo kljub okornosti v gibanju izrazno zelo prepričljiv. Potenciali za gibalni izraz obstajajo pri vsakem človeku. Potrebno jih je samo vzbuditi in razvijati. Plesati iz jeze, praznine, žalosti, ljubezni povečuje sposobnost izražanja čustev. Na tej točki gre za ustvarjalno gibanje, ko si sami izmišlamo gibe, jih povezujemo in sestavljamo v plesno gibanje. Ne zanima nas zunanja podoba giba, ampak njegova kakovost, pristnost in izraznost. Uporabimo lahko vse stile in načine. Osnovno načelo ustvarjalnega gibanja je povezanost med gibanjem in notranjim doživljanjem ter čustvovanjem.

Izvajamo tudi dihalno-gibalne tehnike s katerimi se prizemljujemo, dvigujemo nivo energije, sproščamo napetosti, odpiramo in polnimo svoje energijske centre... Tehnike delujejo na fizično telo, čustveno, mentalno, duhovna telesa in vsa telesa uravnovešajo tudi med seboj. Vsaka delavnica je sestavljena iz uvodnega ogrevalnega dela, izrazno plesnega gibanja in mirujočih očiščevalnih meditativnih tehnik. 

 

OSTALI PROGRAMI

PROGRAMI SPROSTITVENIH TEHNIK

Zaradi stresnih situacij, s katerimi se zaposleni vsakodnevno srečujejo, smo pripravili programe (tečaje, delavnice, izobraževanja), na katerih se lahko naučijo gibalnih in dihalnih energijskih tehnik, ki blagodejno vplivajo na počutje, zdravje in psihofizično pripravljenost. Ob tem prepoznavamo škodljive vzorce in navade, ki jih lahko z določenimi praksami tudi presegamo.

Naši programi so pripravljeni tako, da udeleženci aktivno sodelujejo ter pridobijo znanje, ki ga lahko praktično uporabijo v vsakodnevnem življenju.

Programi so namenjeni organizacijam, podjetjem, šolam, vrtcem … Vsebino in trajanje programa priredimo organizaciji in delovnem procesu, v katerem zaposleni delajo.

V kolikor vas program zanima, ga lahko predstavimo osebno, kjer lahko tehnike prikažemo tudi v praksi.

Kontakt: Leticija Fortin (051 306 846, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.); Klara Dev (040 331 699, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

 

TEMATSKE DELAVNICE

Poleg rednih delavnic in vadb v društvu organiziramo tudi tematsko usmerjene delavnice. Urnik in opise teh najdete v našem napovedniku.