• Kategorija: Tržič

Praksa hatha joge (Kovor)

hathajoga10

Začetna stopnja - Vsako sredo ob 20.00 – 21.30 v Podružnični šoli Kovor, Kriška cesta 15, Tržič. Delavnico vodi Tadeja.

 

 

 

 

VSE VADBE V TRŽIČU

urnik trzic

OPIS VADBE IN TEHNIK

Joga je širok pojem, razvejan sistem, ki nas usmerja in vodi skozi vsakdanje življenje. Poleg fizičnega, telesna dela zajema še naš družbeni, duševni in duhovni vidik. Skozi tisočletja se je ohranila ravno zato, ker deluje za vsakogar, ne glede na starostno obdobje. Kljub temu, da izhaja iz Indije in je osnovana na nekaterih hinduističnih načelih kot je npr. karma, joga ni religija. Zahodni svet vadbi joge pripisuje veliko pozitivnih učinkov tako za stres, srčne bolnike, astmo, … Pozitivne učinke joge pa lahko spoznamo ob redni praksi.

Joga je več kot telovadba. Redna jogijska praksa vpliva na naše zdravje, tako na fizičnem, duševnem in duhovnem nivoju. Pomaga pri mnogih sodobnih tegobah, lajšanju in tudi odpravljanju bolečin ter raznih zdravstvenih težav. Poživi nas in da vsakemu ravno to, kar tisti trenutek najbolj potrebuje, predvsem pa občutenja, da živimo tukaj in zdaj. Skozi prakso postopoma spoznavamo tako asane, mudre, bande, tehnike koncentracije in sproščanja ter dihalne tehnike – pranajame. Pozornost preusmerjamo od zunaj navznoter in raziskujemo svoj notranji svet.

Tadeja1Pri HATHA jogi, ki je danes najbolj poznan stil joge, so poudarjeni telesni položaji-asane, dihalne vaje in sproščanje. Gre za vadbo, ki krepi in razteza telo ter nas tudi sprosti. Dihalne tehnike pa pripomorejo k umirjenemu umu. Z redno prakso povečujemo življenjsko energijo in vitalnost, fleksibilnost, pridobimo več moči in vztrajnosti, odkrivamo neznano, se učimo sprejemanja in kako se prepustiti ter priti do občutka globokega miru ter delujemo na doseganju celotnega ravnovesja.

Potrebujete udobna športna oblačila, večjo brisačo, in vodo.

Dodatne informacije in prijave:

Tadeja Gašperlin: 031 230 808; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.