• Kategorija: Tehnike

TEHNIKA ZA ČIŠČENJE OSEBNE PRETEKLOSTI

Tehnika za čiščenje osebne preteklosti oziroma tehnika podoživljanja (rekapitulacija) je dihalna tehnika, ki nam omogoča globlji vpogled v sebe, širi naše zavedanje ter nas energijsko in čustveno osvobaja od določenih navezav.

Skozi življenje doživljamo različne izkušnje, ki nas zaznamujejo in tako oblikujejo našo osebnost, način delovanja, razmišljanja, čustvovanja. Ker smo s svojimi energijskimi nitmi  povezani s temi izkušnjami (osebami, dogodki), vpliva potem to na naše življenje tukaj in zdaj. Temu bi lahko preprosto rekli, da vlečemo svojo preteklost za sabo.

Razlika med navadnim spominjanjem in podoživljanjem kot tehniko je v tem, da z rekapitulacijo lahko določeno blokado predelamo na več nivojih; energijskem, čustvenem, mentalnem in fizičnem. Medtem ko nam navadno ukvarjanje s spomini in analiziranje le-teh pomaga dojeti stvari bolj na mentalni ravni, ostali nivoji pri tem ostanejo nepredelani. Med rekapitulacijo pa se dogaja izravnava energij.

Redno izvajanje tehnike nam pomaga, da smo sposobni videti svoje napake, pogledati svoje izkušnje še z drugih zornih kotov, videti skrite motive drugih ljudi, prepoznati karmične vzorce, vezi s starši, partnerji, otroci, prijatelji, sodelavci. Več energije nam uspe zbrati in izravnati, bolj se počutimo svobodni.

Načinov za izvajanje rekapitulacije je več. Najbolj osnovni je, da sedimo z zravnano hrbtenico, stopala imamo na tleh, dlani pa položimo na stegna, obrnjene navzgor. Zapremo oči. V misli si prikličemo določeno osebo ali dogodek, ki ga imamo namen predelovati. Ko smo pripravljeni, izdihnemo in obrnemo glavo v desno. Nato počasi vdihujemo, medtem ko obračamo glavo v levo. Ko pridemo skrajno levo, začnemo takoj izdihovati v desno. Ponavljamo.