Karma poteka po kozmičnem času, ki je popolnoma drugačen od zemeljskega. Kozmični čas teče veliko hitreje kot zemeljski, saj je vezan na kozmične cikle v vesolju ter na karmo vsakega posameznika. Pri zemeljskem času tega ni. Karma vsakega izmed nas se mora izvršiti v določenem času. Takrat pride v našem življenju do izredno močnih pospeškov. Nepričakovano lahko izgubimo službo, lahko pride do ločitve, selitve ali kakšnih težjih bolezni. To je odvisno od naše karme. Takrat se je treba zavedati, da so na delu višje sile, ki delujejo v dobro posameznikov. Lahko bi rekli, da se v njihovih življenjih odvija močan »reset«. Spustiti je treba staro, da lahko pride novo.

Ko delujejo višje sile, je zelo priporočljivo, da plavamo s tokom življenja, saj takrat potekajo zadeve po karmičnem zakonu. To pomeni, da na prihajajoče dogodke nimamo veliko vpliva, saj so ti posledica naših prejšnjih dejanj. Karma je v naših življenjih vedno prisotna, vendar je v nekaterih obdobjih življenja gonilna sila, ki jo moramo spoštovati. Samo tako lahko varno pridemo skozi proces, ki se odvija v naše dobro.

Skozi najtežje trenutke, ki jih doživlja vsak izmed nas, se dogaja največja transformacija karme. Pomembno je, da se zavedamo, da karma ni z namenom kaznovanja, ampak, da gremo hitreje naprej v svojem duhovnem in osebnostnem razvoju. Bistvena so spoznanja in nauk, ki ga ob tem osvojimo. Velikokrat slišimo ljudi, ki pravijo, da jih je bolezen naredila še močnejše. To pomeni, da so razumeli sporočilo, v tem primeru ozdravitev, ki jih je naredila veliko bolj trdne in močnejše, kot so bili pred boleznijo. To je nauk vsake karme. Osvojiti lekcijo in z novim spoznanjem preiti na višji nivo zavedanja. Če nauka ne osvojimo, ponavljamo lekcijo.

Ko je karma izredno delujoča v naših življenjih, pride do velikih konfliktov med nami in drugimi ljudmi, zato je treba v takšnih situacijah postopati pravilno, kar pomeni, da se ne odzovemo konfliktno, ampak se učimo sprejemanja in razumevanja. Mogoče je nekdo zelo jezen na nas, pa niti ne vemo, zakaj. Mogoče smo mu največje ogledalo, saj s pravilnim odzivanjem na konflikt posameznik doživi »boomerang« efekt. To pomeni, da če smo od sebe dali jezo, se nam bo ta tudi vrnila. Ni nujno, da od iste osebe, pomembno je, da razumemo, da to, kar damo, se nam pomnoženo vrne. Tako deluje karma in vse v vesolju. Zato je bistveno, da odpiramo svoje srce in znamo sprejemati. Konfliktne situacije so tu z namenom, da ozdravimo sebe in spremenimo svoj odziv na dogodke.

Nikogar ne moremo spremeniti, spremenimo lahko samo sebe in svoj pogled na določene stvari. To je osnova duhovne poti. Videti sebe v drugih in ločiti, kar je naše in kaj ni. Kar nas zmoti pri drugih, je naše, zato je zelo priporočljivo, da se ne podamo v konflikt z drugimi ljudmi, ampak ozavestimo, kaj nas je tako zmotilo. Z napadom ne bomo rešili ničesar, kvečjemu bomo samo sebi naredili škodo. Bistvo duhovnosti je spreminjanje sebe in ne drugih.

Duhovnost je povezana z vsakodnevnim življenjem in je del življenja samega. Duhovnost in življenje sta eno. Vsak človek je duhoven, ne glede na to, ali je član oziroma pripadnik kakšne duhovne skupine. Če se posamezniki vključujejo v duhovne skupine, to pomeni, da je njihov napredek izredno pospešen, saj energija v skupini naredi svoje. Prav tako je treba ločiti duhovne skupine med seboj. Nekatere gredo izrazito hitro naprej, kar pomeni, da imajo posamezniki možnost veliko hitrejšega dviga v peto dimenzijo kot druge skupine. Pomembno je, da najdemo tako, ki ustreza nam in našemu duhovnemu razvoju. Ta odločitev je odvisna od vsakega posameznika. Vse je tako, kot mora biti. Nobena skupina ni boljša ali slabša od druge, saj se posamezniki z razlogom najdejo v njej. Povezuje jih karma ter skupni cilj in na podlagi tega tudi delujejo. Če smo v kakšni duhovni skupini, smo pod vplivom karme te skupine. To pomeni, da moramo razrešiti dvojno karmo. Prva je naša osebna, ki ne vključuje skupine (osebno in poklicno življenje), druga pa je karma v okviru skupine. Pomembno je, da znamo to dvoje ločiti, saj bomo samo na takšen način pravilno razumeli svojo pot.

Ko je posameznik v primežu karme, na neki nerazumljiv način izgubi svobodno voljo. To pomeni, da so dogodki že vnaprej določeni in na njih oseba nima več vpliva. Dogaja se to, kar se mora zgoditi. Vsak upor ali zanikanje je nesmiselno, saj človek nima nobene moči, da bi se upiral tako močni sili. Stvari je treba sprejeti takšne, kot so, saj nas karma ščiti. Ko pridemo do takšnega razumevanja, smo sposobni sprejemanja. Karma ni niti dobra niti slaba, ampak samo je. Sami označujemo stvari, ker živimo v svetu dvojnosti. Karma je samo ena in ima velik vpliv na posameznika, še posebno ko se v polnosti aktivira. Takrat je treba razumeti, da stvari potekajo mimo nas, pa vendar v naše dobro. Za izvrševanje karme skrbijo Mojstri karme, tako da je vsak strah povsem odveč. Smo popolnoma varni in zaščiteni, pod vodstvom Mojstrov in globoko v sprejemanju. S pomočjo tega se učimo skromnosti in ponižnosti v duši ter priznanja svoje »majhnosti« v okviru nam neznanih sil.

Vsak posameznik ima svojo karmo, ki poteka v njegovo najboljšo korist. Vsako primerjanje in obsojanje je popolnoma odveč, saj tukaj velja izrek: »Razumeti je mogoče samo takrat, če hodimo v čevljih nekoga drugega.« Takrat ugotovimo, da bi mogoče delovali popolnoma napačno. Zato je bistveno zavedanje, da mora vsak posameznik svojo karmo reševati sam, saj gre za posledice njegovih preteklih dejanj. Treba je prevzeti popolno odgovornost zase, za svoje odločitve in dejanja ter posledice, ki izhajajo iz tega.

Karmične so tudi naloge, ki so nam dane z višjih ravni. To pomeni, da je vsak sam odgovoren, ali jo izpolni ali ne. Tukaj ni prelaganja odgovornosti na druge, saj smo se na dušni ravni obvezali k njeni izpolnitvi. To pomeni, da je obvezujoča. Če je naloga obligatorne narave in v primeru, da ne izpolnjujemo svojih obveznosti, sami trpimo posledice, ki nastanejo pri opustitvi naloge. S tem smo si izrazito povečali karmični dolg, ki se bo pokazal v tem ali naslednjih življenjih. Zavedati se je treba, da so naloge zelo zahtevne, saj sovpadajo z dvigom Zemlje v peto dimenzijo, hkrati pa so izrazita pomoč človeštvu, da lažje gre skozi proces osvobajanja našega planeta.

Aleksandra Jamnik

Komentiraj

MAIA MEDIA © 2021. All Rights Reserved.