Ta načrt je enoten za celotno Zemljo. Vsebuje vse podatke o naših prejšnjih in prihodnjih inkarnacijah. Poseben poudarek je na življenju, ki ga živimo tukaj in zdaj. Ravno tako kot se osvobaja naš planet, se osvobaja celotno človeštvo. Karma je v polnosti aktivirana za vsakega posameznika. Rušijo se predstave in iluzije o sebi in svetu, z izrazito hitrostjo razpadajo tudi odnosi, ki temeljijo na nižjih vibracijah. Čeprav ne razumemo višjega načrta, poteka vse v skladu z razvojem naše duše. Tako kot se Zemlja čisti nižjih vibracij, kar prinese na površje potrese, poplave, nestanovitno vreme, izbruhe vulkanov in požarov, tako tudi v življenju ljudi prihaja do konfliktnih situacij. Vse z namenom čiščenja nižjih vibracij.

V proces osvobajanja Zemlje smo vključeni vsi njeni prebivalci. Ne pomaga nobeno upiranje, zanikanje ali plavanje proti toku. Zaključuje se 26.000-letni ciklus, ki je bil pod obdobjem rib. Vsak cikel, skozi katerega prehaja naš planet, je v sozvočju s kozmičnim redom. Zemlja je živo bitje, ravno tako kot mi. Nudi nam vse pogoje, da lahko napredujemo kot človeštvo. Bivališče in hrano. To je najpomembnejše. Brez tega bi zelo težko preživeli. Najprej je treba poskrbeti za osnovne potrebe, nato pride tudi duhovni razvoj. Ko govorimo o materialnih stvareh, je poudarek na »imeti stanovanje.« Ni pomembno, ali je najemniško ali lastniško, lahko je tudi hiša, pomembno je, da je zagotovljena pravica po bivanju. S tem ni mišljen luksuz, saj nas ravno življenje v obilju naredi duhovno revne. To pomeni, da smo se popolnoma izgubili v materialnem svetu in pozabili na svoj izvor. Bistveno je, da znamo uskladiti materialni, zemeljski vidik življenja z duhovnim. Na ta način postajamo vedno bolj uravnoteženi. Nobena skrajnost ni dobra. Duhovnost je lahko velik beg od materialnega in obratno. Tudi materialni svet je lahko beg pred soočenjem s samim seboj. Zato je potrebno, da smo v ravnovesju. Tudi to je del višjega načrta. Da znamo pogledati vase in uravnotežiti svoje življenje. Na tak način se namreč osvobajamo. Na primer: koliko stvari imamo, ki jih več ne potrebujemo. Vse to je odvečna, stara energija. Z osvobajanjem stvari lahko zadihamo s polnimi pljuči. Človek v resnici potrebuje zelo malo, da lahko preživi. Ravno ta skromnost prebudi željo po duhovnosti. Duhovnost ni lagodno življenje, ampak ponižnost in veličina v duši. To pomeni čisto in odprto srce. Samo takšnim dušam se bodo odprla vrata v peto dimenzijo. Nekateri temu pravijo tudi nebeško kraljestvo. To je stanje, ko prevlada ljubezen nad vsem. Čista, iskrena, brezpogojna ljubezen do sebe in drugih. To je peta dimenzija, ki je v nas, nikoli zunaj nas. Iščimo v sebi in bomo našli. Bistvo je brezpogojno sprejemanje sebe, kljub vsem pomanjkljivostim, ki jih imamo.

Na višji načrt nimamo nobenega vpliva, zato je priporočljivo, da se urimo v sprejemanju. Smo samo majhna pikica v vesolju izmed nešteto galaksij. Tančice med tretjo in peto dimenzijo se vedno bolj tanjšajo, saj smo kot človeštvo naredili velike premike v zavesti. Zavest se širi zunaj okvirjev časa in prostora, naši možgani zmorejo informacije sprejeti veliko hitreje kot v preteklosti. Ljudje se vedno bolj prebujamo, kar se pozna tudi pri nadgradnji DNK. Z delom na sebi spreminjamo svoje programe in programe svojih prednikov. To so pomembni premiki v razvoju človeštva, prav tako v zavesti naših najmlajših. Otroci se rodijo že s preoblikovanim dednim zapisom. Pravimo, da se rojevajo mavrični, kristalni in indigo otroci. To so otroci nove dobe, ker rušijo stare miselne koncepte. Tu so z namenom pomagati pri dvigu zavesti in dvigu vibracije Zemlje. To je del višjega načrta. Vsak posameznik je pomemben, bodisi da je to najmlajša populacija, srednja ali najstarejša. Vsi se učimo sobivanja ter prenašamo svoje modrosti na mlajše, mlajši pa na nas. Bistvo je učenje drug od drugega.

Višji načrt za osvoboditev Zemlje predvideva popravo napak vsega, kar smo naredili narobe. Treba se je zavedati, da smo vsi samo ljudje, ki se učimo predvsem iz izkušenj. Če ne bi imeli določene izkušnje, ne bi mogli ozavestiti za nas pomembnih stvari, kar pomeni, da bi bili ob učenje. Bistvo je učenje iz izkušenj. Te so v duhovnosti izredno pomembne. Težko bi se namreč učili in napredovali, če bi samo meditirali v gorah. Nekoč je takšen nauk bil izredno pomemben. Bil je del duhovnosti, saj človeštvo takrat še ni dovolj napredovalo v zavesti. Danes je popolnoma drugačen čas. Meditiramo lahko kjer koli. Pomembno je, da smo tukaj in zdaj. Meditacija je lahko košnja trave, varstvo otrok, čiščenje in vzdrževanje naših bivalnih prostorov, poslušanje glasbe, sprehod v naravi itd. Pomembna je notranja naravnanost, kar pomeni biti v notranji tišini in delovati iz sebe. Npr. ko opazujemo naravo ali smo v bližini jezera, največkrat samo smo. Smo tukaj in zdaj. Tudi, ko opazujemo dojenčka, ki je ravnokar vstopil v naš svet, smo največkrat v globoki tišini in sprejemanju ob njegovi mirnosti in milini, ki jo izžareva med spanjem. Njegova povezanost z duhovnim svetom je še vedno zelo globoka. Meditacija je lahko tudi kuhanje kosila ali pogovor s prijateljico. Bistveno je, da smo tukaj in zdaj. Energija Zemlje se neprestano dviguje in nam omogoča izredno hiter napredek v duhovni rasti. Ključno je, da napredujemo z dvigom energije našega planeta. Padci v zavesti so pomembni zaradi pridobljenih izkušenj, ki nas pripeljejo do še večjega zavedanja. Dvigi in padci so del življenja. Če ne bi padli, potem se tudi dvigniti ne bi mogli. Največ se namreč naučimo ravno iz padcev. Zato nikoli ničesar ne obžalujmo v svojem življenju. Lahko se samo zahvalimo dogodkom in ljudem, ki so prišli v naše življenje, da bi nas nekaj naučili. To je namreč bistvo duhovnosti. Živeti tukaj in zdaj ter se učiti iz izkušenj in popraviti to, kar se da. Popraviti je mogoče vse, če ne v tem, pa v drugem življenju. Predvsem pa se uriti v hvaležnosti za vse, kar nam je dano. Samo na takšen način lahko napredujemo. Jaz sem, ki sem. Jaz sem.

Aleksandra Jamnik

Komentiraj

MAIA MEDIA © 2021. All Rights Reserved.