OPIS TEHNIK

Uporabljamo vsa dostopna znanja o obvladovanju lastne energije. Pri tem nam kot osnova služijo energijske gibalno-dihalne in meditacijske tehnike, ki so človeštvu bile dane, da si z njimi pomaga zbrati svojo energijo in dvigniti zavest. Ta znanja se prenašajo že tisočletja prek določenih skupin in se medsebojno dopolnjujejo ter skozi čas spreminjajo.

Redno izvajanje tehnik nam omogoča, da se duhovno razvijamo, da pridobivamo osebno moč, ki nam pomaga soočiti se s preteklostjo in vsakodnevnimi življenjskimi izzivi.

Izbor tehnik na delavnicah, vadbah in terapijah prilagajamo glede na temo in namero posameznika oziroma skupine.

GIBALNE ENERGIJSKE TEHNIKE ZA DVIG IN PRERAZPOREJANJE ENERGIJE

Gibalne energijske tehnike za dvig in prerazporejanje energije so energijske tehnike sestavljene iz nizov telesnih gibov in zavestnega dihanja. Njihova zdravilna moč je v neposrednosti učinkov, ki jih imajo na naše telo: izboljšanje fizičnega počutja, zdravja, koncentracije, krepitev volje do življenja, delovanja in ustvarjanja ter notranje moči, spodbujajo zavest in umsko budnost ter prinašajo notranji mir.

Tehnike so razdeljene po nizih, ki vsebujejo določeno zaporedje zaključenih telesnih gibov:

 • tehnike za povezovanje z Namero
 • tehnike za prizemljitev
 • tehnike za odločenost
 • tehnike za krepitev moči maternice
 • tehnike za krepitev notranje moči
 • tehnike za sanjanje (premik zbirne točke)
 • tehnike za združitev levega in desnega telesa (jin in jang)
 • tehnike za vitalnost 
 • idr.

Zahtevnejše tehnike – forme:

 • tehnika za čiščenje osebne preteklosti (tehnika podoživljanja oz. rekapitulacija)
 • tehnika za dekodiranje starih programov (vzorcev delovanja)
 • tehnika za izravnavo energije
 • tehnika za priklic energije
 • tehnika za izostritev občutka za natančnost

S temi tehnikami dražimo energijske točke znotraj avričnega polja, zbiramo energijo v vitalna središča, pridobivamo fizično in energijsko kondicijo, kar nam pomaga prepoznati in obvladovati svojo energijo oziroma občutke.

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

TEHNIKA ZA ČIŠČENJE OSEBNE PRETEKLOSTI

Tehnika za čiščenje osebne preteklosti oziroma tehnika podoživljanja (rekapitulacija) je dihalna tehnika, ki nam omogoča globlji vpogled v sebe, širi naše zavedanje ter nas energijsko in čustveno osvobaja od določenih navezav.

Skozi življenje doživljamo različne izkušnje, ki nas zaznamujejo in tako oblikujejo našo osebnost, način delovanja, razmišljanja, čustvovanja. Ker smo s svojimi energijskimi nitmi  povezani s temi izkušnjami (osebami, dogodki), vpliva potem to na naše življenje tukaj in zdaj. Temu bi lahko preprosto rekli, da vlečemo svojo preteklost za sabo.

Razlika med navadnim spominjanjem in podoživljanjem kot tehniko je v tem, da z rekapitulacijo lahko določeno blokado predelamo na več nivojih; energijskem, čustvenem, mentalnem in fizičnem. Medtem ko nam navadno ukvarjanje s spomini in analiziranje le-teh pomaga dojeti stvari bolj na mentalni ravni, ostali nivoji pri tem ostanejo nepredelani. Med rekapitulacijo pa se dogaja izravnava energij.

Redno izvajanje tehnike nam pomaga, da smo sposobni videti svoje napake, pogledati svoje izkušnje še z drugih zornih kotov, videti skrite motive drugih ljudi, prepoznati karmične vzorce, vezi s starši, partnerji, otroci, prijatelji, sodelavci. Več energije nam uspe zbrati in izravnati, bolj se počutimo svobodni.

Načinov za izvajanje rekapitulacije je več. Najbolj osnovni je, da sedimo z zravnano hrbtenico, stopala imamo na tleh, dlani pa položimo na stegna, obrnjene navzgor. Zapremo oči. V misli si prikličemo določeno osebo ali dogodek, ki ga imamo namen predelovati. Ko smo pripravljeni, izdihnemo in obrnemo glavo v desno. Nato počasi vdihujemo, medtem ko obračamo glavo v levo. Ko pridemo skrajno levo, začnemo takoj izdihovati v desno. Ponavljamo.

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

OSHOJEVE TEHNIKE

Oshojeve tehnike so katarzično očiščevalne in prizemljevalne. Temeljijo na intenzivnem dihanju, gibanju in plesu. So tehnike, ki nas osvobajajo norosti, napetosti, poseben vpliv imajo na čiščenje uma – notranjega dvogovora, miselnega balasta. Kombinacija posebnega izraznega gibanja, plesa in dihanja nam pomaga spustiti nadzor, tako da lahko iz podzavesti priplavajo na površje potlačeni spomini in občutki brez cenzure, ki jih lahko tako končno spustimo iz sebe in jih predamo v transformacijo. Oshojeve tehnike ustvarijo pritisk na naše lažne predstave o samemu sebi in prinašajo notranji mir.

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

KUNG FU

Beseda kung fu v prevodu pomeni notranji razvoj oziroma mojstrstvo. Kung fu tehnike odpirajo in čistijo predvsem naš solarni pleksus, to je tretja čakra – center volje, individualnosti in moči. Dober učinek pa imajo tudi na ostale čakre, predvsem na korensko in sakralno čakro.

Gre za osnovne stave, udarce in brce, ki jih potem povezujemo v kratke kombinacije, kasneje tudi forme, s čimer treniramo občutek za povezano gibanje, ravnotežje in moč. Z vajami krepimo celo telo, še posebej moč v nogah. Noge so temelj, na katerem gradimo, zato morajo biti močne, prav tako kolki in kolena. Poseben poudarek je tudi na pravilnem preponskem dihanju.

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

TAJ ČI in ČI GONG

Gibanje taj čija in či gonga pomirja in uravnoveša našo energijo in um. V bistvu gre pri obeh veščinah za samozdravljenje oziroma čiščenje energij, ki niso naše. Z zavestnim gibanjem in vizualizacijo neposredno vplivamo na svojo avro, vendar se moramo zavedati, kaj počnemo, v nasprotnem primeru je lahko vse skupaj samo mešanje zraka.

Ni pomembno, koliko stilov in serij obvladamo, lahko že z zelo enostavnimi gibi dosežemo velik učinek. Pomembno je, da smo skoncentrirani na gib in dih, dobro pa je tudi, če se znamo čim bolj sprostiti.

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

REBIRTHING

Rebirthing ali preporod je posebna dihalna tehnika, ki je namenjena zdravljenju potlačenih čustev iz preteklosti, nastalih zaradi fizičnih in emocionalnih stresov. Potlačena čustva povzročajo blokade na določenih delih telesa in so vzrok mnogim boleznim. Z zavestnim dihanjem osvobajamo blokade in s tem vzpostavimo energijski pretok v telesu, se osvobajamo vezi, ponavljajočih negativnih vzorcev obnašanja in travmatičnih situacij. Z rebirthingom lahko spremenimo globoke vzorce obnašanja, ki imajo korenine v zgodnjem otroštvu ali so nastali med porodom. Lahko pa gremo še globlje v zavestno podoživljanje karmičnih izkušenj.

Rebirthing nam pomaga doseči preboj v zavesti, energiji, občutkih in na fizičnem nivoju, tako da smo sposobni videti širšo sliko svojega življenja.

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

PLEJADSKE TEHNIKE

Plejadske tehnike sodijo med naprednejše tehnike. V poštev pridejo, ko smo sposobni zaznavati svoje energijsko telo, ločeno od fizičnega telesa. In ko smo z dolgoletnim discipliniranim izvajanjem gibalnih energijskih tehnik sprostili večino svojih napetosti.

Gre za delo z energijskim telesom, dvojnikom in KA-telesom (svetlobno telo ali Kristusovo telo), ki nam omogočajo stik, zaznavo in delo z višjimi frekvencami, dimenzijami, bitji.

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

REGRESIJA

Regresija je potovanje v podzavest. S pomočjo te tehnike se lahko vrnemo daleč nazaj v svojo preteklost, ne samo v življenje, ki ga živimo sedaj, temveč potujemo še dlje, do svojega rojstva, obdobja pred njim in vse do različnih oblik življenj, ki smo jih živeli še pred tem. Z regresijo poizkušamo poiskati vzroke določenih težav, ki jih imamo v sedanjem življenju. V stanju globoke fizične in mentalne sprostitve širše zaznavamo in vidimo svoje napake, spoznavamo zakaj nam nekatere stvari ne uspevajo in kaj je za nas v življenju še pomembno, pa se tega ne zavedamo.

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

VODENE MEDITACIJE

Obstajajo različne tematsko usmerjene vodene meditacije. Namenjene so sproščanju, zdravljenju, povezovanju s samim seboj, z vodniki (mojstri, angeli …).

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

KREATIVNA VIZUALIZACIJA

Gre za obliko mentalnega predstavljanja, s pomočjo katerega usmerjamo energijo.S kreativno vizualizacijo treniramo pozornost in domišljijo, mentalno koncentracijo in zavedanje drugih ravni obstoja. Pomaga nam, da prekinemo svoja vsakodnevna premlevanja in se usmerimo v želene cilje, vizijo in aktiviramo nove možnosti za uresničitev le-teh. Končni cilj kreativne vizualizacije je materializacija.

 • Napisal Administrator
 • Kategorija: Tehnike

KANALIZIRANE TEHNIKE

Kanalizirane tehnike so del znanja, ki ga dobimo v povišanem stanju zavesti, ko smo popolnoma povezani s samim seboj in s svojim višjim jazom.

 • Napisal Marjana Florjan
 • Kategorija: Tehnike

ZVOČNE TEHNIKE

Zvok je univerzalna nevidna moč – energija, ki omogoča korenite spremembe na mnogih ravneh: fizični, čustveni, duševni in duhovni.

Za samozdravljenje z glasom ne potrebujemo glasbene izobrazbe ali posebej razvitega glasu. Že mrmranje ali neslišen glas, ki ga zaslišimo v sebi ali usmerjamo v telo (določen organ, čakro …) z namenom ozdravljenja, razbijanja blokad, čiščenja in poživljanja čaker, ima veliko zdravilno moč.

Za zdravljenje z zvokom lahko uporabimo poleg svojega glasu tudi poljubne instrumente.

Zanimivo je, da so nam običajno blizu in všečni instrumenti, ki pomagajo odpirati, zdraviti določeno ali določene čakre, ki so energijsko šibkejše, ali kadar gre za prisotnost blokad. Tega se ponavadi zavestno ne zavedamo, zato izberemo instrument intuitivno.

Šamanski boben in druga tolkala (djembe, bongosi ...) odpirajo, zdravijo in bolj vplivajo  na spodnje tri čakre (korensko, spolno, sončni pletež). Klavir, strunska glasbila, piščali in zvončki  vplivajo bolj na zgornje čakre: srčno, grleno, čelno in temensko čakro. Ropotulje, raglje ... pa so namenjene  očiščenju tujih energij iz avre in transformaciji negativnih in nepotrebnih misli (čiščenje čelne čakre) ...