• Kategorija: Tehnike

ZVOČNE TEHNIKE

Zvok je univerzalna nevidna moč – energija, ki omogoča korenite spremembe na mnogih ravneh: fizični, čustveni, duševni in duhovni.

Za samozdravljenje z glasom ne potrebujemo glasbene izobrazbe ali posebej razvitega glasu. Že mrmranje ali neslišen glas, ki ga zaslišimo v sebi ali usmerjamo v telo (določen organ, čakro …) z namenom ozdravljenja, razbijanja blokad, čiščenja in poživljanja čaker, ima veliko zdravilno moč.

Za zdravljenje z zvokom lahko uporabimo poleg svojega glasu tudi poljubne instrumente.

Zanimivo je, da so nam običajno blizu in všečni instrumenti, ki pomagajo odpirati, zdraviti določeno ali določene čakre, ki so energijsko šibkejše, ali kadar gre za prisotnost blokad. Tega se ponavadi zavestno ne zavedamo, zato izberemo instrument intuitivno.

Šamanski boben in druga tolkala (djembe, bongosi ...) odpirajo, zdravijo in bolj vplivajo  na spodnje tri čakre (korensko, spolno, sončni pletež). Klavir, strunska glasbila, piščali in zvončki  vplivajo bolj na zgornje čakre: srčno, grleno, čelno in temensko čakro. Ropotulje, raglje ... pa so namenjene  očiščenju tujih energij iz avre in transformaciji negativnih in nepotrebnih misli (čiščenje čelne čakre) ...