Že odkar obstaja človeštvo, obstaja tudi želja po duhovnosti. Duhovnost se živi tukaj in zdaj v posamezni inkarnaciji. Ni je mogoče živeti v preteklosti, saj samo skozi evolucijo lahko napredujemo kot duše. Vsaka inkarnacija v naši evoluciji nam je prinesla določene izkušnje in spoznanja. Brez tega danes ne bi bili to, kar smo. Če se v razvoju kot duše nenehno vračamo v preteklost ali celo prejšnja življenja, zelo pademo v svoji evoluciji, saj je napredek mogoč samo s soočanjem tukaj in zdaj v vsaki posamezni inkarnaciji. Če se neprestano vračamo v preteklost pomeni, da nam je preteklost pomembnejša od sedanjosti. Že v osnovi ne moremo napredovati, saj kot že povedano, je napredek mogoč samo s soočanjem v vsaki inkarnaciji, ki jo živimo. Poleg tega je bistveno tudi zavedanje, da moramo po osvojitvi lekcije naprej. Lekcijo ponavljamo samo v primeru, da je nismo osvojili, zato je zelo pomembno, da smo resnično tukaj in zdaj, saj so lekcije enkratne in neponovljive.

Pomemben je tudi časovni razmik med posameznimi inkarnacijami. V vmesnem času se namreč zelo pripravljamo kot duše na ponovno rojstvo in lekcijo, ki jo bo treba osvojiti. Zato pravimo, da je življenje večni cikel rojstva in smrti, saj je življenje večno. Kot duše prehajamo iz enega življenja v drugo z namenom duhovne rasti. Zato je vsakršno vračanje v preteklost oziroma prejšnja življenja velik padec v rasti naše duše. Pomembno je, da gremo naprej, presežemo preteklost in živimo tukaj in zdaj ter se resnično soočamo z vsem, kar nam življenje prinaša. Nemogoče je današnje življenje živeti v preteklosti, saj smo ravno na podlagi prejšnjih življenjskih izkušenj veliko bolj zavedni in modri. Zato je treba preteklost pustiti v preteklosti, kajti moč je vedno v sedanjosti.

Če pogledamo širše, ugotovimo, da so naši predniki živeli tukaj in zdaj. Niso poznali preteklosti in prihodnosti. Lahko se spomnimo in vidimo preteklost in prihodnost ter stvari tudi projiciramo v prihodnost, ampak še vedno živimo v sedanjosti. Vsak človek je zase sam svoj svet, s svojo preteklostjo in sedanjostjo. Vsak od nas ima svoje izkušnje in lekcije, ki naj bi jih osvojil v posamezni inkarnaciji. Zato tudi dve duši ne moreta živeti in imeti enakega pogleda na življenje. Določajo nas naše prejšnje izkušnje, na podlagi katerih dojemamo modrost in razsvetljenje. Živeti je mogoče samo v sedanjosti. To je bistvo duhovnosti. Živeti tukaj in zdaj ter prepoznati in osvojiti lekcije in se dvigniti na novo raven zavedanja.

Aleksandra Jamnik

Komentiraj

Kontaktiraj nas!

Magičnost gibanja

    MAIA MEDIA © 2021. All Rights Reserved.