Magičnost gibanja

Energijske tehnike

Energijske tehnike so veščine, ki nam omogočajo neposredno izkušnjo zavedanja sebe in sveta okoli nas. Pri svojem delu na sebi uporabljamo različne tehnike, ki smo jih najbolj začutili in so tudi zelo učinkovite. Prilagodili smo jih potrebam posameznika v današnji družbi, ob tem pa ohranili njihovo prvotno namero po doseganju zavesti, srčnosti in svobode.

Z energijskimi tehnikami se lažje začutimo, krepimo svoje telo, sproščamo napetosti, zbiramo svojo razpršeno energijo, odpiramo in čistimo čakre ter energijske, čustvene in mentalne blokade, odpuščamo zamere, razrešujemo medsebojne odnose, osvetljujemo vzorce obnašanja in reagiranja na določene situacije, usmerjamo energijo v želene spremembe in zastavljene cilje ter se povezujemo z višjimi ravnmi.

 

 1. ENERGIJSKE TEHNIKE ZA DVIG IN PRERAZPOREJANJE ENERGIJE

Energijske tehnike za dvig in prerazporejanje energije so sestavljene iz nizov telesnih gibov in zavestnega dihanja. Njihova zdravilna moč je v neposrednosti učinkov, ki jih imajo na nas: izboljšanje fizičnega počutja, zdravja, koncentracije, krepitev volje do življenja, delovanja in ustvarjanja ter notranje moči, spodbujajo zavest in umsko budnost,  prinašajo notranji mir ter zavedanje sebe in življenja na vseh ravneh.

 Tehnike so razdeljene po nizih, ki vsebujejo določeno zaporedje telesnih gibov:

 • tehnike za povezovanje z namero
 • tehnike za prizemljitev
 • tehnike za odločenost
 • tehnike za krepitev moči maternice
 • tehnike za krepitev notranje moči
 • tehnike za sanjanje (premik zbirne točke)
 • tehnike za združitev levega in desnega telesa (jin in jang)
 • tehnike za vitalnost
 • tehnika za čiščenje osebne preteklosti (tehnika podoživljanja oz. rekapitulacija)
 • tehnika za dekodiranje starih programov (vzorcev delovanja)
 • tehnika za izravnavo energije
 • tehnika za priklic energije
 • tehnika za izostritev občutka za natančnost
 1. REKAPITULACIJA

Rekapitulacija je dihalna tehnika podoživljanja, ki nam omogoča globlji vpogled vase, krepi zavedanje o delovanju na energijski ravni in nas osvobaja čustvenih navezav na najgloblji ravni. Skozi življenje namreč doživljamo različne situacije, ki nas zaznamujejo. Na teh izkušnjah gradimo svojo osebnost, način odzivanja, razmišljanja, čustvovanja. Redno izvajanje tehnike nam pomaga, da smo sposobni pogledati svoje izkušnje še z drugih zornih kotov, prepoznati in začutiti skrite motive drugih ljudi, karmične vzorce, vezi s starši, partnerji, otroci, prijatelji, sodelavci.

 1. KATARZIČNE TEHNIKE

So katarzično očiščevalne in prizemljevalne. Temeljijo na intenzivnem dihanju, gibanju in plesu. Osvobajajo napetosti in imajo poseben vpliv na umirjanje notranjega dvogovora. Kombinacija izraznega gibanja, plesa in dihanja nam pomaga spustiti nadzor, tako da lahko iz podzavesti priplavajo na površje potlačeni spomini in občutki, ki jih lahko varno izrazimo in predamo v transformacijo.

 1. KUNG FU

Kung fu tehnike odpirajo in krepijo solarni pleksus, to je tretja čakra – center volje in moči, prav tako pa krepijo tudi vse druge energijske centre. Gre za osnovne položaje, udarce in brce, ki jih povezujemo v kratke kombinacije, s čimer treniramo občutek za povezano gibanje, ravnotežje in moč. Z vajami krepimo celo telo. Poseben poudarek je tudi na pravilnem preponskem dihanju in drži telesa.

 1. TAJ ČI in ČIGONG

Gibanje taj čija in či gonga pomirja in uravnoveša našo energijo in um. Z zavestnim gibanjem, vizualizacijo in dihanjem neposredno vplivamo na svojo avro in energijsko pretočnost. Prednost teh tehnik je, da lahko že z zelo preprostimi gibi dosežemo velik učinek, še posebej če je koncentracija usmerjena na usklajenost gibanja in dihanja.

 1. REBIRTHING

Rebirthing ali preporod je posebna dihalna tehnika, ki je namenjena zdravljenju potlačenih čustev iz preteklosti, nastalih zaradi različnih stresnih situacij. Z zavestnim dihanjem osvobajamo blokade in lahko ponovno vzpostavimo energijski pretok v telesu. Z rebirthingom lahko spremenimo globoke vzorce obnašanja, ki izhajajo iz otroštva ali pa gre za karmične izkušnje. Pomaga nam doseči preboj v zavesti, tako da smo sposobni videti različne aspekte svojega življenja.

 1. PLEJADSKE TEHNIKE

Plejadske tehnike temeljijo na zaznavanju energij na globljih duhovnih ravneh s pomočjo kreativne vitualizacije. Gre za meditacijske tehnike, ki delujejo zelo subtilno, hkrati pa nam omogočajo globoko sprostitev.

 1. VODENE MEDITACIJE

Obstajajo različne tematsko vodene meditacije. Namenjene so sproščanju, zdravljenju, povezovanju s samim seboj, z višjim jazom, vodniki in angeli.

 1. KREATIVNA VIZUALIZACIJA

Gre za obliko mentalne koncentracije, s pomočjo katere usmerjamo energijo. S kreativno vizualizacijo treniramo pozornost, domišljijo in zavedanje drugih ravni obstoja. Pomaga nam, da se lažje usmerimo v želene cilje, vizijo in aktiviramo nove možnosti za njihovo uresničitev.

 1. ZVOČNE TEHNIKE

Zvok je univerzalna energija, ki omogoča korenite spremembe na mnogih ravneh: fizični, čustveni, mentalni in duhovni. Za zdravljenje z zvokom lahko poleg svojega glasu uporabimo tudi poljubne instrumente.

MAIA MEDIA © 2021. All Rights Reserved.